Δευτέρα, 06 Φεβ, 2023
Σε απόσταση και με προστατευτικά πετάσματα οι μαθητές εργάζονται σε μάθημα ζωγραφικής στο Γυμνάσιο Σιναλόα στο Νοβάτο, Καλιφ., 2 Μαρτίου 2021. (Haven Daley/AP)

Ενημερώσεις για τον ιό του ΚΚΚ: Πρώην επικεφαλής του FDA λέει ότι η επιβολή κοινωνικής απόστασης «δεν στηρίχθηκε σε καθαρή επιστήμη»

Ο πρώην επίτροπος της αμερικανικής Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων, Σκοτ Γκότλιμπ, είπε πως η επιβολή δύο μέτρων κοινωνικής απόστασης που εφαρμόστηκε σε πολλά μέρη ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο για την αντιμετώπιση του ιού του ΚΚΚ «δεν στηρίχθηκε σε καθαρή επιστήμη».

«Αυτή η απαίτηση απόστασης δύο μέτρων ήταν πιθανότατα η τακτική που κόστισε περισσότερο από κάθε άλλη απάντηση στην COVID … και πραγματικά δεν στηρίχθηκε σε καθαρή επιστήμη. … Θα έπρεπε να την είχαμε επανεξετάσει πολύ νωρίτερα», είπε σε συνέντευξη στο CNBC.

Δεν υπήρχαν επιστημονικές έρευνες για τις ιδανικές συνθήκες κοινωνικής απόστασης για την COVID-19 στα αρχικά στάδια της πανδημίας.

Η Μέρκελ στηρίζεται στην απαγόρευση εορτασμού του Πάσχα για καταπολέμηση «νέας πανδημίας»

Η Γερμανία επεκτείνει τα μέτρα περιορισμού έως τις 18 Απριλίου και καλεί τους πολίτες να μείνουν σπίτι για πέντε μέρες στις διακοπές του Πάσχα ώστε να προσπαθήσουν να σπάσουν ένα τρίτο κύμα της πανδημίας της COVID-19, ασθένειας που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ, είπε η Καγκελάριος Μέρκελ νωρίς την Τρίτη.

Σε ομιλίες έως αργά την νύχτα, η Μέρκελ πίεσε τους επικεφαλής των 16 πολιτειών της Γερμανίας να πάρουν μια πιο αυστηρή θέση για την καταπολέμηση της πανδημίας, ανατρέποντας σχέδια για σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας που είχαν συμφωνηθεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά από μια απότομη αύξηση στο ποσοστό φορέων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Texas Roadhouse «πήρε την ζωή του» μετά από συμπτώματα τύπου COVID-19: Οικογένεια

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Texas Roadhouse Κεντ Τέυλορ λέγεται ότι έχασε την ζωή του από αυτοκτονία λόγω συμπτωμάτων που σχετίζονταν με τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), είπε η οικογένειά του το Σαββατοκύριακο. Ήταν 65 ετών.

Η οικογένεια του Τέυλορ και η αλυσίδα εστιατορίων είπε στην Hill και σε άλλα μέσα ότι «πήρε την ίδια την ζωή του αυτήν την εβδομάδα» μετά από «μάχη με συμπτώματα που παρουσιάζονται μετά την ανάρρωση από COVID, όπως οξεία εμβοή», αναφερόμενη στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκυο απαγορεύουν τους αλλοδαπούς θεατές

Τελικά, είναι επίσημο μετά από αμέτρητα δημοσιογραφικά άρθρα χωρίς πηγές και υποθέσεις: θεατές του εξωτερικού θα απαγορευτούν από τους αναβληθέντες Ολυμπιακούς του Τόκυο όταν αρχίσουν σε τέσσερις μήνες.

Η απόφαση ανακοινώθηκε στις 20 Μαρτίου μετά από μια διαδικτυακή συνάντηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ιαπωνικής κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Τόκυο, της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, και τοπικών διοργανωτών.

Η Ρουμανία εμφανίζει ρεκόρ ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Η Ρουμανία την Κυριακή κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό της ασθενών του ιού του ΚΚΚ σε μονάδες εντατικής θεραπείας από την αρχή της πανδημίας.

Η αυξανόμενη πίεση στις πτέρυγες εντατικής θεραπείας – όπου 1.334 άνθρωποι λαμβάνουν αυτήν την στιγμή νοσηλεία – έρχεται μαζί με ένα κύμα αύξησης φορέων στην χώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ρουμανία κατέγραψε τους υψηλότερους αριθμούς της φορέων σε τρεις μήνες – μερικές μέρες περισσότερους από 6.000 νέους φορείς σε μία μέρα.

Οι φορείς στην Τουρκία συνεχίζουν να αυξάνονται

Οι εβδομαδιαίοι τοπικοί αριθμοί φορέων στην Τουρκία συνέχισαν να αυξάνονται.

Στατιστικά του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκαν αργά το Σάββατο έδειξαν ότι το ποσοστό των φορέων είναι περισσότερο από 251 άτομα σε 100.000 στην Κωνσταντινούπολη, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας – άνοδος 41 τοις εκατό από την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει περίπου 40.000 νέοι φορείς μόνο στην Κωνσταντινούπολη, τετραπλάσιος αριθμός από αυτούς που είχαν δημοσιευθεί έξι εβδομάδες νωρίτερα.

Η Δημοκρατία του Κονγκό εκτελεί εκλογές· υποψήφιος ασθενεί από τον ιό

Η Δημοκρατία του Κονγκό είχε εκλογές την Κυριακή στις οποίες ο πρόεδρος Ντένις Σάσου Ν’Γκουέσσο αναμένεται να επεκτείνει τα 36 χρόνια του στην εξουσία, ενώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης μετέβει αεροπορικώς στην Γαλλία αφότου υπέφερε επιπλοκές από τον ιό.

Η ομάδα δικαιωμάτων NetBlocks ανέφερε μια διακοπή Διαδικτύου που άρχισε στην κεντροαφρικανική χώρα περίπου τα μεσάνυχτα της μέρας των εκλογών.

Η Γαλλία πιέζει για χρήση εμβολίων καθώς επικεφαλής αντιπαρατίθονται για εμβόλια για όλους

Την δεύτερη μέρα μιας νέας περιόδου κλεισίματος σε μέρη της Γαλλίας πολιτικοί επικεφαλής αντιπαρατίθενται για το αν τα εμβόλια θα πρέπει να είναι ανοιχτά για όλους, εν μέσω της προώθησης της ιδέας εμβολιασμού από την κυβέρνηση.

Η Γαλλία συνέχισε την χρήση του εμβολίου AstraZeneca την Παρασκευή, μια μέρα αφότου η ελεγκτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε πως το εμβόλιο δεν θα απαγορευτεί, αν και μπορεί να εμφανίσει σπάνιες περιπτώσεις θρόμβωσης στο αίμα. Περισσότερες από δέκα χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας είχαν αναστείλει την χρήση του μετά από έρευνες σε αναφορές ανωμαλιών στο αίμα που προκάλεσαν θανάτους.

Δικαστήριο του Ισραήλ διατηρεί την απαγόρευση σχολείου κατά εκπαιδευτικού που αρνήθηκε να εμβολιαστεί

Ένα δικαστήριο του Ισραήλ την Κυριακή έκρινε νόμιμη την απόφαση ενός σχολείου να απαγορεύσει μια βοηθό εκπαιδευτικό που είχε αρνηθεί να δείξει απόδειξη εμβολιασμού ή εξέτασης για τον ιό του ΚΚΚ.

Η εκπαιδευτικός, Σιγκάλ Αβισάι, είχε πει πως το μέτρο του σχολείου ήταν μια παράνομη παραβίαση του ιατρικού απορρήτου της και ότι «δεχόταν πίεση να εμβολιαστεί ενάντια στα πιστεύω της», δήλωσε το δικαστήριο.

2 στην Δανία εμφανίζουν εγκεφαλική αιμορραγία μετά από εμβολιασμό, 1 πεθαίνει

Η Δανία είπε το Σάββατο ότι ένα άτομο απεβίωσε και ένα ακόμα ασθένησε σοβαρά με θρομβώσεις αίματος και εγκεφαλική αιμορραγία αφότου έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Οι δύο, μέλη ιατρικού προσωπικού, είχαν εμβολιαστεί με δόση της AstraZeneca λιγότερο από 14 ημέρες πριν ασθενήσουν, είπε ο φορέας δημόσιων νοσοκομείων στην Κοπεγχάγη.

Οι Τζακ Φίλιπς, Associated Press και Reuters συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε