Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Άνθρωποι τρέχουν έξω από ένα κατάστημα καπνού κρατώντας όργανα καπνίσματος αφότου το διέρρηξαν, καθώς η αστυνομία πλησιάζει. Νέα Υόρκη, 1 Ιουνίου 2020. (Wong Maye-E/AP Photo)

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης απέρριψε την βοήθεια της Εθνικής Φρουράς: Κυβερνήτης

Ο Κουόμο  σκέφτεται ότι μπορεί να «εκτοπίσει» τον ντε Μπλάσιο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο αρνήθηκε να δεχτεί βοήθεια από την Εθνική Φρουρά, δήλωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, καθώς ο κυβερνήτης έλεγε ότι θα μπορούσε να «εκτοπίσει» τον επίσης Δημοκρατικό δήμαρχο και να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Πλιατσικολόγοι και άλλοι που προκάλεσαν χάος, ξέσπασαν στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας, κλέβοντας από καταστήματα, επιτιθέμενοι σε αστυνομικούς και βάζοντας φωτιά, εν μέσω εθνικής καταστροφής που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια ή λίγο μετά από διαμαρτυρίες για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός μαύρου που πέθανε στη Μινεάπολη υπό αστυνομική κράτηση.

Ο Κουόμο κατηγόρησε τον ντε Μπλάσιο και το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD), λέγοντας σε δημοσιογράφους στην Albany: «Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης λέει ότι δεν χρειάζεται την Εθνική Φρουρά και δεν πιστεύει ότι θα ήταν χρήσιμοι και μπορεί να το κάνει με το NYPD».

«Πρώτον, η NYPD και ο δήμαρχος δεν έκαναν τη δουλειά τους χθες το βράδυ. Το πιστεύω αυτό. Δεύτερον, έχεις 38.000 άτομα στην NYPD. Είναι το μεγαλύτερο αστυνομικό τμήμα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Χρησιμοποιήστε 38.000 άτομα και προστατεύστε την ιδιοκτησία. Χρησιμοποιήστε την αστυνομία, προστατεύστε την ιδιοκτησία και τους ανθρώπους, δείτε τα βίντεο, ήταν ντροπή. Το πιστεύω αυτό», πρόσθεσε.

Τα αιτήματα για σχόλια από το NYPD και το γραφείο του ντε Μπλάσιο δεν έλαβαν άμεση απάντηση.

Άνθρωποι συγκεντρώνονται έξω από ένα λεηλατημένο κατάστημα στο Μπρόντγουεϊ κατά τη διάρκεια μιας νύχτας ταραχών και διαδηλώσεων στη Νέα Υόρκη, 1 Ιουνίου 2020. (John Moore/Getty Images)

 

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο μιλά στην καθημερινή του ενημέρωση στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης μετά την εμφάνιση του ιού του ΚΚΚ στη Βαλχάλλα της Νέας Υόρκης, 7 Μαΐου 2020. (Mike Segar/Reuters)

 

Ο Κουόμο κατηγόρησε τον ντε Μπλάσιο ότι υποτίμησε το εύρος και τη διάρκεια του προβλήματος, κατηγορώντας ότι «ήταν αναμφισβήτητο» ότι η λεηλασία και άλλα ζητήματα δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά.

Στη συνέχεια σκέφτηκε φωναχτά, εκπλήσσοντας πολλούς πολιτικούς παρατηρητές, ότι μπορούσε να απομακρύνει τον Ντε Μπλάσιο και να αναλάβει τα καθήκοντά του.

«Έχω προσφέρει την Εθνική Φρουρά, ο δήμαρχος είπε ότι θα μπορούσε να το χειριστεί με το NYPD. Επιλογή μου είναι να εκτοπίσω τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και να φέρνω την Εθνική Φρουρά ως κυβερνήτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και βασικά να αναλάβω [καθήκοντα]. Θα πρέπει να αναλάβεις τη δουλειά του δημάρχου. Θα πρέπει να εκτοπίσεις τον δήμαρχο. Πρώτον, δεν νομίζω ότι είμαστε σε αυτό το σημείο. Δεύτερον, θα ήταν μια πολύ χαοτική κατάσταση εν μέσω μιας ήδη χαοτικής κατάστασης. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα», είπε.

«Τεχνικά, ο κυβερνήτης θα μπορούσε να απομακρύνει έναν δήμαρχο, αλλά πρέπει να υποβάλει κατηγορίες και μετά διορίζεται ένας προσωρινός δήμαρχος. Δεν ξέρω αν έχει γίνει ποτέ».

Ο Ντε Μπλάσιο μίλησε λίγο πριν από τον κυβερνήτη στο δημαρχείο, ισχυριζόμενος ότι πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν πράγματα που δεν βοηθάνε και θα προσπαθούσαν να χωρίσουν τους Νεοϋορκέζους.

Ένας διαδηλωτής χαμογελά καθώς κρατείται από αστυνομικούς του NYPD στον δήμο του Μανχάτταν της Νέας Υόρκης, 2 Ιουνίου 2020. (Eduardo Munoz/Reuters)

 

Εμπορεύματα πάνω σε θρυμματισμένο γυαλί σε λεηλατημένο κατάστημα αναμνηστικών και ηλεκτρονικών ειδών κοντά στην Times Square μετά από ταραχές στη Νέα Υόρκη, στις 2 Ιουνίου 2020. (John Moore/Getty Images)

 

Ο δήμαρχος είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που ήταν στους δρόμους την Δευτέρα και άλλες πρόσφατες νύχτες ήταν ειρηνικοί και θέλουν αλλαγή.

«Και θα κάνουμε αυτήν την αλλαγή», είπε. «Αλλά δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε βία. Δεν θα ανεχτούμε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών. Δεν θα ανεχτούμε το μίσος που δημιουργείται», πρόσθεσε, αποκαλώντας τους ανθρώπους που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς εγκληματίες.

Ο δήμαρχος είπε ότι θα εφαρμόσει μιας νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 μ.μ. έως τις 8 π.μ. και θα διαρκέσει έως το τέλος της εβδομάδας. Η χρήση του NYPD θα είναι πιο στρατηγική, είπε.

Η κατάσταση στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας προσέλκυσε κριτική από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε ότι η προηγούμενη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 μ.μ. δεν μπόρεσε να έχει αποτέλεσμα.

«Δεν εκπλήσσομαι που ξέσκισαν το μέρος. Πρέπει να γίνει 7:00 Μ.Μ.», είπε στο Twitter, προσθέτοντας, «ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ».

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε