Τρίτη, 16 Απρ, 2024
Ένα αεροπλάνο Boeing 737 MAX προσγειώνεται μετά από μια δοκιμαστική πτήση στο Boeing Field στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον στις 29 Ιουνίου 2020. (Karen Ducey/Reuters)

Το Boeing 737 MAX ξεκινά κρίσιμες δοκιμαστικές πτήσεις πιστοποίησης

ΣΙΑΤΛ/ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Ένα Boeing Co 737 MAX απογειώθηκε στις 29 Ιουνίου στις 12:55 μ.μ. EDT (0955 PDT/1655 GMT) από ένα αεροδρόμιο της περιοχής του Σιάτλ την πρώτη ημέρα της δοκιμαστικής πτήσης πιστοποίησης υπό την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ και με προσωπικό της εταιρείας ως πιλότους για τις δοκιμές, μια κρίσιμη στιγμή για τη χειρότερη κρίση του κατασκευαστή.

Η πτήση Boeing 701 αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο King County, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Boeing Field, επιβεβαίωσε η FAA, λέγοντας ότι θα πραγματοποιήσει τρεις ημέρες δοκιμών. Το αεροπλάνο είχε προγραμματιστεί να προσγειωθεί δύο ώρες αργότερα στο αεροδρόμιο Moses Lake, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

Στη συνέχεια, το αεροπλάνο θα αναχωρούσε από τη λίμνη Moses, φτάνοντας στο Σιάτλ στις 1:22 μ.μ. PDT.

Οι μετοχές της Boeing αυξήθηκαν κατά 10% στα 186,86 $ λόγω αυτών των νέων.

Το Reuters ανέφερε για πρώτη φορά ότι οι πολυαναμενόμενες δοκιμαστικές πτήσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 29 Ιουνίου.

Η FAA δήλωσε στις 29 Ιουνίου ότι οι πτήσεις θα «αξιολογήσουν τις προταθείσες αλλαγές της Boeing στο αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πτήσης στο 737 MAX» και «θα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα ελιγμών πτήσης και διαδικασιών έκτακτης ανάγκης για να εκτιμήσουν εάν οι αλλαγές πληρούν τα πρότυπα πιστοποίησης της FAA».

Η υπηρεσία είπε ότι θα αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο
«για να αναθεωρήσει διεξοδικά το έργο της Boeing. Θα άρουμε την εντολή παραμονής στο έδαφος μόνο αφότου είμαστε ικανοποιημένοι ότι το αεροσκάφος πληροί τα πρότυπα πιστοποίησης».

Το 737 MAX, που είχε τις περισσότερες πωλήσεις από τα αεροσκάφη της Boeing, έχει λάβει εντολή απαγόρευσης απογείωσης από τον Μάρτιο του 2019 μετά από δύο θανατηφόρα ατυχήματα που σκότωσαν 346 άτομα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ερευνά την πιστοποίηση του αεροπλάνου.

Μετά την ολοκλήρωση των πτήσεων, η FAA πρέπει να εγκρίνει νέες διαδικασίες εκπαίδευσης πιλότου, μεταξύ άλλων ελέγχων, και πιθανότατα δεν θα εγκρίνει την απογείωση του αεροπλάνου μέχρι τον Σεπτέμβριο, ανέφεραν πηγές.

Εάν συμβεί αυτό, το τζετ βρίσκεται σε πορεία για να επανεκκινήσει την λειτουργία του στις ΗΠΑ πριν από το τέλος του έτους, αν και η διαδικασία μαστίζεται από καθυστερήσεις για περισσότερο από ένα χρόνο.

Από τους Eric M. Johnson & David Shepardson

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε