Τρίτη, 03 Οκτ, 2023
Ο δικηγόρος της εκστρατείας Τραμπ, Τζέσσε Μπιννάλ, παρουσιάζει επιχειρήματα σε ακρόαση περί ενοχοποιητικών στοιχείων σε εκλογική επιτροπή της Νεβάδας στην πόλη Κάρσον, Νεβ., 30 Δεκεμβρίου 2020. (NTD Television)

Δίσκοι USB του μηχανήματος ψηφοφορίας είχαν αλλαγμένα αποτελέσματα την επόμενη μέρα, ισχυρίζεται μάρτυρας στις εκλογικές ακροάσεις στη Νεβάδα

Ένας μάρτυρας που παρουσιάστηκε από την εκστρατεία Τραμπ στις εκλογικές ακροάσεις στη Νεβάδα ισχυρίστηκε ότι οι δίσκοι μνήμης που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση εκογικών αποτελεσμάτων, από εκλογικά μηχανήματα κατά τη διάρκεια της πρώιμης περιόδου ψηφοφορίας, είχαν υποστεί ανεξήγητη αλλαγή των δεδομένων τους μέσα σε μία νύχτα, σύμφωνα με παρουσίαση σε ακροαματική διαδικασία στην πόλη Κάρσον στις 3 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Τζέσσε Μπιννάλ, ο οποίος παρουσίασε τα στοιχεία εκ μέρους της εκστρατείας Τραμπ, ο μάρτυρας, του οποίου το όνομα αποκρύπτεται με νομική εντολή προστασίας, δήλωσε ότι τα σύνολα ψήφων συλλέγονταν από το μηχάνημα στο τέλος κάθε ημέρας ψηφοφορίας και αποθηκεύονταν σε δίσκους Universal Serial Bus (USB) την νύχτα.

«Αυτό έκαναν είναι να συνδέουν και να αποσυνδέουν αυτούς τους δίσκους πολλές φορές. Καλή πρακτική. Και οι δίσκοι είχαν έναν σειριακό αριθμό πάνω τους. Και πολλές φορές αυτός ο δίσκος θα αποσυνδεόταν με ένα συγκεκριμένο σύνολο ψήφων σε αυτόν, και θα επανασυνδεόταν το επόμενο πρωί κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόωρης ψηφοφορίας με διαφορετικό αριθμό ψήφων σε αυτόν. Μερικές φορές μεγαλύτερο, μερικές φορές μικρότερο», είπε ο Μπιννάλ.

«Αυτό σημαίνει ότι κυριολεκτικά μέσα στην νύχτα, ψήφοι εμφανίζονταν, και τα βιβλία σχετικά με αυτά τα μηχανήματα εξαφανίζονταν.»

Ο Μπιννάλ είπε ότι οι δίσκοι USB δεν ήταν κρυπτογραφημένοι και οι μηχανές ψηφοφορίας δεν προστατεύονταν με κωδικό πρόσβασης. «Και ήταν συνδεδεμένες με φορητούς υπολογιστές, και οι ίδιοι οι φορητοί υπολογιστές θα μπορούσαν να είχαν παραβιαστεί επίσης», πρόσθεσε.

Ο ισχυρισμός σχετικά με τις αλλαγές αποτελεσμάτων ήταν ένας από τους πολλούς που παρουσίασε ο Μπιννάλ κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας, την πρώτη του είδους για την μετεκλογική προσπάθεια σε έξι πολιτείες της νομικής ομάδας του Τραμπ.

Στον πυρήνα της εκλογικής ένστασης στη Νεβάδα είναι πολλές ομάδες ψηφοδελτίων για τα οποία ισχυρίζεται η εκστρατεία του Τραμπ ότι είτε κατατέθηκαν, επεξεργάστηκαν ή μετρήθηκαν παράνομα, και αφορούν περίπου 40.000 ψηφοφόρους που φαίνεται να ψήφισαν δύο φορές. Η εκστρατεία υποστηρίζει επίσης ότι οι υπογραφές σε περισσότερα από 130.000 ψηφοδέλτια επαληθεύτηκαν αποκλειστικά από ένα μηχάνημα κατά παράβαση του εκλογικού νόμου της Νεβάδας.

Η εκστρατεία ζητά από το δικαστήριο να επιβεβαιώσει τις ακροάσεις και να απαγορεύσει στους εκλέκτορες που εκπροσωπούν τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, οι οποίοι είναι οι κατηγορούμενοι στις ακροάσεις, από το να εκπροσωπήσουν την πολιτεία της Νεβάδας στο Electoral College [σώμα Αμερικανών αξιωματούχων που ψηφίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ].

«Κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις που έχουμε εντοπίσει έχει κάνει και πάλι τις ψήφους των έντιμων κατοίκων της Νεβάδας να μην έχουν αξία», δήλωσε ο Μπιννάλ.

«Κατανοούμε ότι πρόκειται για μια ασυνήθιστη κατάσταση, αλλά αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην απάτη. Αν πρόκειται να συνεχίσουμε να είμαστε ο φάρος της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας στον κόσμο, όταν αυτή νοθεύεται, δεν μπορούμε απλώς να κλείνουμε τα μάτια. Δεν είμαστε έτσι στην Αμερική. Διορθώνουμε τα πράγματα.»

Ο Κέβιν Χάμιλτον, ο πληρεξούσιος των κατηγορουμένων, έκανε ένσταση σημείο προς σημείο όλους τους ισχυρισμούς της εκστρατείας Τραμπ. Υποστήριξε ότι η εκστρατεία Τραμπ δεν ονόμασε ούτε έναν ψηφοφόρο από τις ογκώδεις λίστες ψηφοδελτίων που ισχυρίζονται ότι εκδόθηκαν παράνομα.

«Με απλά λόγια, μια εκπληκτική απόφαση από τον δικαστή απαιτεί εκπληκτικά αποδεικτικά στοιχεία, αλλά οι ενάγοντες στέκονται μπροστά σας χωρίς τίποτα τέτοιο», είπε ο Χάμιλτον.

Ο Χάμιλτον υποστήριξε ότι παρόμοιες νομικές προκλήσεις κατά της χρήσης του μηχανήματος ταυτοποίησης υπογραφών, δεν έχουν προχωρήσει από κανένα άλλο δικαστήριο. Στόχευσε επίσης την αξιοπιστία του Τζέσσε Κάμζολ, βασικού μάρτυρα των κατηγορουμένων, η μαρτυρία του οποίου περιλαμβάνει μια ανάλυση δεδομένων που δείχνει έναν μεγάλο αριθμό πιθανώς παράνομων ψήφων.

Σε μια δευτερολογία που δόθηκε στο τέλος της ακρόασης, ο Μπιννάλ επεσήμανε ότι οι κατηγορούμενοι δεν αμφισβήτησαν την ανάλυση του Κάμζολ και αντίθετα επιτέθηκαν στα επαγγελματικά προσόντα του. Ο Κάμζολ υπηρέτησε ως επικεφαλής δεδομένων για την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών το 2017.

Ο Επαρχιακός Δικαστής Τζέιμς Ράσσελ αποφάσισε ότι και τα δύο μέρη θα πρέπει να υποβάλουν προτεινόμενες ενέργειες στο δικαστήριο έως τις 10 π.μ. της Παρασκευής, ώστε να μπορέσει γρήγορα να αποφανθεί με αρκετό χρόνο για οποιοδήποτε από τα μέρη να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νεβάδας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε