Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην περιοχή Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης, συμμετέχουν σε μια παρέλαση για να τιμήσουν την 22η επέτειο της ειρηνικής έκκλησης των 10.000 ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ στις 25 Απριλίου στο Πεκίνο. 18 Απριλίου 2021, (Larry Dye / The Epoch Times)

Έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν πως το ΚΚΚ χρησιμοποιεί το νομικό σύστημα της Κίνας για την επιβολή διώξεων

Επίσημα έγγραφα τα οποία πρόσφατα απέκτησε η Epoch Times ρίχνουν φως στο πώς το ΚΚΚ (Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα) χρησιμοποιεί το νομικό σύστημα της χώρας ως εργαλείο για την εφαρμογή διώξεων σε εθνικό επίπεδο, σε ανθρώπους που θεωρούνται από το Κόμμα ως απειλή. Τα αποκτημένα έγγραφα εκδόθηκαν εσωτερικά σε δικαστικούς κλάδους από την Επιτροπή Πολιτικών και Νομοθετικών Υποθέσεων της Πόλης του Νταντόνγκ (ΕΠΝΠ) και τους συνδεδεμένους οργανισμούς του ΚΚΚ.

Στην Κίνα, οι ΕΠΝΠ είναι «λειτουργικές υπηρεσίες του ΚΚΚ, που καθοδηγούν και διαχειρίζονται τον δικαστικό κλάδο, που είναι ένας σημαντικός οργανισμός για την ηγεσία του Κόμματος στο δικαστικό σύστημα», σύμφωνα με τους πρόσφατα δημοσιευμένους επίσημους κανονισμούς του ΚΚΚ. Στην πραγματικότητα, από το εθνικό έως το δημοτικό επίπεδο, οι ΕΠΝΠ είναι οι επικεφαλής των δικαστικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένων των δικαστηρίων και της επιβολής του νόμου.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν περιλαμβάνουν: μια περίληψη της δουλειάς της ΕΠΝΠ της πόλης Ντονγκάνγκ κατά την διάρκεια του 2019 (pdf). Την σύνοψη των προτεραιοτήτων του 2020 και την Συμφωνία για τις Ευθύνες για την Κοινωνική Σταθερότητα και Ασφάλεια (pdf) που εξέδωσε η ΕΠΝΠ στο ενδιάμεσο δικαστήριο της πόλης, στον επιμελητή, στο γραφείο δημόσιας ασφάλειας και στην τοπική στρατιωτική μονάδα. Επίσης, περιλαμβάνει μια περίληψη των εγγράφων που εκδόθηκαν από την ΕΠΝΠ κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2020 (pdf). Τα έγγραφα δείχνουν ότι η ΕΠΝΠ επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην επιβολή καταπιεστικών προσπαθειών εναντίον θρησκευτικών ομάδων, εθνικών ομάδων, πολιτικών αντιφρονούντων και άλλων, που το ΚΚΚ θεωρεί πιθανή απειλή για τη σταθερότητα. Λόγω του ότι έχει μεγάλη επιρροή στο δικαστικό σύστημα, τον στρατό και όλα τα κυβερνητικά όργανα, μπορεί να ωθήσει την καταστολή και τη δίωξη σε κάθε μέρος της κοινωνίας.

Η σύνοψη των εγγράφων δείχνει ότι από τα 20 έγγραφα που εκδόθηκαν από την ΕΠΝΠ της βορειοανατολικής πόλης Νταντόνγκ, στην επαρχία Λιαονίνγκ της Κίνας, το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα έξι από αυτά αφορούν την καταστολή του Φάλουν Γκονγκ, των Ουιγούρων, των Χριστιανών, των αιτούντων από την κυβέρνηση, αλλά ακόμη και ασθενών με AIDS και ψυχικών παθήσεων. Τέσσερα από τα άλλα έγγραφα περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες «καταστολής γκάνγκστερ». Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, εκστρατείες με την ονομασία «καταστολή των γκάνγκστερ» στοχεύουν συχνά τοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν η κυβέρνηση να κλείνει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στη φυλακή και να τους κατάσχει τα εταιρικά και προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία.

Στοχοποίηση του Φάλουν Γκονγκ

Η πνευματική άσκηση του Φάλουν Γκονγκ είναι ο πρωταρχικός στόχος της καταστολής της ΕΠΝΠ, σύμφωνα με τα έγγραφα. Ο ακριβείς αριθμός για τις διώξεις του Φάλουν Γκονγκ καθορίζεται από και προς την ΕΠΝΠ. Σε μια σύνοψη των επιτευγμάτων της για το 2019, η ΕΠΝΠ του Νταντόνγκ έθεσε σαν στόχο της να «μεταμορφώσει 20 ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ μέχρι το τέλος του έτους». Στη γλώσσα του ΚΚΚ, η «μεταμόρφωση» των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, σημαίνει τον εξαναγκασμό τους να υπογράψουν έγραφα που καταγγείλουν την πίστη τους και τους υποχρεώνουν να υποσχεθούν να σταματήσουν να ασκούνται, σύμφωνα με το FalunInfo.net.

Στις προτεραιότητές του για το 2020 (pdf), η ΕΠΝΠ διέταξε τα δικαστικά κέντρα να «ξεφορτωθούν τους υπόλοιπους» ασυμβίβαστους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως η «24ωρη παρακολούθηση» και η «στενή παρακολούθηση των σκέψεων και των πράξεων τους», σε ακόμα πιο αυστηρές τιμωρίες. Σύμφωνα με τα έγγραφα, η ΕΠΝΠ αναγκάζει επίσης τις τοπικές γειτονιές να προσυπογράφουν στο υλικό που διανέμεται κατά του Φάλουν Γκονγκ και των οργανωμένων εκστρατειών προπαγάνδας, για να υποκινήσουν το μίσος του κόσμου για την πρακτική.

Κάθε δικαστικό υποκατάστημα και στρατιωτική μονάδα στην περιοχή υποχρεούται να υπογράψει συμφωνίες για την εκτέλεση των απαιτήσεων και των στόχων της ΕΠΝΠ. Η Epoch Times έλαβε τα έγγραφα των συμφωνιών του 2017 για τον Δημοτικό Εισαγγελέα, το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας και το Ενδιάμεσο Δικαστήριο της Νταντόνγκ. Και οι τρεις μονάδες όρισαν το Φάλουν Γκονγκ ως στόχο καταστολής. Οι συμφωνίες αναφέρουν ότι η ΕΠΝΠ της Νταντόνγκ θα εξετάσει και θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα κάθε υποκαταστήματος στην εκτέλεση των διαταγών της και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό των κινήτρων ή των τιμωριών κάθε υποκαταστήματος. Οι αξιωματούχοι θα ανταμείβονται με οικονομικά κίνητρα και προαγωγές για την εκπλήρωση των μεριδίων τους ενώ κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους εάν αποτύχουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Τέτοια μέτρα παρακινούν και αναγκάζουν το δικαστικό σύστημα να υιοθετήσει ένα ευρύ φάσμα καταχρηστικών μεθόδων για τη μετατροπή των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ. Οι πιο συνηθισμένοι μέθοδοι περιλαμβάνουν κράτηση σε φυλακές και άλλες εγκαταστάσεις, πλύση εγκεφάλου, σωματικά βασανιστήρια, στέρηση εργασίας και εκπαίδευσης για τους ασκούμενους και τις οικογένειές τους και πολλά άλλα, σύμφωνα με το FalunInfo.net.

Η Γκάο Ρονγκρόνγκ (Α) πριν ξεκινήσει η εκστρατεία της δίωξης του Φάλουν Ντάφα. Η Γκάο Ρονγκρόνγκ (Δ) 10 ημέρες μετά το βασανιστήριο που υπέστη με μπαστούνια υψηλής τάσης για περισσότερες από επτά ώρες από φρουρούς στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας Longshan, απλώς και μόνο επειδή ασκούσε Φάλουν Ντάφα. (Minghui.org)

 

Βίαιη δίωξη

Επειδή η πλειοψηφία των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ αρνούνται να μεταμορφωθούν, συχνά συμβαίνει ακραία κακοποίηση. Ο επίσημος ιστότοπος του Φάλουν Γκονγκ Minghui.org κατέγραψε 4.343 επιβεβαιωμένους θανάτους λόγω διώξεων έως τον Σεπτέμβριο του 2019 και 519.000 περιπτώσεις βασανιστηρίων, σύμφωνα με το βιβλίο του Μίνγκχουι «Η 20ετή δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα» (pdf). Αυτοί οι αριθμοί πιστεύεται ότι είναι πολύ χαμηλότεροι από τους πραγματικούς αριθμούς.

Ο Γουάνγκ Τσανγκλόνγκ, ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ και πρώην κυβερνητικός λειτουργός της Ντονγκγκάνγκ, μια δευτερεύων πόλη της Νταντόνγκ, περιέγραψε την τρομακτική εμπειρία του των βασανιστηρίων ως τιμωρία για την άρνησή του να μεταμορφωθεί: «(Η αστυνομία) μου έκανε ηλεκτροσόκ με μπαστούνια υψηλής τάσης και στόχευε τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματός μου», περιέγραψε ο Γουάνγκ σε μια δήλωση του το 2015. «Το ηλεκτροσόκ από τα μπαστούνια υψηλής τάσης περνούσε από το κεφάλι, τα μάτια, το στόμα, τον λαιμό, τις μασχάλες, την καρδιά, τον αφαλό, τις πλευρές, την κάτω κοιλιακή χώρα, τα γεννητικά όργανα, τη βουβωνική χώρα, τα πέλματα των ποδιών, την πλάτη και τον πρωκτό… Περνούσαν από αυτά τα σημεία ξανά και ξανά για πάνω από 20 λεπτά. Ο πόνος ήταν αβάσταχτος και παραλίγο να πεθάνω». Ο Γουάνγκ κρατήθηκε παράνομα, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας και αργότερα καταδικάστηκε κρυφά σε τρία ακόμη χρόνια φυλάκισης.

Ο επίσης ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ από την πόλη Ντονγκγκάνγκ, Σονγκ Τζιέι έχασε την ζωή του τον Αύγουστο του 2016 σε ηλικία 60 ετών λόγω βασανιστηρίων και κακοποίησης που διήρκησαν για εννέα χρόνια. Ο Σονγκ συνελήφθη τέσσερις φορές και φυλακίστηκε στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας Νταντόνγκ και στη φυλακή Σίχου. Υπέστη διάφορους τύπους βασανιστηρίων, όπως ξυλοδαρμούς, ηλεκτροσόκ με μπαστούνια υψηλής τάσεως, καύση του δέρματός του με αναπτήρες και τσιγάρα, εμποτισμός σε παγωμένο νερό για 24 ώρες, τρυπήματα με βελόνες, στέρηση ύπνου και άλλες μορφές βασανιστηρίων. Σύμφωνα με δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στο Minghui, οι φρουροί στο στρατόπεδο εργασίας τον έβαλαν σε στάση διαλογισμού, έδεσαν τα πόδια του μεταξύ τους, έτειναν το κεφάλι του προς τα πόδια του και στη συνέχεια κάθισαν στην πλάτη του.

Αναπαράσταση του βασανιστηρίου «δέσιμο σε στάση λωτού». (Minghui.org)

 

Μόνο στην πόλη Ντονγκγκάνγκ, από το 1999 έως το 2019, η αστυνομία ξεκίνησε τουλάχιστον οκτώ μεγάλης κλίμακας και πολυάριθμες μικρότερης κλίμακας εκστρατείες απαγωγής ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ. Οι απαγωγές είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη περισσότερων από 500 ασκούμενων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Minghui.org. Μεταξύ αυτών, 16 είναι επιβεβαιωμένο ότι έχασαν τη ζωή τους από βασανιστήρια, και πολλά άλλα άτομα απέκτησαν αναπηρίες ή τραυματίστηκαν σοβαρά σωματικά ή ψυχικά. Υπάρχουν 64 επιβεβαιωμένες ποινές φυλάκισης, 176 ποινές σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και 190 παράνομες κρατήσεις, σύμφωνα με ελλιπή στατιστικά στοιχεία από το Minghui.org. Αυτά τα δεδομένα δεν περιλαμβάνουν απαραιτήτως όλες τις περιπτώσεις λόγω της αυστηρής λογοκρισίας του ΚΚΚ που δυσκολεύει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στην αποστολή πληροφοριών.

Το μοντέλο δίωξης του ΚΚΚ εκτελείται σε κάθε διοικητικό επίπεδο και σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τους επίσημους κανόνες, οι εντολές της ΕΠΝΠ υπερισχύουν όλων των νόμων, κανονισμών και κοινής λογικής και αναμένεται να εκτελεστούν χωρίς ερωτήσεις. Με παρόμοιο τρόπο, το ΚΚΚ ελέγχει άλλες κυβερνητικές λειτουργίες και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, του εκπαιδευτικού συστήματος και του ιδιωτικού τομέα.

Η Pingping Yu συνέβαλε στην δημιουργία αυτού του άρθρου

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε