Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
(Αριστερά-Δεξιά) Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κολομβία Φίλιπ Γκόλντμπεργκ, η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν συναντώνται με τον Κολομβιανό πρόεδρο Ιβάν Ντούκε στον Λευκό Οίκο στις 10 Μαρτίου 2022. Οι ηγέτες μίλησαν για τις πρόσφατες συναντήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο χαλάρωσης των αμερικανικών πετρελαϊκών κυρώσεων στη Βενεζουέλα, αφού ο Μπάιντεν είχε απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ (Doug Mills/Pool/Getty Images)

Άποψη: Έρχεται η αληθινή «επανεκκίνηση»

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας «νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων». Εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας COVID, ο Κλάους Σβαμπ και οι παγκόσμιες ελίτ ανακοίνωσαν επίσης μια «μεγάλη επανεκκίνηση».

Κατά συνέπεια, τα έθνη του κόσμου θα πρέπει να παραδώσουν την κυριαρχία τους σε ένα διεθνές σώμα εμπειρογνωμόνων. Αυτοί θα μας διαφωτίζουν για τους φόρους, την ποικιλομορφία και τις πράσινες πολιτικές.

Όταν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη το 2016, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι ανακοίνωσαν ότι τα κομματικά ρεπορτάζ θα έπρεπε να εκτοπίσουν την παλιά, δήθεν ανιδιοτελή προσέγγιση των ειδήσεων.

Υπάρχει ένα κοινό θέμα εδώ.

Σε κανονικούς καιρούς οι προοδευτικοί ανησυχούν ότι δεν έχουν δημόσια υποστήριξη για τις πολιτικές τους. Μόνο σε κρίσεις αισθάνονται ότι η πολιτική Αριστερά και τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να συγχωνευθούν για να χρησιμοποιήσουν τους αποκαλυπτικούς καιρούς για να περάσουν τις συνήθως αντιδημοφιλείς προσεγγίσεις στα εξωτερικά και εσωτερικά προβλήματα.

Το είδαμε αυτό πέρυσι: η έξοδος από το Αφγανιστάν, η υιοθέτηση της κριτικής φυλετικής θεωρίας, η προσπάθεια να τερματιστεί το νομοσχέδιο αναθεώρησης, να γεμίσει το δικαστήριο, να πεταχτεί στα σκουπίδια το Κολέγιο Εκλεκτόρων και να εθνικοποιηθούν οι εκλογικοί νόμοι.

Αυτές οι «νέες εντολές» και οι «επανεκκινήσεις» συνεπάγονται πάντα πολύ μεγαλύτερη κυβέρνηση και περισσότερες μη εκλεγμένες, ισχυρές γραφειοκρατίες. Οι ελίτ υποθέτουν ότι οι ριζικές αλλαγές στη χρήση της ενέργειας, την αναφορά των μέσων ενημέρωσης, την ψηφοφορία, την κυριαρχία και τις φυλετικές και εθνικές ποσοστώσεις δεν θα ισχύσουν ποτέ ακριβώς για τους ίδιους, τους αρχιτέκτονες τέτοιων αλλαγών από πάνω προς τα κάτω.

Έτσι, εμείς οι απλοί άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα, αλλά όχι εκείνοι που πρέπει να χρησιμοποιούν εταιρικά τζετ. Τα τείχη δεν θα φυλάνε τα σύνορά μας, αλλά θα προστατεύουν τα σπίτια της Νάνσι Πελόζι, του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και του Μπιλ Γκέιτς.

Ο χαμένος φορητός υπολογιστής του Χάντερ Μπάιντεν θα κηρυχθεί αληθής, με απόφαση, όχι είδηση. Αντίθετα, το ψεύτικο αφήγημα περί «συμπαιγνίας» της Alfa Bank θα είναι πρωτοσέλιδο σε εθνικό επίπεδο για εβδομάδες.

Ο τρόπος ζωής της μεσαίας τάξης θα περιοριστεί, καθώς θα μας δοθεί εντολή να προσπαθήσουμε για βιωσιμότητα και να μεταβούμε σε διαμερίσματα και μαζικές μεταφορές. Αλλά οι Ομπάμα θα εξακολουθήσουν να διατηρούν τις τρεις επαύλεις τους και οι φουτουριστές της Σιλικόν Βάλεϊ θα επιμένουν σε εξαιρέσεις για τα γιοτ τους.

Στην πραγματικότητα, είμαστε έτοιμοι να δούμε μια ριζική επανεκκίνηση της τρέχουσας επανεκκίνησης. Θα πρόκειται για ένα διαφορετικό είδος μετασχηματισμού από αυτόν που περιμένουν οι ελίτ και τον οποίο θα πρέπει να φοβούνται πολύ.

Ο κόσμος και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έξαλλοι με τον υπερπληθωρισμό που μπορεί σύντομα να ξεπεράσει το 10% ετησίως. Θα είμαστε τυχεροί αν καταλήξει μόνο σε ύφεση ή στασιμοπληθωρισμό και όχι σε παγκόσμια ύφεση.

Το χάος δημιουργήθηκε από τον ίδιο μηχανισμό που πίστεψε στη «σύγχρονη νομισματική θεωρία». Αυτή η ανόητη πανεπιστημιακή ιδέα υποστηρίζει ότι η ευημερία θα ακολουθούσε την τεράστια επέκταση της προσφοράς χρήματος, τη διατήρηση των επιτοκίων σε de facto μηδενικά επίπεδα, τη δημιουργία τεράστιων ετήσιων ελλειμμάτων, τη συσσώρευση μη βιώσιμου εθνικού χρέους και την επιδότηση των εργαζομένων να μένουν στο σπίτι.

Το κόστος του φυσικού αερίου και του πετρελαίου εκτοξεύεται τώρα σε μη βιώσιμα επίπεδα – και σε σημείο όπου η μεσαία τάξη απλά δεν θα μπορεί να ταξιδέψει, να ζεσταθεί το χειμώνα ή να δροσιστεί το καλοκαίρι.

Τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αριστερές κυβερνήσεις περιόρισαν σκόπιμα τις γεωτρήσεις και τους μη ρωσικούς αγωγούς. Έκλεισαν τα πυρηνικά εργοστάσια και επιδοτούσαν δαπανηρά, αναποτελεσματικά ηλιακά και αιολικά έργα. Δεν κατέληξαν σε κάποια ουτοπία, αλλά σε ελλείψεις καυσίμων, υψηλές τιμές και ενεργειακή εξάρτηση από τα πιο καταπιεστικά καθεστώτα του κόσμου.

Η αφύπνιση της επανάστασης στη Δύση υποτίθεται ότι θα μας δίδασκε ότι ο δυτικός κόσμος που κυριαρχείται από «λευκά αρσενικά» είναι τοξικός. Η προέλευση, η άνοδος και η σημερινή αναψυχή και ευημερία του οφείλονται υποτίθεται μόνο στη συστημική εκμετάλλευση, το ρατσισμό και το σεξισμό.

Οι ελίτ εισήγαγαν την κουλτούρα ακύρωσης, το doxxing, το deplatforming και τον κοινωνικό εξοστρακισμό για να ντροπιάσουν αυτούς τους υποτιθέμενους εκμεταλλευτές και να καταστρέψουν τις ζωές και τις καριέρες τους.

Λίγοι αναρωτήθηκαν πώς μια δήθεν βλαβερή Δύση διάρκειας περίπου 2.500 ετών έγινε ο υπ’ αριθμόν ένα προορισμός εκατομμυρίων παγκόσμιων μη δυτικών μεταναστών και προσέφερε τον μεγαλύτερο βαθμό παγκόσμιας ευημερίας και ελευθερίας για τους πολίτες της.

Έρχεται, λοιπόν, μια αναπροσαρμογή του απολογισμού – ως αντίδραση στις «νέες τάξεις» που υπερασπίζονται ο Μπάιντεν και το σύνολο του Νταβός.

Στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου του 2022, είναι πιθανό να δούμε ένα ιστορικό «Όχι!» στην ορθόδοξη αριστερή ατζέντα που έχει οδηγήσει σε μη βιώσιμο πληθωρισμό, ασύμφορη ενέργεια, πόλεμο και ταπείνωση στο εξωτερικό, ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, φυλετική εχθρότητα – καθώς και αλαζονική περιφρόνηση από εκείνους που σκόπιμα θέσπισαν αυτές τις καταστροφικές πολιτικές.

Αυτό που θα την αντικαταστήσει είναι η επιστροφή σε αυτό που μέχρι πρόσφατα είχε λειτουργήσει.

Θα επιστρέψουν τα κλειστά και ασφαλή σύνορα με νόμιμη και μετρημένη μετανάστευση. Οι Αμερικανοί θα απαιτήσουν σκληρή αστυνομική επιβολή και αποτρεπτικές ποινές, καθώς και επιστροφή στην ενσωμάτωση και την υπεροχή του ατομικού χαρακτήρα αντί για αποσχιστικές εμμονές στο «χρώμα του δέρματός μας».

Το κοινό θα συνεχίσει να αποσυντονίζεται από τα κομματικά και μέτρια «κυρίαρχα» μέσα ενημέρωσης. Θα δούμε μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου για να μεταβούμε σιγά-σιγά σε μια ευρύτερη ποικιλία ενέργειας, ισχυρή εθνική άμυνα και αποτρεπτική εξωτερική πολιτική.

Οι προφήτες της νέας παγκόσμιας τάξης έσπειραν τον άνεμο και σύντομα θα θερίσουν τον ανεμοστρόβιλο ενός θυμωμένου κοινού που έχει εξαντληθεί από την ανικανότητα, την αλαζονεία και την άγνοια της ελίτ.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο αποτελούν απόψεις του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε