Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
ALEX EDELMAN/AFP ΜΕΣΩ GETTY IMAGES

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: Το σχέδιο υποδομών $2,3 τρισεκατομμυρίων της διοίκησης Μπάιντεν

Το φιλόδοξο πρόγραμμα υποδομής του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, το οποίο οι Δημοκρατικοί θα προσπαθήσουν να περάσουν μέσω μιας σχεδόν κατά το ήμισυ διαχωρισμένης Γερουσίας τους ερχόμενους μήνες, περιέχει ένα ποικιλόμορφο πακέτο έργων, από παραδοσιακά έργα όπως δρόμους και γέφυρες έως κλιματικά έργα και προγράμματα εκτός της παραδοσιακής εμβέλειας έργων υποδομής.

Παρακάτω δίνεται μια περίληψη των προταθέντων δαπανών υπό το άνω των $2 τρισεκατομμυρίων «Σχέδιο Αμερικανικών Θέσεων Εργασίας», για το οποίο ο Μπάιντεν λέει πως είναι το πρώτο μέρος στο οικονομικό του σχέδιο των δύο μερών.  Κάποια προγράμματα και επενδύσεις που αναφέρονται στο σχέδιο δεν ανέφεραν κόστος.

 

ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

$621 δις

MARIO TAMA/GETTY IMAGES

 

Σε αυτά εμπεριέχονται:

$115 δις

Για εκμοντερνισμό γεφυρών, λεωφόρων, δρόμων, και βασικών οδών που χρειάζονται περισσότερο επιδιόρθωση. Αυτό επίσης περιλαμβάνει χρηματοδότηση για την βελτίωση της ποιότητας αέρα, τον περιορισμό εκπομπών θερμοκηπίου, και την μείωση κυκλοφοριακής συμφόρησης.

$20 δις

για βελτίωση ασφάλειας των δρόμων

$80 δις

για την αντιμετώπιση των καθηκόντων επιδιόρθωσης της Amtrak που ακόμα εκκρεμούν.

$17 δις

για βελτίωση των υδάτινων καναλιών του εσωτερικού, των λιμένων, των σημείων εισόδου στην ηπειρωτική χώρα, και των πλοίων μεταφοράς πολιτών.

$25 δις

για αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένης χρηματοδότησης για το «Πρόγραμμα βελτίωσης αεροδρομίων» και ανανεώσεις στα περιουσιακά στοιχεία της FAA.

$20 δις

για ένα νέο πρόγραμμα επανασύνδεσης που έχουν αποκοπεί από παλιές επενδύσεις και για εξασφάλιση ότι τα νέα έργα «αυξάνουν τις ευκαιρίες, προωθούν φυλετική ισότητα και περιβαλλοντική δικαιοσύνη, και προωθούν πρόσβαση χαμηλότερου κόστους.

$25 δις

σε χρηματοδότηση για υποστήριξη φιλόδοξων πρότζεκτ που έχουν απτά ωφέλη στην τοπική ή εθνική οικονομία αλλά είναι υπερβολικά μεγάλα ή σύνθετα για τα υπάρχοντα προγράμματα χρηματοδότησης.

$50 δις

για βελτίωση αντοχής υποδομών, «μια στρατηγική για ενίσχυση ικανότητας ενός κτηρίου, εγκατάστασης, ή κοινότητας τόσο να προλαμβάνουν ζημία όσο και να ανακάμπτουν από ζημία.»

Ένα μη προσδιορισμένο ποσό για υποστήριξη κατασκευής ενός εθνικού δικτύου 500.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030.
Ένα μη προσδιορισμένο ποσό για υποστήριξη μετατροπής σε ηλεκτρικών τουλάχιστον του 20 τοις εκατό του στόλου κίτρινων σχολικών λεωφορείων μέσω ενός νέου «Προγράμματος καθαρών λεωφορείων για τα παιδιά».

Αιτήματα προς Βουλή

(Μη προσδιορισμένες εκτιμήσεις δαπανών)

MANDEL NGAN/AFP ΜΕΣΩ GETTY IMAGE

 

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ

Αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας και της μικρής διάρκειας απασχόλησης μέσω χρηματοδότησης ενός νέου προγράμματος θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Εξάλειψη των διατάξεων που επέτρεπαν χαμηλότερο του κατώτατου μισθού στο άρθρο 14(c) του Νόμου Δίκαιων Προτύπων Εργασίας και επέκταση πρόσβασης σε ανταγωνιστικές, ενσωματωμένες ευκαιρίες εργασίας.

ΕΝΩΣΕΙΣ

Εξασφάλιση ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν μια δωρεάν και δίκαιη επιλογή να γίνουν μέλος ένωσης μέσω ψήφισης του Νόμου Προστασίας Αυτοοργάνωσης και εξασφάλιση δικαιωμάτων ενώσεων και διαπραγματεύσεων.

ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σύνδεση ομοσπονδιακών επενδύσεων καθαρής ενέργειας και υποδομών της με τους επικρατούντες μισθούς και απαίτηση οι επενδύσεις μεταφορών να πληρούν υπάρχουσες προστασίες στην εργασία συγκοινωνιών.

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Παροχή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση εργαλείων για εξασφάλιση ότι οι εργοδότες δίνουν στους εργάτες καλές θέσεις εργασίας και δίκαιο και ισότιμο μισθό, και ότι οι θέσεις εργασίας δεν έχουν διακρίσεις και παρενοχλήσεις.

ΣΤΕΓΑΣΗ

Άμεσα βήματα για εκκίνηση κατασκευών και επιδιορθώσεων κατοικιών σε φτωχές κοινότητες και ψήφιση του Νόμου Επένδυσης σε Κατοικίες Γειτονιών, που καλεί για μια νέα πίστωση στον ομοσπονδιακό φόρο για την ανάπτυξη και ανακαίνιση οικογενειακών κατοικιών σε φτωχές μητροπολητικές, προαστιακές, και αγροτικές γειτονιές.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Επένδυση σε ευάλωτες κοινότητες μέσω προγραμμάτων όπως το «Χτίσιμο ανθεκτικών υποδομών και κοινοτήτων» της FEMA, το «Κονδύλιο ανάπτυξης κοινότητας» του HUD, προγράμματα

στο υπουργείο Συγκοινωνιών, και άλλα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τετραπλασιασμός χρηματοδότησης για την Συνεργασία Επεκτάσεων Κατασκευών, δηλαδή αύξηση της συμμετοχής μικρών και μεσαίων κατασκευαστών που βρίσκονται στην επαρχία και ανήκουν σε μειονότητες, για την ενίσχυση παραγωγικότητας και τεχνολογικής απόδοσης.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ

Εξασφάλιση ότι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στην «καθαρή ενέργεια», κατασκευές, και υποδομές είναι ανοιχτές και προσβάσιμες σε γυναίκες και ανθρώπους άλλων φυλών.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυση σε εργασιακή εκπαίδευση για πρώην καταδίκους και για την βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας.

 

Οικονομολόγοι λένε ότι το πρόγραμμα ισοδυναμεί με μια τεράστια αρπαγή εξουσίας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση – πιθανόν την μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες – ενώ επικρίνουν την ευρεία ερμηνεία της «υποδομής» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Μπάιντεν.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

$111 δις

για την διαμόρφωση ενός πιο ανθεκτικού δικτύου που βαίνει προς «επίτευξη ηλεκτρισμού 100 τοις εκατό χωρίς συμβατικά καύσιμα έως το 2035.» Αυτό περιλαμβάνει μια επένδυση $10 δις στην κινητοποίηση εργατών συντήρησης και ανθεκτικότητας και στην δημιουργία ενός νέου οργανισμού «Πολίτες για το κλίμα».

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

$100 δις

για αναβάθμιση και οικοδόμηση νέων δημοσίων σχολείων, μέσω $50 δις σε άμεσα κονδύλια και ένα πρόσθετο $50 δις που θα κινηθεί μέσω ομολόγων [δανεισμού].

ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
$25 δις

για βοήθεια στην αναβάθμιση εγκαταστάσεων παιδικής φροντίδας και αύξηση της παροχής παιδικής φροντίδας σε περιοχές που το χρειάζονται περισσότερο.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΑ ΚΤΗΡΙΑ

$10 δις

για την εκμοντερνοποίηση, βιωσιμότητα, και αντοχή ομοσπονδιακών κτηρίων.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

$180 δις

για επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη και μελλοντικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων $35 δις για αντιμετώπιση κλιματικής κρίσης, $15 δις σε προγράμματα δοκιμών για προτεραιότητες κλιματικής έρευνας, και $15 δις για δημιουργία 200 «κέντρων αριστείας» σε ιστορικά μαύρα κολλέγια και πανεπιστήμια.

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

$300 δις

για ενίσχυση αλυσίδων εφοδιασμού κατασκευών, που περιλαμβάνουν $50 δις για μια νέα υπηρεσία στο υπουργείο Εμπορίου για εποπτεία εγχώριας κατασκευαστικής ικανότητας, $46 δις για εκκίνηση κατασκευών καθαρής ενέργειας, και $52 δις για εγχώριους κατασκευαστές.

ΚΑΛΥΨΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

$100 δις

για εγκατάσταση υποδομής υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικού διαδικτύου που να έχει κάλυψη 100 τοις εκατό.

«ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

$213 δις

για παραγωγή, συντήρηση, και διαμόρφωση περισσότερων από 2 εκατομμυρίων χαμηλότερου κόστους και «πράσινων» προγραμμάτων ανάπτυξης κατοικιών. Αυτό περιλαμβάνει την δημιουργία ενός «Επιταχυντή καθαρής ενέργειας και βιωσιμότητας» κόστους $27 δις για την προτροπή ιδιωτικών επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ

$12 δις

για υποδομή κοινοτικών κολλεγίων [πανεπιστημιακή εκπαίδευση]. Οι πολιτείες θα έχουν την ευθύνη να χρησιμοποιήσουν τα δολάρια για αντιμετώπιση υπαρχουσών υλικών και τεχνολογικών αναγκών υποδομής.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

$18 δις

για εκμοντερνισμό νοσοκομείων και κλινικών Veterans Affairs.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

$400 δις

για επέκταση πρόσβασης σε χαμηλότερου κόστους περίθαλψη στο σπίτι ή σε κοινότητα για την τρίτη ηλικία και άτομα με αναπηρίες.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

$100 δις

για προγράμματα που στοχεύουν σε φτωχότερες ομάδες και στο να βάζουν μαθητές σε μονοπάτια προς καριέρες, που περιλαμβάνει $5 δις για στήριξη προγραμμάτων πρόληψης βίας κοινοτήτων και $48 δις σε ανάπτυξη εργασιακής υποδομής και εργασιακή προστασία.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ

$111 δις

για αντικατάσταση 100 τοις εκατό των κυρίων αγωγών της χώρας για εξασφάλιση καθαρού, ασφαλούς πόσιμου νερού.

 

Κάνετε κλικ για μεγέθυνση.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε