Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
(Konwicki Marcin/Shutterstock)

Είναι η Κλιματική Μηχανική πραγματική;

Σχολιασμός

Για χρόνια, όποιος έλεγε ότι γίνεται χρήση τροποποίησης του καιρού χαρακτηριζόταν θεωρητικός συνωμοσίας με καπέλο από αλουμινόχαρτο. Αποδεικνύεται ότι ήταν αλήθεια από την αρχή, και με αυτή την έκθεση του Λευκού Οίκου που μόλις κυκλοφόρησε, οι επικρατέστεροι αρνητές το παραδέχονται ξαφνικά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον Ντέιν Ουίγκινγκτον (Dane Wigington), ιδρυτή του GeoengineeringWatch.org, σχετικά με την κλιματική μηχανική και τον κρυφό ρόλο της στην κλιματική αλλαγή.
  • Ο Λευκός Οίκος εξετάζει ένα σχέδιο για να εμποδίσει το ηλιακό φως να χτυπήσει την επιφάνεια της γης σε μια προσπάθεια να σταματήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη, μια διαδικασία γνωστή ως τροποποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας (Solar Radiation Modification – SRM).
  • Ένας υπερυπολογιστής που ονομάζεται Derecho αναλύει τις επιπτώσεις της ηλιακής γεωμηχανικής για να βοηθήσει τους επιστήμονες του κλίματος να αποφασίσουν αν η SRM θα είναι μια καλή ιδέα.
  • Σύμφωνα με τον Ουίγκινγκτον, τα έργα γεωμηχανικής διαφόρων ειδών έχουν ήδη σοβαρές επιπτώσεις στα καιρικά φαινόμενα, στην ικανότητά μας να καλλιεργούμε τρόφιμα, στη βιοποικιλότητα και στην ανθρώπινη υγεία.
  • Η σκόπιμη γεωμηχανική -συμπεριλαμβανομένης της εξασθένισης της ηλιακής ακτινοβολίας- συνεχίζεται για περισσότερα από 70 χρόνια.
  • Στο παραπάνω βίντεο, ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ παίρνει συνέντευξη από τον Ντέιν Ουίγκινγκτον, ιδρυτή του GeoengineeringWatch.org, σχετικά με την κλιματική μηχανική και τον κρυφό ρόλο της στην κλιματική αλλαγή. Ο Ουίγκινγκτον είναι επίσης παραγωγός του ντοκιμαντέρ «The Dimming».

Ενώ ο Ουίγκινγκτον προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την πραγματικότητα της μηχανικής του κλίματος τις τελευταίες δύο δεκαετίες, το έργο του κερδίζει τώρα έδαφος αφού ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει ένα σχέδιο για την παρεμπόδιση του ηλιακού φωτός σε μια προσπάθεια μηχανικής του κλίματος.

 

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει μέτρο για την παρεμπόδιση του ηλιακού φωτός

Όπως αναφέρει η Daily Mail, 1 Ιουλίου 2023:1

«Ο Λευκός Οίκος άνοιξε την πόρτα σε ένα τολμηρό σχέδιο για να εμποδίσει το ηλιακό φως να φτάσει στην επιφάνεια της Γης, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη».

«Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η προσπάθεια θα μπορούσε να έχει ανείπωτες παρενέργειες από την αλλαγή της χημικής σύνθεσης της ατμόσφαιρας, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι είναι ανοιχτή στην ιδέα, η οποία δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ στο παρελθόν».

«Σε μια έκθεση2 που κυκλοφόρησε την Παρασκευή από τον Λευκό Οίκο, οι αξιωματούχοι πρότειναν τον περιορισμό του ηλιακού φωτός για την ταχεία ψύξη του πλανήτη, μια διαδικασία γνωστή ως τροποποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας (SRM)[…]».

«Η έκθεση σημείωσε διάφορους τρόπους με τους οποίους οι αρχές θα μπορούσαν να επιδιώξουν να επιτύχουν την SRM, οι οποίοι συνοδεύονται από δυνητικά καταστροφικές συνέπειες αν αποτύχουν … η ανάληψη του έργου-μαμούθ θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στα καιρικά φαινόμενα και στον εφοδιασμό τροφίμων, γεγονός που με τη σειρά του θα είχε αντίκτυπο στη βιοποικιλότητα, τη γεωπολιτική και την υγεία».

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησαν πρόσφατα μια διεθνή αξιολόγηση των κινδύνων της γεωμηχανικής, σημειώνοντας ότι:3

«Οι τεχνολογίες αυτές εισάγουν νέους κινδύνους για τους ανθρώπους και τα οικοσυστήματα, ενώ θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν τις ανισορροπίες ισχύος μεταξύ των εθνών, να πυροδοτήσουν συγκρούσεις και να εγείρουν μια πληθώρα ηθικών, νομικών, διοικητικών και πολιτικών ζητημάτων».

Χρήση υπερυπολογιστή για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων

Σύμφωνα με το Scientific American, ένας υπερυπολογιστής με την ονομασία Derecho θα βοηθήσει τους επιστήμονες του κλίματος να αποφασίσουν αν θα μπλοκάρουν τον ήλιο:4

«Ένας νέος υπερυπολογιστής για την κλιματική έρευνα θα βοηθήσει τους επιστήμονες να μελετήσουν τις επιπτώσεις της ηλιακής γεωμηχανικής, μιας αμφιλεγόμενης ιδέας για την ψύξη του πλανήτη με την ανακατεύθυνση των ακτίνων του ήλιου».

«Η μηχανή, με την ονομασία Derecho, άρχισε να λειτουργεί αυτόν τον μήνα στο Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικών Ερευνών (National Center for Atmospheric Research-NCAR) και θα επιτρέψει στους επιστήμονες να εκτελούν πιο λεπτομερή μοντέλα καιρού για την έρευνα σχετικά με την ηλιακή γεωμηχανική», δήλωσε η Κρίστεν Ράσμουσεν (Kristen Rasmussen), κλιματολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, η οποία μελετά πώς τα ανθρωπογενή αερολύματα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτροπή του ηλιακού φωτός, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα πρότυπα βροχόπτωσης.

«Επειδή ο Derecho είναι τρεισήμισι φορές ταχύτερος από τον προηγούμενο υπερυπολογιστή του NCAR, η ομάδα της μπορεί να τρέξει πιο λεπτομερή μοντέλα για να δείξει πώς μπορούν να προκληθούν περιφερειακές αλλαγές στις βροχοπτώσεις από την απελευθέρωση αερολυμάτων, προσθέτοντας στην κατανόηση των επιστημόνων για τους κινδύνους από την ηλιακή γεωμηχανική […] Το μηχάνημα θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τη μελέτη άλλων θεμάτων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή».

Η γεωμηχανική είναι ο μεγαλύτερος συντελεστής της κλιματικής αλλαγής

Σύμφωνα με τον Ουίγκινγκτον, υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι τα έργα γεωμηχανικής διαφόρων ειδών έχουν ήδη σοβαρές επιπτώσεις στα καιρικά φαινόμενα, στην ικανότητά μας να καλλιεργούμε τρόφιμα, στη βιοποικιλότητα και στην ανθρώπινη υγεία.

Τα έργα γεωμηχανικής έχουν επεκταθεί από περίπου 300 το 2012 σε περισσότερα από 1.700 το 2023. Η σκόπιμη γεωμηχανική -συμπεριλαμβανομένης της εξασθένισης της ηλιακής ακτινοβολίας- συνεχίζεται για περισσότερα από 70 χρόνια και έχει επεκταθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Ένας χάρτης γεωμηχανικής,5 που δημιουργήθηκε από την Ομάδα ETC [Action Group on Erosion, Technology and Concentration (Ομάδα Δράσης για τη Διάβρωση, την Τεχνολογία και τη Συγκέντρωση)] και το Ίδρυμα Heinrich Boell, δείχνει πώς τα έργα γεωμηχανικής έχουν επεκταθεί από περίπου 300 το 2012 σε περισσότερα από 1.700 το 2023.

Αυτό περιλαμβάνει τη δέσμευση/απομάκρυνση του άνθρακα, τη μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας και διάφορα έργα τροποποίησης του καιρού παγκοσμίως. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Μπιλ Γκέιτς χρηματοδοτεί τη γεωμηχανική εδώ και πολύ καιρό. Σε γενικές γραμμές, τα προγράμματα γεωμηχανικής εφαρμόστηκαν αρχικά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκινώντας από τις πολικές περιοχές.

Για χρόνια, όποιος έλεγε ότι χρησιμοποιείται γεωμηχανική και τροποποίηση του καιρού χαρακτηριζόταν συνωμοσιολόγος με καπέλο αλουμινίου. Όπως αποδεικνύεται, ήταν αλήθεια από την αρχή, και με την έκθεση του Λευκού Οίκου που μόλις κυκλοφόρησε, οι επικρατέστεροι αρνητές το παραδέχονται ξαφνικά επίσης.

Αυτό που δεν παραδέχονται εύκολα, ωστόσο, είναι ότι α) η γεωμηχανική είναι εξίσου επικίνδυνη με την ίδια την κλιματική αλλαγή και β) ότι η γεωμηχανική είναι υπεύθυνη για τις πιο καταστροφικές αλλαγές στο κλίμα μας.

Όπως σημειώνει ο Ουίγκινγκτον, οι παγκοσμιοποιητικές δομές εξουσίας που τώρα ισχυρίζονται ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη γεωμηχανική για να λύσουμε την κλιματική αλλαγή, ήταν αυτές που ευθύνονται για τη δημιουργία αυτής της κλιματικής αλλαγής εξ αρχής με τη γεωμηχανική τους. Σύμφωνα με τον Ουίγκινγκτον, η κατάσταση του παγκόσμιου κλίματος είναι «ακόμη χειρότερη από ό,τι μας λένε» και η κλιματική μηχανική «τροφοδοτεί αυτή τη διαδικασία».

Με άλλα λόγια, η παγκοσμιοποιητική συμμορία προσπαθεί να μας πείσει ότι η αιτία του προβλήματος είναι η λύση, ενώ παράλληλα επιρρίπτει την ευθύνη για την κλιματική αλλαγή στους απλούς ανθρώπους που οδηγούν αυτοκίνητα στη δουλειά τους και τρώνε κρέας.

Είναι τα Chemtrails αληθινά;

Μια τεχνική γεωμηχανικής που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνει τη διασπορά χημικών ουσιών και μετάλλων στην ατμόσφαιρα, μια πρακτική που στην καθομιλουμένη αναφέρεται ως «chemtrailing».

Μια βασική διαφορά μεταξύ των κανονικών ίχνων συμπύκνωσης από αεροσκάφη και των σωματιδιακών ίχνων (chemtrails) είναι ότι τα ίχνη συμπύκνωσης εξατμίζονται μάλλον γρήγορα. Δεν εμποδίζουν το 80-90% της ηλιακής απορρόφησης και δεν δημιουργούν παγκόσμια εξασθένιση της ακτινοβολίας, όπως κάνουν τα chemtrails.

Οι επίμονες γραμμές που βλέπετε στον ουρανό που διαλύονται πολύ αργά, δημιουργώντας μια μουντή, θολή, «μεμβράνη» σε ολόκληρο τον ουρανό ΔΕΝ είναι ίχνη συμπύκνωσης. Είναι ίχνη σωματιδίων ή «chemtrails». Τα σωματίδια που διασκορπίζονται στη στήλη του αέρα χειραγωγούνται περαιτέρω μέσω εκπομπών ραδιοσυχνοτήτων.

Η εγκατάσταση στην Αλάσκα, γνωστή ως HAARP,6 δεν είναι παρά μία από τις εγκαταστάσεις που εμπλέκονται. Υπάρχουν δεκάδες άλλες μεγάλες, επίγειες εγκαταστάσεις όπως αυτή σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιούνται επίσης μικρότερα δίκτυα και σταθμοί ραντάρ NEXRAD που βρίσκονται σε αστικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά τα δίκτυα χρησιμοποιούνται για τη χειραγώγηση των σωματιδίων που διασπείρονται μέσω των «chemtrails» στην ατμόσφαιρα.

Τι ψεκάζουν στην ατμόσφαιρα;

Ένα από τα βασικά συστατικά αυτών των σωματιδιακών ιχνών είναι το νανομεγέθες αλουμίνιο, το οποίο είναι νευροτοξικό για τα ζώα και τους ανθρώπους. Το αλουμίνιο σκοτώνει επίσης τα συστήματα ριζών των φυτών και των δέντρων, καθώς και το μικροβίωμα του εδάφους. Μεταβάλλει επίσης το pH του εδάφους, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την ανάπτυξη ορισμένων καλλιεργειών. Ένας από τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιείται το αλουμίνιο είναι επειδή έχει υψηλή ανακλαστικότητα, οπότε το ηλιακό φως ανακλάται από αυτό.

Σύμφωνα με τον Ουίγκινγκτον, οι μηχανικοί του κλίματος έχουν δηλώσει ότι εναποθέτουν δεκάδες εκατομμύρια τόνους νανοσωματιδίων αλουμινίου στην ατμόσφαιρα ετησίως στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προγραμμάτων διαχείρισης της ηλιακής ακτινοβολίας – «χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπόψη τις συνέπειες».

Οι εργαστηριακές δοκιμές που διεξήγαγε το GeoengineeringWatch δείχνουν επίσης την παρουσία βαρίου, στροντίου, τιτανίου, μαγγανίου, πολυμερών ινών, επιφανειοδραστικών χημικών ουσιών και γραφενίου σε αυτά τα σωματιδιακά ίχνη, καθώς και στη βροχή.

Ενώ όλα αυτά τα συστατικά μελετώνται για την αποτελεσματικότητά τους στη γεωμηχανική, δεν γίνεται καμία έρευνα για να διαπιστωθούν οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των πληθυσμών, της βλάστησης και της άγριας πανίδας που βρίσκονται από κάτω.

Ο Ουίγκινγκτον προειδοποιεί επίσης ότι αυτοί οι ψεκασμοί αεροζόλ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διασπορά βιολογικών όπλων και μπορεί να έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Παραθέτει ένα άρθρο της Washington Post που σημειώνει ότι ο αμερικανικός στρατός διεξήγαγε 239 υπαίθριες δοκιμές μικροβιακού πολέμου στον αμερικανικό πληθυσμό μόνο μεταξύ 1949 και 1969.7

Πού είναι οι πληροφοριοδότες;

Σύμφωνα με τον Ουίγκινγκτον, έχουμε αποδείξεις ότι οι εμπορικές αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις απελευθέρωσης σωματιδίων το 2002, όταν τέθηκαν σε εφαρμογή οι περιορισμοί στις αποσκευές των επιβατών. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιλότοι ή οι υπάλληλοι των αεροπορικών εταιρειών γνωρίζουν τι συμβαίνει, αλλά ορισμένα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με ακροφύσια και δεξαμενές για τον σκοπό αυτό.

Ο Κένεντι επισημαίνει ότι χιλιάδες άνθρωποι πρέπει να έχουν διαβάσει προγράμματα αυτού του μεγέθους, οπότε πώς γίνεται να υπάρχουν τόσο λίγοι καταγγέλλοντες; Σύμφωνα με τον Ουίγκινγκτον, όσοι γνωρίζουν είναι όλοι υπό καθεστώς φίμωσης.8 Αυτό περιλαμβάνει και τους μετεωρολόγους. Η μυστικότητα διατηρείται επίσης μέσω του μαζικού κατακερματισμού.

Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε ότι η τροποποίηση του καιρού και η γεωμηχανική είναι πραγματικές. Όχι μόνο μπορούμε να τα δούμε στον ουρανό και να μετρήσουμε τα τοξικά σωματίδια στο αεροζόλ και στο έδαφος, αλλά έχουμε επίσης πατέντες που περιγράφουν αυτές τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον Ουίγκινγκτον, η αμερικανική κυβέρνηση κατέχει πολλές από τις κύριες. Άλλες ανήκουν σε αμυντικούς εργολάβους, όπως η Raytheon και η Lockheed Martin, οι οποίες κάνουν επίσης όλη τη μοντελοποίηση του καιρού για την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ.9

Υποστηρίζει ότι ο λόγος για τον οποίο οι μετεωρολόγοι μπορούν να προβλέψουν ότι μια περιοχή θα έχει μερική ηλιοφάνεια επτά ημέρες νωρίτερα είναι επειδή δεν έχουμε πια φυσικό καιρό. Έχουμε προγραμματισμένο καιρό. Και ο λόγος για τον οποίο η Raytheon και η Lockheed επιβλέπουν τη μοντελοποίηση του καιρού είναι επειδή είναι επίσης βαθιά χωμένοι στην τροποποίηση του καιρού και πρέπει να διατηρήσουν τον έλεγχο του αφηγήματος.

Αντιμετωπίζουμε απότομη κλιματική κατάρρευση

Σύμφωνα με τον Ουίγκινγκτον, αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ χειρότερο από την κλιματική αλλαγή. Λόγω της γεωμηχανικής που έχει ήδη πραγματοποιηθεί, αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια απότομη κλιματική κατάρρευση,10,11 λόγω των πολλών μηχανισμών ανατροφοδότησης που ενεργοποιούνται. Τα σωματίδια που διασκορπίζονται κατά τη διάρκεια αυτών των γεωμηχανικών εκδηλώσεων «τεμαχίζουν» το στρώμα του όζοντος. Ως αποτέλεσμα, οι ακτίνες UV-C χτυπούν τώρα την επιφάνεια του πλανήτη.

Άλλες επιπτώσεις της γεωμηχανικής που είναι σήμερα παρατηρήσιμες περιλαμβάνουν επίσης την παγκόσμια εξασθένιση (τα chemtrails μειώνουν την ηλιακή ακτινοβολία κατά 80-90%), την παγκόσμια ακινητοποίηση (μειωμένη ροή ανέμων), τη μείωση των βροχοπτώσεων και τις παρατεταμένες ξηρασίες, τη μείωση του πλαγκτού κατά 90% και την ανεύρεση τοξικών στοιχείων γεωμηχανικής στο έδαφος και στο νερό της βροχής.

Επιπλέον, ενώ η παγκόσμια ψύξη είναι ο δηλωμένος στόχος των περισσότερων από αυτά τα προγράμματα γεωμηχανικής, καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, οι νόμοι της φυσικής λένε ότι χρειάζονται περισσότερες βροχοπτώσεις για να τον ψύξουν, όχι λιγότερες, επειδή η ατμόσφαιρα μεταφέρει περισσότερη υγρασία όσο αυξάνεται η θερμοκρασία.

Για να ψύξετε τον πλανήτη, πρέπει να δημιουργήσετε περισσότερη βροχή, αλλά αυτά τα προγράμματα έχουν ως αποτέλεσμα λιγότερη βροχή, και ο λόγος για τη μείωση των βροχοπτώσεων οφείλεται στα σωματίδια στην ατμόσφαιρα. Εκτός από το ότι εκτρέπουν τη θερμότητα από το εξωτερικό, τα σωματίδια αυτά παγιδεύουν επίσης τη θερμότητα κάτω από το έδαφος, καθιστώντας τη συνολική θέρμανση του πλανήτη μαζικά χειρότερη.

Είναι η καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη πραγματικά το τελικό παιχνίδι ή πρόκειται απλώς για μια βολική ιστορία κάλυψης ενός πολύ πιο απερίσκεπτου στόχου; Και αν ναι, ποιος μπορεί να είναι αυτός ο στόχος;

Ένας τέτοιος στόχος θα μπορούσε να είναι ότι προσπαθούν να κρύψουν τη σοβαρότητα της ζημιάς που έχει ήδη προκαλέσει η γεωμηχανική τους. Ένας άλλος θα μπορούσε να είναι να ελέγξουν πληθυσμούς και κυβερνήσεις, χρησιμοποιώντας τον καιρό ως όπλο. Θα μπορούσε επίσης να είναι για σκοπούς βελτίωσης της επικοινωνίας, καθώς η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ηλεκτρικά αγώγιμη από αυτά τα σωματίδια.

Σημεία και συμπτώματα της γεωμηχανικής

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Κένεντι ρωτά τον Ουίγκινγκτον τι είδους πράγματα στην καθημερινή ζωή θα πρέπει να αναζητούν οι άνθρωποι αν ψάχνουν για ενδείξεις γεωμηχανικής. Ένα σημαντικό είναι η καταστροφή των δασών, καθώς τα συστήματα ριζών πεθαίνουν λόγω της φόρτισης με αλουμίνιο.

Οι κηπουροί, ειδικά αν ασχολούνται με αυτό για μια δεκαετία ή περισσότερο, μπορεί να παρατηρήσουν ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δεν αναπτύσσονται τόσο καλά όσο παλιά. Δεν είναι μόνο το μικροβίωμα του εδάφους που αποδεκατίζεται και το pH του εδάφους που αλλοιώνεται, αλλά και ο αέρας που αλλοιώνεται.

Τα σωματίδια στην ατμόσφαιρα δημιουργούν έλλειμμα πίεσης ατμών (Vapor pressure deficit-VPD), μειώνουν το rH του αέρα, το οποίο είναι σαν το pH του εδάφους. Εάν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία, τα δέντρα, και τα φυτά κλείνουν το αναπνευστικό τους σύστημα (στόματα).

Τα στόματα συμμετέχουν στην ανταλλαγή διοξειδίου του άνθρακα και νερού μεταξύ των φυτών και της ατμόσφαιρας. Έτσι, όταν συμβαίνει VPD, τα φυτά και τα δέντρα σταματούν να προσλαμβάνουν διοξείδιο του άνθρακα και δεν απελευθερώνουν πλέον οξυγόνο.

Ως αποτέλεσμα, τα δάση παύουν να είναι απορροφητές άνθρακα και γίνονται πηγές άνθρακα. Τελικά, χωρίς αναπνοή, τα φυτά και τα δέντρα πεθαίνουν. Η αυξημένη υπεριώδης ακτινοβολία βλάπτει επίσης τα φυτά, προκαλώντας εγκαύματα στα φύλλα.

Η γεωμηχανική δεν θα διορθώσει την κλιματική κρίση

Στα τέλη Μαρτίου του 2023, μια νέα μελέτη βγήκε στη δημοσιότητα, καταρρίπτοντας την ιδέα ότι η βραχυπρόθεσμη εξασθένιση της ηλιακής ακτινοβολίας θα μπορούσε να είναι ένας βιώσιμος τρόπος για τις παγκόσμιες κυβερνήσεις να επιτύχουν τους κλιματικούς τους στόχους. Το Scientific American αναφέρθηκε στη μελέτη, σημειώνοντας:12

«Μια αμφιλεγόμενη ιδέα για την ψύξη του κλίματος της Γης με τεχνητά μέσα θα απαιτούσε πιθανώς μια πολύ μεγαλύτερη παγκόσμια δέσμευση από ό,τι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και το κοινό κατανοούν, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη13 που εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τις δυνατότητες χρήσης της ηλιακής γεωμηχανικής».

«Εάν οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν την ηλιακή γεωμηχανική για να επιτύχουν τους διεθνείς κλιματικούς στόχους, θα μπορούσαν να δεσμευτούν για έναν αιώνα ή και περισσότερο[…]».

«Η γεωμηχανική συχνά επικοινωνείται ως προσωρινή – ένα προσωρινό μέτρο – οπότε συνεπάγεται ότι είναι σχετικά σύντομη, και σύντομη με την έννοια των δύο δεκαετιών», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Σουζάν Μπάουρ (Susanne Baur), υποψήφια διδάκτωρ στο European Centre for Research and Advanced Training in Scientific Computation (Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης στον Επιστημονικό Υπολογισμό) στη Γαλλία.

«Και έτσι όταν αρχίσαμε να εξετάζουμε αυτές τις πορείες και τις προεκτείναμε λίγο περισσότερο, είδαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σύντομες».

«Το κοινό μπορεί να μην αντιλαμβάνεται το εύρος της δέσμευσης [για] την ηλιακή γεωμηχανική – ή τους κινδύνους της, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για μακροπρόθεσμη διεθνή συνεργασία. Αν πρέπει να διατηρήσουμε ένα τέτοιο σύστημα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό απλώς αυξάνει την πιθανότητα να συμβεί κάτι κακό», δήλωσε η Μπάουρ.

Με λίγα λόγια, η μελέτη υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η ηλιακή γεωμηχανική, δεν μπορεί να σταματήσει μέχρι ή μέχρι να εξαλειφθεί αρκετός άνθρακας από την ατμόσφαιρα ώστε να μειωθεί η θερμοκρασία της γης κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Αν έχει απομείνει πολύς άνθρακας, τότε μια ξαφνική διακοπή της γεωμηχανικής θα μπορούσε να εκτοξεύσει τη θερμοκρασία στα ύψη, με αποτέλεσμα το «σοκ τερματισμού», μια έννοια που περιγράφει μια ξαφνική, δραστική αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στην οποία η ζωή στη γη δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί. Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα φαινόμενο παγκόσμιας εξαφάνισης.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τροποποίηση του καιρού και τη γεωμηχανική, επισκεφθείτε το GeoengineeringWatch.org. Διαθέτει πληθώρα πληροφοριών, κοινόχρηστους πόρους, διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έγγραφα σχετικά με τα προγράμματα γεωμηχανικής. Δείτε επίσης το ντοκιμαντέρ πλήρους διάρκειας του Ουίγκινγκτον, «The Dimming», το οποίο είναι ενσωματωμένο παραπάνω για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Αρχικά δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2023, στο Mercola.com.

◇ Αναφορές:

1 Daily Mail July 1, 2023

2 Congressionally Mandated Research Plan and an Initial Research Governance Framework Related to     Solar Radiation Modification June 2023

3, 4 Scientific American July 7, 2023

5 Map. Geoengineeringmonitor.org

6 Global Research Jan. 18, 2015

7 YouTube Dane Wigington Interview 11:25

8 YouTube Dane Wigington Interview 10:41

9 YouTube Dane Wigington Interview 41:10

10 YouTube Dane Wigington Interview 11: 53

11 USA Watchdog March 6, 2019

12 Scientific American April 3, 2023

13 Earth Systems Dynamics March 28, 2023

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο αποτελούν απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times. Η Epoch Times καλωσορίζει την επαγγελματική συζήτηση και τη φιλική αντιπαράθεση.

 

 

 

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε