Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Διαδηλωτές συγκρούονται με την ομοσπονδιακή αστυνομία μπροστά από το ομοσπονδιακό δικαστήριο Μάρκ Χάτφιλντ στο κέντρο του Πόρτλαντ, Όρεγκον, καθώς η πόλη βιώνει μια ακόμη νύχτα αναταραχών στις 28 Ιουλίου 2020. (Spencer Platt / Getty Images)

Μπαρ: Η Antifa είναι μια «επαναστατική ομάδα» που θέλει να επιβάλει τον σοσιαλισμό

Για πρώτη φορά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ  περιέγραψε αναλυτικά την φύση της αριστερής αναρχοκομμουνιστικής ομάδας Antifa (Αντίφα), χαρακτηρίζοντάς την «επαναστατική ομάδα» με σκοπό την εγκαθίδρυση σοσιαλισμού και κομμουνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες — και οι ειδικοί συμφωνούν.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ άσκησε δριμύτατη κριτική στην Antifa σε συνέντευξη της 9ης Αυγούστου με τον Μάρκ Λέβιν στο Fox News, σημειώνοντας ότι η οργάνωση και οι τακτικές της ομάδας την καθιστούν ένα δύσκολο φαινόμενο προς αντιμετώπιση.

«Είναι μια επαναστατική ομάδα που πιστεύει σε κάποια μορφή σοσιαλισμού, κομμουνισμού. Είναι ουσιαστικά Μπολσεβίκοι. Οι τακτικές τους είναι φασιστικές», είπε ο Μπαρ.

Ενώ η Antifa ταυτίζεται δημοσίως με την κομμουνιστική και σοσιαλιστική ιδεολογία, η συνέντευξη σηματοδότησε την πρώτη φορά που ο Μπαρ μπαίνει σε τέτοιες λεπτομέρειες.

«Τα σχόλια του Υπουργού Δικαιοσύνης επιδεικνύουν μια πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις σχετικά με την Antifa και θα έπρεπε να επαινεθεί για την ειλικρίνειά του», δήλωσε στην Epoch Times ο Κάιλ Σίντελερ, διευθυντής και ανώτερος αναλυτής για την Εσωτερική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία στο Κέντρο Πολιτικής Ασφάλειας.

Ο Σίντελερ—ο οποίος κατέθεσε στις 4 Αυγούστου ενώπιον της Υποεπιτροπής της Γερουσίας για το Σύνταγμα σχετικά με τη δομή και την προέλευση της Antifa— είπε ότι ελπίζει ο Μπαρ να κατευθύνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να φέρει στο επίκεντρο την κεντρική αποστολή της Antifa και να αρχίσει «να αντιμετωπίζει την ομάδα ως μια ανατρεπτική και επαναστατική δύναμη, καθώς αυτό είναι».

«Η κατανεμημένη και μη ιεραρχική δομή δικτύου της Antifa απαιτεί καλύτερη πληροφόρηση για την αντιμετώπισή της», είπε, τονίζοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει την ευθύνη να αντιμετωπίσει αυτήν την απειλή, καθώς οι τοπικές και πολιτειακές κυβερνήσεις δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το κάνουν.

Η Antifa «είναι απολύτως αφοσιωμένη στην κατάργηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και τη βίαιη ανατροπή του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Σίντελερ στη γραπτή κατάθεσή του. Για να το επιτύχει αυτό, είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει «τόσο την ανατροπή όσο και τον βίαιο εξτρεμισμό για να ενισχύσει τις πολιτικές της απόψεις τρομοκρατώντας τους Αμερικανούς πολίτες».

«Οι δραστηριότητες της Antifa ανταποκρίνονται σαφώς στον ορισμό μιας οργανωμένης εγκληματικής συνωμοσίας και τρομοκρατίας, όπως ορίζεται από τον ομοσπονδιακό νόμο», είπε στην κατάθεσή του.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Antifa παρουσιάζει «μια περίπλοκη αλλά και μη ιεραρχική δομή», δήλωσε ο Σίντελερ. Περιέγραψε πώς οι ιστότοποι που συνδέονται με την ομάδα προσελκύουν χρήστες «που έχουν υπέρμετρο ζήλο στις συζητήσεις για το πώς μπορούν και πώς πρέπει να οργανώνονται οι ομάδες Antifa».

Το FBI ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για τη βία που διαπράττει η Antifa σε δημόσιες εκδηλώσεις, σύμφωνα με έκθεση του Congressional Research Service, μιας ερευνητικής ομάδας δημόσιας πολιτικής του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Ο σερίφης Μπομπ Σόνγκερ της κομητείας Κλίκιτατ της Ουάσινγκτον, δήλωσε στην Epoch Times ότι θεωρεί την Antifa, καθώς και τους Black Lives Matter, «εγχώριες τρομοκρατικές ομάδες που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και να μετατρέψουν τη χώρα μας σε κομμουνιστική κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι «ο Μπαρ είναι ακριβέστατος σχετικά με τον στόχο της Antifa».

Ο Σόνγκερ λέει ότι είναι δύσκολο να καταπολεμήσεις την Antifa και άλλες παρόμοιες ομάδες όταν υπάρχουν πολιτικοί που τους υποστηρίζουν ανοιχτά.

Ο Ivan Pentchoukov συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Διαβάστε επίσης:

Ο φιλόσοφος της Antifa

Η κομμουνιστική προέλευση της εξτρεμιστικής ομάδας Antifa

 

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε