Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Οι επισκέπτες δοκιμάζουν το smartphone Huawei Mate S στο περίπτερο της Huawei στην έκθεση IFA 2015 καταναλωτικών και ηλεκτρονικών συσκευών στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 στο Βερολίνο της Γερμανίας. (Sean Gallup / Getty Images)

Η Γερμανία καλείται να επανεξετάσει τον ρόλο της Huawei μετά την απαγόρευση του Ηνωμένου Βασιλείου

Από τον Alexander Zhang 

Μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποκλείσει την Huawei από το 5G δίκτυό της, η Γερμανία δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για να επανεξετάσει τη σχέση της με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε στις 14 Ιουλίου ότι είχε απαγορεύσει στην Huawei την περαιτέρω είσοδο στην τηλεπικοινωνιακή υποδομή της έως το τέλος του 2020 και έθεσε προθεσμία το 2027 για την αφαίρεση του υπάρχοντος κιτ από το δίκτυο 5G της χώρας.

Η ανατροπή πραγματοποιήθηκε εν μέσω φόβων για το ενδεχόμενο κατασκοπείας και σαμποτάζ από τον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με το κινεζικό καθεστώς.

Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνει ότι η συνεργασία της Γερμανίας με την Huawei είναι μη βιώσιμη, δήλωσε ο Νόρμπερτ Ρότγκεν, εξέχον μέλος της κυβερνητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο Μπούντεσταγκ, το κοινοβούλιο της Γερμανίας.

Ο Νόρμπερτ Ρότγκεν, εξέχον μέλος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και πρώην Γερμανός υπουργός περιβάλλοντος, μιλά στα μέσα ενημέρωσης στο Βερολίνο της Γερμανίας, στις 18 Φεβρουαρίου 2020. (Sean Gallup / Getty Images)

 

«Η βρετανική απόφαση δείχνει ότι η ασφάλεια και η οικονομία δεν μπορούν πλέον να είναι διαχωρισμένες όσον αφορά την κρίσιμη υποδομή μας», δήλωσε ο Ρότγκεν στον Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Ρότγκεν επανέλαβε τις ανησυχίες της βρετανικής κυβέρνησης ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Huawei θα βλάψουν την ασφάλεια του εξοπλισμού που παράγει η εταιρεία.

«Αντί για αμερικανικά τσιπ, η Huawei πρέπει τώρα να χρησιμοποιεί κινεζικά», δήλωσε ο Ρότγκεν, ο οποίος εδώ και καιρό υποστηρίζει τη συνεργασία με την Huawei. «Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να απαντήσει στο ερώτημα στο πώς αντιμετωπίζουμε αυτήν τη νέα κατάσταση».

Η Βρετανία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που γυρίζει την πλάτη στην Huawei. Η ιταλική Telecom Italia επίσης απέκλεισε την εταιρεία από διαγωνισμό για εξοπλισμό 5G για το βασικό δίκτυο που ετοιμάζεται να κατασκευάσει στην Ιταλία και τη Βραζιλία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters στις 10 Ιουλίου.

Μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποκλείσει την Huawei, οι κύριοι ανταγωνιστές της Nokia και Ericsson, και οι δύο ευρωπαϊκές εταιρείες, εξέδωσαν δηλώσεις λέγοντας ότι ήταν έτοιμοι να μπουν και να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό Huawei στο βρετανικό δίκτυο.

«Αναδύεται μια εξέλιξη υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης, στην οποία η Γερμανία πρέπει να ενωθεί δυναμικά αντί να ακολουθήσει ένα ξεχωριστό μονοπάτι στην Ευρώπη», παρότρυνε ο Ρότγκεν.

Οι επισκέπτες ελέγχουν τα προϊόντα στο περίπτερο της Nokia στο Mobile World Congress (MWC) στη Βαρκελώνη στις 27 Φεβρουαρίου 2019. (Josep Lago / AFP / Getty Images)

 

Το Alternative for Germany (AfD), ένα εξαιρετικά συντηρητικό πολιτικό κόμμα που κατέχει 89 από τις 709 έδρες στο Μπούντεσταγκ, κάλεσε επίσης την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ να ακολουθήσει τα βήματα της Βρετανίας.

«Η Γερμανία και η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσουν την τεχνολογική τους κυριαρχία και δεν πρέπει να εξαρτώνται από την Κίνα, ένα μονοκομματικό κράτος», δήλωσε ο Τζοακίμ Πωλ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της AfD.

«Το AfD καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να αποκλείσει εντελώς την κινεζική εταιρεία από την επέκτασή της στην ανάπτυξη 5G και, σύμφωνα με το βρετανικό μοντέλο, να ορίσει προθεσμία για τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων να αφαιρέσουν πλήρως όλα τα στοιχεία της Huawei από γερμανικά δίκτυα».

Η Νάνσι ΜακΝτόνελ της γερμανικής έκδοσης The Epoch Times συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε