Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Λαθρομετανάστες από το κατεστραμμένο κατάλυμα της Μόρια περιμένουν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία στο λιμάνι, απ’ όπου θα μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα, Λέσβος, 28 Σεπτεμβρίου 2020. (Ηλίας Μάρκου / Reuters)

Ανεξέλεγκτες οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο τον Ιούλιο, το προσωπικό των συνοριοφυλάκων δεν επαρκεί

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, κατήγγειλε στην ραδιοφωνική εκπομπή ΜΑXIMUM 93,6 στις 7 Ιουλίου πως οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο έχουν αυξηθεί σε σημείο να είναι μη διαχειρίσιμες.

«Αν και έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα και με πάρα πολύ μεγάλο κόπο προσπαθούμε να κρατήσουμε τα σύνορά μας, βλέπουμε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά». ανέφερε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς ενώ τόνισε πως παρά τις προσλήψεις που έχουν γίνει, παρά τον νέο φράχτη και τον στόλο οχημάτων τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα θέλαμε.

Τα φαινόμενα που τους προηγούμενους μήνες είχαν σταματήσει φαίνεται να επανέρχονται ξανά καθώς οι συλλήψεις διακινητών υπερβαίνουν τις 10 με 15 σε αριθμό καθημερινά. «Όταν επιθυμεί η γείτονα χώρα να ανοιγοκλείνει την κάνουλα το κάνει, τα κυκλώματα των διακινητών δεν έχουν σταματήσει να επιλέγουν τον Έβρο και θα συνεχίσουν να το κάνουν», δήλωσε ο Πρόεδρος των συνοριοφυλάκων.

Όμως, παρά την προσπάθεια των συνοριοφυλάκων να κρατήσουν τα σύνορα στην πρώτη γραμμή, γίνονται πολλές μετατάξεις εργαζομένων στα διάφορα ΚΥΤ όπως το ΚΥΤ του Φυλακίου, γεγονός που δημιουργεί κενά στη συνοριοφύλαξη της χώρας. «Ελπίζουμε να εισακουστούμε, έχουμε κάνει τις προτάσεις μας τόσο στην πολιτική και φυσική ηγεσία και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι εκεί που πρέπει να είναι», δηλαδή στην πρώτη γραμμή φύλαξης των συνόρων στης χώρας ανέφερε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε