Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε στον Κινέζο ομόλογό του (EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT)

Το Πεκίνο είναι «αποφασισμένο» να ενισχύσει τη συνεργασία του με τον ρωσικό στρατό

Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Λι Σανγκφού πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα αυτή την περίοδο καθώς οι δύο χώρες επιθυμούν να εμβαθύνουν τη στρατιωτική τους συνεργασία, ένα γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στη Δύση.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε σήμερα στον Κινέζο ομόλογό του ότι η στρατιωτική συνεργασία των χωρών τους αποτελεί μια «σταθεροποιητική» δύναμη για τον κόσμο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Λι, το Πεκίνο είναι «αποφασισμένο» να ενισχύσει τη συνεργασία του με τον ρωσικό στρατό.

Όπως τόνισε ο Λι, η επίσκεψή του στη Μόσχα έχει στόχο «να καταδείξει στον έξω κόσμο (…) τη σταθερή αποφασιστικότητα να ενισχυθεί η στρατηγική συνεργασία μεταξύ των κινεζικών και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων».

Η Κίνα έχει αναχθεί στον πιο σημαντικό διεθνή εταίρο της Ρωσίας μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Ο συντονισμός των προσπαθειών μας στη διεθνή σκηνή έχει σταθεροποιητικά αποτελέσματα για την παγκόσμια κατάσταση και βοηθά στον περιορισμό ενδεχόμενων συγκρούσεων», απάντησε ο Σοϊγκού.

Ο Λι συναντήθηκε την Κυριακή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε