Σάββατο, 03 Δεκ, 2022

Διάγραμμα: Η πρώτη εβδομάδα του Μπάιντεν στο προεδρικό αξίωμα (20 Ιαν. – 26 Ιαν.)

Δράσεις που εκτελέστηκαν από τον Μπάιντεν και την διοίκησή του μετά την Ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου

Το διάγραμμα σε μία σελίδα.

Υπογραφή εκτελεστικών δράσεων σχετικά με τον ιό του ΚΚΚ

JOE RAEDLE/GETTY IMAGES

 

Κατά τις δύο πρώτες μέρες στο αξίωμα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε μια σειρά εκτελεστικών εντολών. Μια εντολή δημιούργησε μια υπηρεσία εντός της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας που είναι επικεντρωμένη στην ασφάλεια παγκόσμιας υγείας και την βιοασφάλεια. Μια ακόμα όρισε την δημιουργία μιας μικρής επιτροπής ελέγχου του ιού του ΚΚΚ με καθήκον να αυξήσει τον αριθμό ελέγχων πανεθνικά. Ο Μπάιντεν υπέγραψε επίσης μια εκτελεστική εντολή που καλεί για επιβολή αυστηρότερων προτύπων εργασιακής ασφαλείας για τους «κρίσιμους» εργαζόμενους. Μια άλλη εντολή οδηγεί στην δημιουργία μιας ειδικής 0μάδας «δικαιοσύνης» για την COVΙD, στην οποία ο Μπάιντεν ανέθεσε την αντιμετώπιση του «δισταγμού εμβολιασμού» και την μάχη με την παραπληροφόρηση.

Η άδεια του αγωγού Keystone XL ανακαλείται

ANDREW BURTON/GETTY IMAGES

 

Η κατασκευή του αγωγού Keystone XL σταματήθηκε αφότου ο Μπάιντεν ανακάλεσε την άδεια του κατασκευαστικού έργου. Ο πρόεδρος του Keystone XL, Ρίτσαρντ Πράιορ, είπε ότι περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας θα εξαλειφθούν στις επόμενες εβδομάδες. Η κίνηση του Μπάιντεν επιδοκιμάστηκε από περιβαλλοντικές ομάδες.

Συμμετοχή και πάλι στην κλιματική συμφωνία Παρισιού

JIM WATSON/AFP VIA GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε στις 20 Ιανουαρίου μια εκτελεστική εντολή που ορίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν και πάλι στην Συμφωνία του Παρισιού του 2015. Η συμμετοχή στην παγκόσμια συμφωνία όπως υφίσταται τώρα θα επιφέρει δραματικά μεγάλη οικονομική ζημία για τις Ηνωμένες Πολιτείες, με μικρό πραγματικό περιβαλλοντικό όφελος, σύμφωνα με ειδικούς των θεμάτων οικονομίας.

$4 δισεκατομμύρια υποσχέθηκαν στην Κεντρική Αμερική: Πρόεδρος Μεξικού

JOHAN ORDONEZ/AFP VIA GETTY IMAGES

 

Σύμφωνα με τον Μεξικανό πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ, ο Μπάιντεν είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν $4 δισεκατομμύρια για ανάπτυξη στην Γουατεμάλα, Ονδούρα, και Ελ Σαλβαδόρ για να περιοριστεί η μετανάστευση από την Κεντρική Αμερική προς το Μεξικό.

Η «απομάκρυνση ορισμένων μη πολιτών» σταματά για 100 μέρες

CHIP SOMODEVILLA/GETTY IMAGES

 

Το υπουργείο Εγχώριας Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι θα «σταματήσει τις απομακρύνσεις ορισμένων μη πολιτών που έλαβαν εντολή απέλασης, για να εξασφαλιστεί ότι έχουμε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου μετανάστευσης που εστιάζεται στην προστασία της εθνικής ασφαλείας, της συνοριακής ασφαλείας, και της δημοσίας ασφαλείας.»

Το κυβερνητικό μέτρο «Παραμονής στο Μεξικό» αναστέλλεται

CHARLOTTE CUTHBERTSON/THE EPOCH TIMES

 

Το υπουργείο Εγχώριας Ασφαλείας είπε ότι θα «σταματήσει να εισάγει άτομα στο πρόγραμμα» υπό το Πρωτόκολο Προστασίας Μεταναστών, επίσης γνωστό ως πρόγραμμα «Παραμονής στο Μεξικό». Το πρόγραμμα, που εκκινήθηκε το Ιανουάριο 2019, απαιτεί ότι οι αιτούντες άσυλο περιμένουν στο Μεξικό ενώ οι υποθέσεις ασύλου τους εξετάζονται. Πριν από την εφαρμογή του, δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες αφήνονταν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους έλεγαν να περιμένουν έως ότου έρθει η σειρά των υποθέσεών τους. Οι περισσότεροι δεν εμφανίζονταν στο δικαστήριο.

Ο χαρακτηρισμός των Χούθι ως τρομοκράτες επανεξετάζεται

KHALED ABDULLAH/REUTERS

 

Η διοίκηση Μπάιντεν επανεξετάζει τον χαρακτηρισμό των Χούθι ως τρομοκρατικής ομάδας, που έγινε αργά στην θητεία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει αρχίσει μια επανεξέταση των τρομοκρατικών χαρακτηρισμών των Ανσαραλλάχ», είπε εκπρόσωπος τύπου σε μέσα ενημέρωσης. «Δεν θα συζητήσουμε δημοσίως ούτε θα σχολιάσουμε τις εσωτερικές συζητήσεις σχετικά με αυτήν την επανεξέταση.»

Μπάιντεν: Η πορεία της πανδημίας τους ερχόμενους μήνες δεν μπορεί να αλλαχτεί

ALEX WONG/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν είπε στις 22 Ιαν. σε ομιλία στον Λευκό Οίκο ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες.»

Κωδικοποίηση του Ομοσπονδιακού νόμου εκτρώσεων

KAREN BLEIER/AFP VIA GETTY IMAGES

 

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η διοίκηση Μπάιντεν θα κάνει νόμο την υπόθεση Ρο έναντι Γουέιντ, που θα επιτρέψει να γίνονται νόμιμες εκτρώσεις ακόμα και αν το Ανώτατο Δικαστήριο ανατρέψει την απόφαση του 1973. «Η Διοίκηση Μπάιντεν-Χάρρις είναι αποφασισμένη να κωδικοποιήσει την Ρο έναντι Γουέιντ και να τοποθετήσει δικαστές που σέβονται βασικές προηγούμενες αποφάσεις όπως ο Ρο», αναφέρει η δήλωση.

Νέες ενοικιάσεις εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου σταματώνται για 60 μέρες

DAVID MCNEW/GETTY IMAGES

 

Η διοίκηση Μπάιντεν όρισε μια παύση 60 ημερών που αφαιρεί την ικανότητα των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών να εκδίδουν άδειες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμβάσεις ή υπό μορφή μικρού διαστήματος ενοικίασης, σε κρατική γη και ύδατα. Αξιωματούχοι στο Νέο Μεξικό εξέφρασαν ανησυχία για την παύση, λέγοντας πως η βιομηχανία συνδέεται με τις δαπάνες για την εκπαίδευση και άλλα προγράμματα του κράτους.

Ταξίδι από Ευρώπη, Βραζιλία, Νότια Αφρική απαγορεύτηκε λόγω πανδημίας

DAVID MCNEW/GETTY IMAGES

 

Η διοίκηση Μπάιντεν είπε στις 25 Ιανουαρίου ότι θα επιβάλλει και πάλι ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε Ευρωπαϊκά έθνη ενώ επίσης απαγορεύει το ταξίδι από την Βραζιλία και την Νότια Αφρική λόγω ανησυχιών για τον ιό του ΚΚΚ. Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Σάκι, είπε: «Βλέπουμε ταχύτερα μεταδιδόμενα νέα στελέχη να εμφανίζονται ανά τον κόσμο.»

Υιοθέτηση «μεγάλης κλίμακας ατζέντας ισότητας»

DAVID MCNEW/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε στις 20 Ιανουαρίου μια εκτελεστική εντολή λέγοντας ότι είναι «η στρατηγική της διοίκησής μου ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα πρέπει να προσπαθήσει για μια συτηματική προσέγγιση προώθησης ισότητας για όλους, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων χρώματος και άλλων που ιστορικά είχαν υπάρξει αδικημένοι, περιθωριοποιημένοι, και επηρεασμένοι αρνητικά από επίμονη φτώχεια και ανισότητα.» Μεταξύ άλλων, η εντολή ορίζει ότι οι επικεφαλής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα πρέπει να «μελετήσουν μεθόδους για την αξιολόγηση του εάν τα μέτρα της υπηρεσίας και οι δράσεις της δημιουργούν ή επιδεινώνουν εμπόδια για πλήρη και ίση συμμετοχή από όλους τους δικαιούχους.»

Η κατασκευή του συνοριακού τείχους σταματήθηκε

SANDY HUFFAKER/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν, με εκτελεκστική εντολή, τερμάτισε μια εκτελεστική εντολή της 15ης Φεβρουαρίου 2019 από τον Τραμπ, η οποία ανακοίνωνε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης σχετικά με τα νότια σύνορα. Η νέα εντολή επίσης αφαιρεί όλη την χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός συνοριακού τείχους και σταματά για άγνωστο διάστημα όλα τα κατασκευαστικά έργα στην περιοχή. Ο Μπάιντεν έδωσε επίσης εντολή για μια «αξιολόγηση της νομιμότητας της χρηματοδότησης και των μεθόδων σύναψης συμβολαίων.»

Η αναβολή επιβολής απέλασης για Λιβεριανούς επανεισάγεται

CHRIS HONDROS/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε μνημόνιο για να επανεισάγει την κατάσταση προσωρινής προστασίας και νομιμοποίησης εργασίας για Λιβεριανούς που τους είχε δοθεί άσυλο στην Αμερική πριν το 2007.

Το DACA «διατηρείται και ενισχύεται»

SAMIRA BOUAOU/THE EPOCH TIMES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε μνημόνιο που οδηγεί τα υπουργεία Εγχώριας Ασφαλείας και Δικαιοσύνης να διατηρήσουν και να ενισχύσουν το πρόγραμμα «Αναβολή Δράσης για Αφίξεις Παίδων» (DACA). Το πρόγραμμα της περιόδου Ομπάμα προστατεύει κάποιους παράνομους μετανάστες από απέλαση και τους βοηθά με τα έγγραφα που μπορούν να τους κάνουν ικανούς να έχουν εργασία και να εκτελούν κοινωνικές λειτουργίες. Η διοίκηση Τραμπ προσπάθησε να τερματίσει το πρόγραμμα αλλά σταματήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Μάσκες για εγχώρια μετακίνηση, τεστ για διεθνείς επισκέπτες απαιτούνται

SAMIRA BOUAOU/THE EPOCH TIMES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή που απαιτεί την χρήση μάσκας σε αεροδρόμια, εμπορικά αεροσκάφη, τρένα, πλοία, λεωφορεία, και άλλες μορφές μετακίνησης. Η εντολή απαιτεί επίσης οι επισκέπτες χωρών της αλλοδαπής να «έχουν απόδειξη ενός προσφάτου τεστ COVID-19 πριν την είσοδο» όπως και να «απομονώνονται οι ίδιοι σε καραντίνα μετά την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.»

Προώθηση κατώτατου μισθού $15 για ομοσπονδιακούς υπαλλήλους

CHERISS MAY/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή που απαιτεί ο διευθυντής της Υπηρεσίας Διοίκησης Προσωπικού να παραδώσει μια έκθεση «με προτάσεις για προώθηση ενός κατώτατου μισθού $15/ώρα για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.»

Η απαγόρευση για στράτευση τρανστζέντερ αίρεται

CHUNG SUNG-JUN/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν στις 25 Ιανουαρίου ανέτρεψε μια εκτελεστική εντολή του Τραμπ που απαγόρευε την στράτευση τρανστζέντερ. Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την απαγόρευση σε μια σειρά αναρτήσεων στο Τουίτερ το 2017 που ανέτρεψαν προηγούμενα μέτρα της διοίκησης Ομπάμα περί στρατιωτικής υπηρεσίας τρανστζέντερ, αναφέροντας το κόστος που επιφέρει.

Η υπηρεσία Πληροφοριών θα πρέπει να αξιολογήσει τον «εγχώριο εξτρεμισμό»

JOE RAEDLE/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν έδωσε στην εισερχόμενη διευθύντρια της εθνικής υπηρεσίας Πληροφοριών το καθήκον να αξιολογήσει τον εγχώριο βίαιο εξτρεμισμό. Η διευθύντρια Αβρίλ Χαίινς θα δουλέψει με το FBI και το υπουργείο Εγχώριας Ασφαλείας για μια αξιολόγηση που θα αναλυθεί από άλλα τμήματα της κυβέρνησης και, αν θεωρηθεί απαραίτητο, από μη κυβερνητικές οργανώσεις, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Η υπηρεσία Απογραφών απαιτείται να περιλάβει παράνομους μετανάστες στην καταμέτρηση

JUSTIN SULLIVAN/GETTY IMAGES

 

Στην πρώτη του μέρα στο αξίωμα, ο Μπάιντεν εξέδωσε εκτελεστική εντολή που ορίζει ότι η υπηρεσία Απογραφών πρέπει να περιλάβει παράνομους μετανάστες στην απογραφή της. Ο Τραμπ προσπάθησε να μην περιλαμβάνονται μετανάστες. Η απογραφή είναι η βάση για τον καθορισμό του αριθμού των Αμερικανών βουλευτών ανά πολιτεία. Πολιτείες με μεγαλύτερο πληθυσμό έχουν περισσότερους. Η μη καταμέτρηση των παράνομων μεταναστών δημιούργησε ανησυχίες ότι αρκετές πολιτείες θα χάσουν θέσεις, όπως η Καλιφόρνια.

Υπογραφή εκτελεστική εντολής για «κλιματική κρίση»

PETER KNEFFEL/DPA AFP VIA GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε εντολή που δηλώνει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «πρέπει να προωθήσει κλιματική δικαιοσύνη». Η εντολή οδηγεί όλες τις ομοσπονδιακές επιτροπές να αξιολογήσουν ομοσπονδιακούς κανονισμούς και άλλες δράσεις που έλαβε η διοίκηση Τραμπ που θεωρούν «να βρίσκονται σε αντίθεση προς αυτούς τους σημαντικούς εθνικούς στόχους, και να αρχίσουν άμεσα δουλειά για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.»

Οι αναστολές σε εξώσεις και κατασχέσεις επεκτείνονται

JOHN MOORE/GETTY IMAGES

 

Σε απάντηση σε αίτημα του Μπάιντεν, το υπουργείο Γεωργίας επέκτεινε την αναστολή εξώσεων και κατασχέσεων έως τις 31 Μαρτίου 2021. Ο παρών υπουργός εκπαίδευσης, με αίτημα του Μπάιντεν, σταμάτησε προσωρινά τις πληρωμές και συλλογές των ομοσπονδιακών φοιτητικών δανείων και διατήρησε το επιτόκιο ως μηδενικό.

Υπογράφηκε εκτελεστική εντολή κατά της «διάκρισης φύλου»

CHIP SOMODEVILLA/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή που δηλώνει ότι «όλα τα άτομα θα πρέπει να λαμβάνουν ίση μεταχείριση υπό τον νόμο, ασχέτως της ταυτότητας φύλου τους ή της σεξουαλικής κατάστασης.» Επίσης έδωσε εντολή σε κάθε επικεφαλής ομοσπονδιακής υπηρεσίας να «σκεφτεί αν χρειάζεται αλλαγή, αναστολή, ή κατάργηση υπηρεσιακών αποφάσεων, ή διακήρυξη νέων υπηρεσιακών αποφάσεων, όπως χρειάζεται για πλήρη εφαρμογή κανόνων που απαγορεύουν την διάκριση φύλου.»

Υπογράφηκε νομοσχέδιο «εκμοντερνισμού» ελεγκτικής διαδικασίας

ALEX WONG/GETTY IMAGES

Ο Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδιο προς κατάθεση στο δικαστικό σύστημα, που δηλώνει πως προσπαθεί να βελτιώσει και να εκμοντερνίσει την επανεξέταση των κρατικών ελέγχων και παρεμβάσεων στην οικονομία και αλλού. Τα κριτήρια δηλώνουν πως η επανεξέταση θα πρέπει να προωθεί, μεταξύ άλλων, «κοινωνικά επιδόματα, φυλετική δικαιοσύνη, περιβαλλοντική προστασία.» Λέει πως η επανεξέταση των ελεγκτικών και ρυθμιστικών διαδικασιών θα πρέπει να υπηρετεί ως «εργαλείο για να προωθηθούν παρεμβάσεις που προωθούν αυτές τις αξίες.»

Υπογράφηκε εκτελεστική εντολή που κάνει πιο αυστηρούς τους κανόνες αγοράς κρατικών προμηθειών

BILL PUGLIANO/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή που προσπαθεί να αυξήσει τις αγορές προϊόντων που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, βασικά μέσω του να κάνει πιο αυστηρούς τους κανονισμούς σχετικά με ομοσπονδιακές προμήθειες και δίνοντας στην κυβέρνηση μεγαλύτερο ρόλο στην υποστήριξη αμερικανικών εταιρειών. Η εντολή επίσης αυξάνει την προτιμώμενη τιμή για εγχώρια αγαθά στις αγορές της κυβέρνησης.

Δόθηκε εντολή για πάγωμα νέων κανονισμών

MARK WILSON/GETTY IMAGES

 

Ο επικεφαλής προσωπικού του Λευκού Οίκου, Ρον Κλάιν, διέταξε πάγωμα ομοσπονδιακών κανονισμών στην πρώτη του δράση στο αξίωμα στις 20 Ιανουαρίου, βάζοντας φρένο σε κάθε νέο ή εν αναμονή κανονισμό έως ότου μπορέσουν να επανεξεταστούν από εντεταλμένους του Μπάιντεν. Η ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν είπε ότι το μέτρο ήταν ένας τρόπος να σταματήσουν κάθε κανονισμό τελευταίας στιγμής που έγινε βιαστικά από την διοίκηση Τραμπ.

Ακυρώνεται η αντιτρομοκρατική απαγόρευση ταξιδιών

MARK WILSON/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν ακύρωσε την ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ σε έθνη με άτομα που αποτελούν τρομοκρατική απειλή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε μια προκήρυξη με τίτλο «Τερματισμός της διάκρισης στις απαγορεύσεις εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες», ο Μπάιντεν ακύρωσε μια σειρά εκτελεστικών διαταγμάτων και προκηρύξεων που υπέγραψε ο Τραμπ μεταξύ 2017 και 2020.

Μάσκες επιβάλονται σε ομοσπονδιακά κτήρια, και ομοσπονδιακή γη

STEFANI REYNOLDS/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή στην πρώτη του μέρα στο αξίωμα, που απαιτεί ότι όλοι θα φορούν μάσκα σε ομοσπονδιακά κτήρια και σε ομοσπονδιακή γη. Επικεφαλής υπηρεσιών θα πρέπει αμέσως να απαιτήσουν συμμόρφωση, δηλώνει η εντολή. Ώρες αργότερα, ο Μπάιντεν πήγε χωρίς μάσκα στο Μνημείο Λίνκολν στην Ουάσινγκτον. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Σάκι είπε ότι αυτό έγινε επειδή «[ο Μπάιντεν] γιόρταζε.»

Αναστέλεται εκτελεστική εντολή του Τραμπ για μείωση τιμών ινσουλίνης, επινεφρίνης

JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP VIA GETTY IMAGES

 

Η Υπηρεσία Υγείας και Ανθρώπων του Μπάιντεν ανέστειλε τον κανονισμό της προηγούμενης κυβέρνησης Τραμπ που επέτρεπε σε κοινοτικά κέντρα υγείας να δίνουν όλες τα αποθέματα ινσουλίνης και επινεφρίνης σε ασθενείς. Η κίνηση, σύμφωνα με τον επικεφαλής Λευκού Οίκου Ρον Κλάιν, είναι μέρος της προσπάθειας προσεκτικού ελέγχου των μέτρων υγείας του Τραμπ και άλλων εκτελεστικών εντολών.

Η εντολή περί μετανάστευσης του Τραμπ ακυρώνεται

BRYAN COX/U.S. IMMIGRATION AND CUSTOMS ENFORCEMENT VIA GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή για να ανατρέψει την εντολή περί αστυνόμευσης μετανάστευσης του Τραμπ και «να επαναρυθμίσει τα μέτρα και τρόπους δράσης» ώστε να συμμορφωθούν με τις «αξίες και προτεραιότητες» της διοίκησης Μπάιντεν. Μέρος της νέας εντολής είναι η ακύρωση της Εκτελεστική Εντολής 13768 του Τραμπ, που υπογράφηκε το 2017, η οποία σταματά την παροχή ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στις έτσι αποκαλούμενες «πόλεις καταφύγιου» που δεν συνεργάζονται με τις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης.

Ακυρώνονται εκτελεστικές εντολές του Τραμπ περί μείωσης γραφειοκρατίας

SAUL LOEB/AFP VIA GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή ακύρωσης μιας σειράς εκτελεστικών εντολών περί μείωσης γραφειοκρατίας. Σε δύο εκτελεστικές εντολές στις 20 Ιανουαρίου, ο Μπάιντεν είπε όχι σε περίπου δέκα εντολές του Τραμπ που σχετίζονταν με μεταρρύθμιση γραφειοκρατίας, όπως μία για «Μείωση Γραφειοκρατίας και Έλεγχο Γραφειοκρατικού Κόστους» και μία για «Επιτάχυνση Περιβαλλοντικών Ελέγχων και Αδειοδοτήσεων για Κατασκευαστικά Έργα Υψηλής Προτεραιότητας.»

Δημιουργία θέσης Συντονιστή Λευκού Οίκου για την COVID-19

CHIP SOMODEVILLA/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή που δημιουργεί θέση συντονιστή Λευκού Οίκου για την αντίδραση στον ιό του ΚΚΚ. Η θέση θα δοθεί στον πρώην αξιωματούχο της διοίκησης Ομπάμα και πρόεδρο της μετάβασης, Τζεφ Ζάιντς. Στην διοίκηση Τραμπ, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε αυτόν τον ρόλο. «Ο συντονιστής αντίδρασης στην COVID-19 θα πρέπει να αναφέρει άμεσα στον πρόεδρο», αναφέρει η εντολή.

Υπογράφηκε εκτελεστική ενολή περί «ισότητας»

ALEX WONG/GETTY IMAGES

 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή σύμφωνα με την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «θα προσπαθήσει για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην προώθηση ισότητας για όλους.» Η εντολή δίνει στην Υπηρεσία Διοίκησης και Προϋπολογισμού το καθήκον να βρει τρόπους «να βοηθήσει υπηρεσίες στην αξιολόγηση του επιπέδου ισότητας σχετικά με φυλή, εθνικότητα, θρησκεία, εισόδημα, γεωγραφία, ταυτότητα φύλου, σεξουαλική προτίμηση, και αναπηρία.»

Καταργείται το «μέτρο Μέξικο Σίτυ»

JASPER JACOBS/AFP VIA GETTY IMAGES

 

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα καταργήσει ένα μέτρο της διοίκησης Τραμπ που απαγορεύει την παροχή χρημάτων φορολογουμένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις της αλλοδαπής που εκτελούν ή προωθούν ενεργά εκτρώσεις, είπε ο γιατρός Άνθονυ Φαούτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Μπάιντεν, στις 21 Ιανουαρίου. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα καταργήσει το Μέτρο Μέξικο Σίτυ τις ερχόμενες μέρες.»

Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέυ παραμένει

CHARLOTTE CUTHBERTSON/THE EPOCH TIMES

 

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε στις 21 Ιανουαρίου ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα διατηρήσει τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέυ στην διοίκησή του. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν προτίθεται να διατηρήσει τον διευθυντή του FBI Ρέυ στον ρόλο του και έχει εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνει», είπε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Σάκι στο Τουίτερ.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προετοιμάζεται να υπογράψει μια σειρά εντολών στο Οβάλ Γραφείο, 20 Ιανουαρίου 2021. (JIM WATSON/AFP VIA GETTY IMAGES)

 

 

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε