Δευτέρα, 27 Απρ, 2026
Δεξαμενές αποθήκευσης στο εργοστάσιο χύδην φορτίων North Jiddah, μια πετρελαϊκή εγκατάσταση της Aramco στηΤζέντα. Σαουδική Αραβία, 15 Σεπτεμβρίου 2019. (Amr Nabil/AP Photo)

Αναφορές για πλήγμα σε εγκαταστάσεις της Aramco στο Ρας Τανούρα

Αναφορές θέλουν το Ιράν να έχει πλήξει πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης κλιμάκωσης που καταγράφεται στην περιοχή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος των επιθέσεων φέρονται να ήταν εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Ρας Τανούρα.

Το Ρας Τανούρα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μονάδες διύλισης και εξαγωγής πετρελαίου παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο διυλιστήριο είναι το μεγαλύτερο της Saudi Aramco και διαθέτει δυναμικότητα που φτάνει περίπου τα 550.000 βαρέλια ημερησίως, γεγονός που το καθιστά κομβικό για την παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε