Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Ο Δρ. Μπεν Κάρσον, πρώην υπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ, στη Βιρτζίνια στις 7 Δεκεμβρίου 2021. (York Du/The Epoch Times)

Δρ. Μπεν Κάρσον: Η πανδημία θα μπορούσε να επιλυθεί γρήγορα αν η πολιτική έβγαινε από τη μέση

“Έίμαστε κοντόφθαλμοι” όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, δήλωσε ο Δρ. Μπεν Κάρσον στην εκπομπή “American Thought Leaders” του EpochTV.

«Ας ξεχάσουμε την πολιτική. Θα μπορούσαμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα πολύ γρήγορα», δήλωσε σε μια συνέντευξη που θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης.

«Ας το δούμε αυτό το πράγμα σε όλους τους διαφορετικούς μηχανισμούς», δήλωσε ο Κάρσον, ένας διάσημος νευροχειρουργός που τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας -το υψηλότερο πολιτικό βραβείο της χώρας- το 2008 για το έργο του. Συνταξιοδοτήθηκε το 2013 και έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία το 2016, πριν υπηρετήσει ως υπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ.

«Ας δούμε σε όλο τον κόσμο πράγματα που λειτουργούν. Ας δούμε το γεγονός ότι στις δυτικές ακτές της Αφρικής δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου COVID. Και ας αναρωτηθούμε, γιατί συμβαίνει αυτό; Και τότε θα δείτε, είναι επειδή παίρνουν αντιελονοσιακά φάρμακα, ιδίως υδροξυχλωροκίνη. Ας το μελετήσουμε αυτό. Ας δούμε τι συμβαίνει εκεί».

«Ας ακούσουμε αυτές τις ομάδες ιατρών που είχαν απίστευτη επιτυχία με την ιβερμεκτίνη. Ας δούμε τα αποτελέσματα με τα μονοκλωνικά αντισώματα. Ας δούμε όλα αυτά τα πράγματα. Ας τα βάλουμε όλα στο οπλοστάσιό μας, ώστε να μην έχουμε ένα σύστημα που προσπαθούμε να ταιριάξει σε όλους».

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε εγκρίνει κάποτε την υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία ορισμένων ασθενών με COVID-19, αλλά γρήγορα ανακάλεσε την άδεια επείγουσας χρήσης (EUA) τον Ιούνιο του 2020, ισχυριζόμενος ότι κανένα στοιχείο δεν έδειξε την αποτελεσματικότητά της.

Ο FDA δεν έχει εγκρίνει ούτε έχει εκδώσει EUA για την ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του COVID-19, επικαλούμενος τους ίδιους λόγους.

Η χρήση της υδροξυχλωροκίνης ή της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 υπήρξε εξαιρετικά αμφιλεγόμενη. Ορισμένες μελέτες δείχνουν και ορισμένοι γιατροί ισχυρίζονται ότι η υδροξυχλωροκίνη ή η ιβερμεκτίνη μπορούν να θεραπεύσουν αποτελεσματικά τους ασθενείς με COVID-19. Μια έκθεση (pdf) του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για την εμπιστοσύνη στα εμβόλια χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς ως παραπληροφόρηση.

«Ο COVID είναι ένας ιός. Οι ιοί μεταλλάσσονται. Αυτό κάνουν. Και θα συνεχίσουν να μεταλλάσσονται», δήλωσε ο Κάρσον.

Ο Κάρσον επεσήμανε ότι ευτυχώς, τις περισσότερες φορές, οι ιοί γίνονται λίγο πιο αδύναμοι με κάθε μετάλλαξη.

«Μπορούμε να το παραδεχτούμε αυτό και να το αντιμετωπίσουμε, ή μπορούμε να πάρουμε κάθε μικρή μετάλλαξη και κάθε μικρή αλλαγή και να προσπαθήσουμε να την μετατρέψουμε σε κρίση ώστε να φοβίσουμε τους ανθρώπους και να ελέγχουμε περισσότερο τις ζωές τους», δήλωσε ο Κάρσον.

Η τελευταία παραλλαγή ονομάστηκε Όμικρον. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Ομάδας Δράσης COVID-19 του Λευκού Οίκου στις 15 Δεκεμβρίου, η διευθύντρια του CDC Δρ. Ροσέλ Ουαλένσκι δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των κρουσμάτων Όμικρον τις επόμενες εβδομάδες, προτρέποντας τους ανθρώπους να λάβουν προληπτικά μέτρα, όπως να εμβολιαστούν και να κάνουν αναμνηστικές δόσεις.

Η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ. Ροσέλ Ουαλένσκι μιλάει στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον στις 4 Νοεμβρίου 2021. (Chip Somodevilla/Getty Images)

 

Ο Κάρσον δήλωσε ότι έχει κάποιες ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η COVID-19 για να “χειραγωγήσει και να φοβίσει τους ανθρώπους”.

«Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της πανδημίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό», δήλωσε ο Κάρσον. «Αλλά αυτό σημαίνει, ξέρετε, θεραπευτικά μέσα, τα οποία είχαν αποδοκιμαστεί. Και καταλαβαίνω γιατί. Διότι για να πάρεις μια άδεια EUA – μια άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης – για να επιδιώξεις τα εμβόλια, δεν μπορείς να έχεις κάτι που είναι αποτελεσματικό ως εναλλακτική λύση. Έτσι, αυτό είναι ένα ελάττωμα στο σύστημά μας, από το οποίο πρέπει να απαλλαγούμε.

«Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι πέθαναν χωρίς λόγο επειδή είχαμε αυτή τη στάση», πρόσθεσε ο Κάρσον. Μοιράστηκε ότι όταν προσβλήθηκε από τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) και ήταν βαριά άρρωστος, τα μονοκλωνικά αντισώματα του έσωσαν τη ζωή. Είπε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν αξιοποιήθηκαν πραγματικά όπως θα έπρεπε από νωρίς.

Ο FDA εξέδωσε την πρώτη EUA για τα μονοκλωνικά αντισώματα για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 τον Νοέμβριο του 2020.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που ήταν πολύ αποτελεσματικά και τα οποία δεν επιδιώξαμε, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής ανοσίας», δήλωσε ο Κάρσον.

«Λοιπόν, γιατί να μην συλλέξει κανείς αυτές τις πληροφορίες; Γιατί να μην ήθελε κάποιος να το ξέρει αυτό; Ο μόνος λόγος που δεν θα το κάνατε αυτό είναι επειδή δεν θέλετε να ξέρετε την απάντηση», είπε. «Επειδή δεν ταίριαζε πολύ καλά σε αυτό που προσπαθείτε να κάνετε, δηλαδή να εμβολιαστούν όλοι».

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας, πρότεινε.

Τον περασμένο μήνα, το CDC δήλωσε ότι δεν έχει καταγραφεί καμία περίπτωση μετάδοσης του ιού του ΚΚΚ από άτομα με φυσική ανοσία.

«Πολλοί άνθρωποι που πιθανώς θα έπρεπε να εμβολιαστούν δεν το κάνουν επειδή βλέπουν αυτές τις ασυνέπειες, αυτά τα πράγματα που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα», δήλωσε ο Κάρσον. «Αυτή η απαίτηση να εμβολιαστούν όλοι, εκτός αν περνάς παράνομα τα νότια σύνορα, τότε δεν είναι και τόσο σημαντικό».

Ο Κάρσον αντιτίθεται επίσης στον εξαναγκασμό των παιδιών να εμβολιαστούν.

Ο μαθητής της πρώτης δημοτικού, ο 6χρονος Λιονέλ Κάμπος, λαμβάνει το εμβόλιο COVID-19 στο Ινστιτούτο Arturo Velasquez στο Σικάγο, στις 12 Νοεμβρίου 2021. ( Scott Olson/Getty Images)

 

«Έχουμε μια κατάσταση όπου η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν, παρόλο που ο κίνδυνος θανάτου για ένα παιδί με COVID είναι 0,025%, ουσιαστικά ο ίδιος με αυτόν της εποχικής γρίπης. Δεν μας βλέπετε να κάνουμε όλα αυτά κάθε χρόνο για την εποχική γρίπη», δήλωσε ο Κάρσον.

«Ο κίνδυνος θνησιμότητας για ένα υγιές παιδί πλησιάζει το μηδέν, και παρόλα αυτά λέμε να το κάνουμε αυτό χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι;» είπε. «Και γιατί να υποβάλλετε ένα αθώο παιδί σε μια ζωή με άγνωστο κίνδυνο; Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα».

«Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή μας. Πρέπει να έχουμε πίστη στα συστήματα υγείας μας. Και με το να εμπλέκουμε την πολιτική σε αυτό, νομίζω ότι έχουμε μείνει πίσω. Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να αποκατασταθεί αυτή η εμπιστοσύνη», δήλωσε.

«Γιατί να μην μάθουμε να κοιτάμε τι είναι λογικό και τι έχει νόημα; Και γιατί να μην ενθαρρύνουμε τη συζήτηση αυτών των πραγμάτων, αντί ο καθένας να παίρνει τη γωνιά του και να ρίχνει χειροβομβίδες ο ένας στον άλλον;»

Η διέξοδος είναι η αληθινή ηγεσία, είπε.

«Ο μόνος δρόμος είναι η ισχυρή ηγεσία. Δεν την έχουμε».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε