Πέμπτη, 18 Απρ, 2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλά στον Τύπο πριν από την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 19 Σεπτεμβρίου 2020. (Sarah Silbiger / Getty Images)

Ο Τραμπ θα υπογράψει εκτελεστική εντολή για την προστασία των βρεφών που επιβιώνουν από άμβλωση

Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να υπογράψει εκτελεστική εντολή με στόχο την υποχρεωτική παροχή ιατρικής περίθαλψης σε βρέφη που επιβιώνουν από άμβλωση.

«Πιστεύουμε στη χαρά της οικογένειας, στην ευλογία της ελευθερίας και στην αξιοπρέπεια της εργασίας. Και στην αιώνια αλήθεια ότι κάθε παιδί, γεννημένο και αγέννητο, δημιουργείται κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση  Θεού», δήλωσε ο Τραμπ σε μια προ-ηχογραφημένη ανακοίνωση που παρουσιάστηκε στο Εθνικό Καθολικό Πρωινό Προσευχής.

«Θα προστατεύω πάντα τον ζωτικό ρόλο της θρησκείας και της προσευχής στην αμερικανική κοινωνία και θα υπερασπίζομαι πάντα το ιερό δικαίωμα στη ζωή», πρόσθεσε.

«Σήμερα, ανακοινώνω ότι θα υπογράψω την εκτελεστική εντολή Born-Alive για να διασφαλίσω ότι όλα τα πολύτιμα βρέφη που γεννιούνται ζωντανά – ανεξάρτητα από τις περιστάσεις- θα λαμβάνουν την ιατρική περίθαλψη που τους αξίζει! Αυτό είναι το ιερό μας ηθικό καθήκον.»

Το κείμενο της εκτελεστικής εντολής δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο.

Η Susan B. Anthony List, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιδιώκει τη μείωση των αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, επαίνεσε τον Τραμπ μετά την ανακοίνωση.

«Πόσο μεγάλη αντίθεση με τον Τζο Μπάιντεν που επέλεξε ως υποψήφια αντιπρόεδρο την Καμάλα Χάρις που ψήφισε ΟΧΙ στον νόμο #BornAlive, ο οποίος νόμος θα εξασφάλιζε ίση ιατρική περίθαλψη για όλα τα βρέφη που γεννιούνται ζωντανά», δήλωσε η ομάδα σε δήλωση στο Twitter.

Η καμπάνια Μπάιντεν δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει ανεπιτυχώς να ψηφίσουν τον Νόμο για την Προστασία των Επβιωσάντων της Άμβλωσης Born-Alive, ο οποίος θα απαιτούσε από τους ιατρούς -που είναι παρόντες κατά τη γέννηση ενός παιδιού που επιβιώνει από άμβλωση- να παρέχουν το ίδιο επίπεδο ιατρικής περίθαλψης που θα έδιναν σε παιδιά που γεννιούνται κανονικά.

Ο υποψήφιος Δημοκρατικός πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλά κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής ομιλίας στο Μανιτοουόκ, Ουισκόνσιν, 21 Σεπτεμβρίου 2020. (Mark Makela / Reuters)

 

Ο νόμος θα απαιτεί επίσης από τους ιατρούς να αναφέρουν παραβιάσεις στις αρχές και να τιμωρούν την δολοφονία ενός γεννημένου παιδιού με πρόστιμα έως και πέντε χρόνια φυλάκισης.

Οι μητέρες των παιδιών θα είναι απαλλαγμένες από οποιαδήποτε δίωξη.

Ο Τραμπ είπε επίσης στο πρωινό ότι η κυβέρνησή του αυξάνει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την έρευνα σχετικά με τα νεογνά για να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί «έχει την καλύτερη πιθανότητα να ευδοκιμήσει και να μεγαλώσει»

Επιπλέον, είπε στους παρευρισκόμενους ότι η Αμερική είναι ένα ισχυρό έθνος λόγω των Καθολικών και όλων των ανθρώπων κάθε πίστης.

Ο Τραμπ νωρίτερα αυτόν τον μήνα είπε ότι θα εργαστεί για την πλήρη αποδυνάμωση του Planned Parenthood και άλλων ομάδων που παρέχουν αμβλώσεις εάν κερδίσει μια δεύτερη θητεία.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «τον μεγαλύτερο υπέρμαχο της ζωής, πρόεδρο του έθνους μας».

Σε απάντηση, το Planned Parenthood Votes χαρακτήρισε το κίνημα υπέρ της ζωής ως «κίνημα κατά της άμβλωσης» και χαρακτήρισε την υπόσχεση του Τραμπ ως μία που θα δυσκολέψει την πρόσβαση στην άμβλωση.

Η Τζένι Λόσον, διοικητικό στέλεχος της Planned Parenthood Votes, είπε σε δήλωση: «Αν δεν ήταν ξεκάθαρο πριν, είναι ξεκάθαρο τώρα: Μια δεύτερη θητεία Τραμπ θα σήμαινε τέσσερα ακόμη χρόνια αδυσώπητων, επιτιμητικών επιθέσεων στην αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων της πρόσβασης σε ασφαλή, νόμιμη άμβλωση.»

Η Mimi Nguyen Ly συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε