Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Το σήμα της NBC Universal στα κεντρικά γραφεία της στο Λος Άντζελες, Καλιφ., σε φωτογραφία αρχείου. (David McNew/Getty Images)

Παραγωγός του MSNBC παραιτείται, λέει πως οι καλωδιακές ειδήσεις είναι «καρκίνος» που «θέτει σε κίνδυνο την δημοκρατία μας»

Μια πρώην παραγωγός του MSNBC είπε ότι εγκατέλειψε το δίκτυο τον περασμένο μήνα, επειδή δημοσίευε συνεχώς ειδήσεις εκτός συμφραζομένων και επικεντρωνόταν υπερβολικά συχνά στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν ξέρω τι πρόκειται να κάνω στη συνέχεια, αλλά απλά δεν μπορούσα να μείνω εκεί άλλο. Οι συνάδελφοί μου είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι με καλές προθέσεις. Το πρόβλημα είναι η ίδια η δουλειά. Αναγκάζει ικανούς δημοσιογράφους να λαμβάνουν κακές αποφάσεις σε καθημερινή βάση», δήλωσε η Αριάνα Πέκαρυ, βοηθός παραγωγής του «The Last Word With Lawrence O’Donnell», σε ανάρτηση ιστολογίου που αναλύει την κίνησή της.

Το ανοιχτό προς το κοινό σημείωμα είναι ασυνήθιστο στον κόσμο των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, όπου οι εργαζόμενοι που εγκαταλείπουν την δουλειά συνήθως μένουν σιωπηλοί.

Το MSNBC και άλλα δίκτυα καλωδιακών ειδήσεων επικεντρώνονται υπερβολικά στα ποσοστά τηλεθέασης, τα οποία καθοδηγούν τις αποφάσεις σχετικά με το τι πρέπει να καλύψουν και πώς να το καλύψουν, προσθέτοντας ότι «είναι ταμπού να συζητήσουμε το πώς διαστρεβλώνεται το περιεχόμενο των ειδήσεων, όταν έχουμε ως πυξίδα το ποσοστό τηλεθέασης». Το αποτέλεσμα είναι ένας «καρκίνος» που «τροφοδοτεί την εθνική διαίρεση, ακόμη και εν μέσω μιας κρίσης κοινωνικών δικαιωμάτων», ισχυρίστηκε η Πέκαρυ.

«Το μοντέλο εμποδίζει την ποικιλομορφία της σκέψης και του περιεχομένου, επειδή τα δίκτυα ειδήσεων έχουν κίνητρο ώστε να ενισχύσουν τις περιθωριακές φωνές και γεγονότα, εις βάρος άλλων… απλώς επειδή ανεβάζουν την τηλεθέαση».

Ενώ η πανδημία της COVID-19 βρίσκεται σε εξέλιξη, το MSNBC συνεχίζει να επικεντρώνεται στον Τραμπ αντί στα επιστημονικά ευρήματα, προκαλώντας να θάβονται «σημαντικά στοιχεία ή έρευνες», συνέχισε η Πέκαρυ.

Οι παραγωγοί θα επιλέξουν σχεδόν πάντα να παρουσιάσουν κάτι κρίνοντας από το τι είναι δημοφιλές ή τι είχε καλή τηλεθέαση την προηγούμενη μέρα, σύμφωνα με την πρώην παραγωγό.

Ένας εκπρόσωπος του MSNBC είπε στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα: «Λαμβάνουμε την εμπιστοσύνη που μας έχει δώσει το κοινό πολύ σοβαρά και ακόμη περισσότερο στο σημερινό πρωτοφανές περιβάλλον ειδήσεων».

«Είναι ευθύνη μας να δημοσιεύουμε ιστορίες που είναι κρίσιμες για τους θεατές μας. [Οι θεατές] στηρίζονται στους παρουσιαστές, τους ανταποκριτές και τους συνεργάτες μας για να πάνε εκεί που οδηγούν τα νέα και τα στοιχεία, ρωτώντας δύσκολες ερωτήσεις και αναλύοντας ιστορίες σε βάθος. Ενθαρρύνουμε την συζήτηση και τις διαφορές απόψεων στην αίθουσα ειδήσεών μας, διότι βελτιώνει το προϊόν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το MSNBC ανήκει στην NBCUniversal.

Η Σάσα Γουάλεκ, πρώην παραγωγός για το MSNBC και το CNN, είπε στο Twitter ότι ευχήθηκε να ήταν αρκετά γενναία για να γράψει κάτι σαν αυτό που έκανε η Πέκαρυ όταν άφησε τα καλωδιακά νέα.

«Ενώ πολλοί έξυπνοι και καλοπροαίρετοι άνθρωποι δουλεύουν στις ειδήσεις, η εμπεριστατωμένη ομιλία και ρεπορτάζ θυσιάστηκαν για την τηλεθέαση. Η σπορά διχόνοιας και η υπερβολική μετάδοση των κομματικών γραμμών είναι πράγματα εξαιρετικά κερδοφόρα», είπε.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ματ Ταΐμπι, ο οποίος στο βιβλίο του «Hate Inc.» [Μίσος ΑΕ] εξέτασε ζητήματα στα μέσα ενημέρωσης την τρέχουσα εποχή, μοιράστηκε την ανάρτηση ιστολογίου στην σελίδα του, προσθέτοντας ότι αντικατοπτρίζει αυτό που έγραψε.

Ο χώρος των ειδήσεων «έχει σχεδιαστεί τώρα για να “παρηγορεί” και να συντηρεί αριθμούς θεατών, όχι για να τους ενημερώνει», είπε.

Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε