Κυριακή, 03 Μαρ, 2024

Αποκλειστικό: Πως η διοίκηση Τραμπ μεταμόρφωσε οριστικά την στρατηγική των ΗΠΑ προς την Κίνα – Πρώην σύμβουλος Πομπέο Μάιλς Γιου

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) είναι κατά πάσα πιθανότητα το πιο ιδεολογικά πωρωμένο, το πιο δογματικό πολιτικό κόμμα λενινιστικού τύπου στην ανθρώπινη ιστορία. Παρ’ όλα αυτά, δεν τείνουμε να σκεφτόμαστε έτσι για το ΚΚΚ.»

Αυτό το βράδυ, καθόμαστε με τον Μάιλς Γιου, που υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος στρατηγικής στον πρώην Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Ενώ πολλοί σήμερα ακόμα διατηρούν ψευδαισθήσεις για το κινεζικό καθεστώς, το ΚΚΚ προσπαθεί να «αντικαταστήσει την διεθνή τάξη με τις ΗΠΑ επικεφαλής με το δικό του απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης», λέει ο Γιου. Και «η εσωτερική τους ονομασία των Ηνωμένων Πολιτειών ως μέγιστου εχθρού δεν έχει ποτέ αλλάξει.»

Ο Μάιλς Γιου μεγάλωσε κατά την Πολιτιστική Επανάσταση της Κίνας, μια δεκατία επαναστατικής αλλαγής και βίας στην οποία εκατομμύρια σκοτώθηκαν. Το 1985 ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες ως φοιτητής ανταλλαγής.

Έχει υπάρξει καθηγητής στην Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ για 26 χρόνια και αφότου τελείωσε τον χρόνο του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι πλέον ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Χάντσον. Η συνέντευξη έγινε με την προσωπική του ιδιότητα.

Αυτοί είναι οι Ηγέτες της Αμερικανικής Σκέψης, με παρουσιαστή τον Γιαν Γεκίλεκ.

 

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε