Τρίτη, 28 Μαρ, 2023

Deep Dive: Το Τέξας ανακηρύσσει καταστροφή λόγω της συνοριακής κρίσης

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονυ Μπλίνκεν λέει για το πρώτο ταξίδι του στην Κεντρική Αμερική ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν μια κοινή δέσμευση για την μετανάστευση με αυτές τις χώρες. Ο Μπλίνκεν λέει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν ένα πακέτο βοήθειας $4 δισεκατομμυρίων για να βοηθήσουν χώρες στην περιοχή να υπερνικήσουν τις προκλήσεις της «ακανόνιστης μετανάστευσης».

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ εξέδωσε μια διακήρυξη κατάστασης καταστροφής ως απάντηση στην ανθρωπιστική κρίση παράνομης μετανάστευσης. Έρχεται την ίδια μέρα που η διοίκηση Μπάιντεν τερματίζει επίσημα τον κανονισμό της περιόδου Τραμπ «Παραμένω στο Μεξικό». Ο Άμποτ είπε: «Η πολιτική ανοιχτών συνόρων του προέδρου Μπάιντεν έχει ετοιμάσει τον δρόμο για επικίνδυνες συμμορίες και καρτέλ, διακινητές ανθρώπων, και θανατηφόρα ναρκωτικά όπως η φεντανύλη να ρέουν στις κοινότητές μας.»

Και σύμφωνα με την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Εργασίας των ΗΠΑ, οι επιχειρήσεις μπορούν να απαιτούν οι εργαζόμενοί τους να λάβουν το εμβόλιο COVID-19, χωρίς να παραβιάζουν ομοσπονδιακούς νόμους. Αυτό έρχεται καθώς η Δυτική Βιρτζίνια είναι η τελευταία πολιτεία που συμμετέχει στην πίεση για εμβολιασμό, με τον κυβερνήτη Τζιμ Τζάστις να ανακοινώνει ότι όσοι εμβολιάζονται θα μπαίνουν σε λοταρία για να κερδίσουν όπλα ή $1 εκατομμύριο.

Συντονιστείτε στο Deep Dive καθώς εξερευνούμε αυτά και άλλα θέματα.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε