Κυριακή, 02 Οκτ, 2022
Άνθρωποι βάζουν ψηφοδέλτια σε μηχανές καταμέτρησης στο Γκρος Πόιντ, Μίσιγκαν, 10 Μαρτίου 2020, φωτογραφία αρχείου. (Jeff Kowalsky/AFP via Getty Images)

Επαναληπτική καταμέτρηση επιβεβαιώνει ότι ο Τραμπ νίκησε σε κομητεία του Μίσιγκαν που είχε αναγγείλει νίκη Μπάιντεν το βράδυ των εκλογών

Μια επαναληπτική καταμέτρηση από ανθρώπους, και όχι μηχανήματα, την Τετάρτη επιβεβαίωσε ότι μια κομητεία του Μίσιγκαν ανέφερε ψευδώς τη νύχτα των εκλογών νίκη για τον υποψήφιο πρόεδρο του Δημοκρατικού κόμματος, Τζο Μπάιντεν.

Η επαναληπτική καταμέτρηση στην κομητεία Άντριμ βρήκε 9.759 ψήφους για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έναντι 5.959 για τον Μπάιντεν.

Στις 3 Νοεμβρίου, αξιωματούχοι της κομητείας δήλωσαν ότι ο Μπάιντεν έλαβε πάνω από 3.000 περισσότερες ψήφους από τον Τραμπ. Δύο ημέρες αργότερα, δήλωσαν ότι ο Τραμπ κέρδισε με 2.500 περίπου ψήφους περισσότερο. Μια τρίτη αλλαγή έγινε στις 21 Νοεμβρίου, με τον Τραμπ να πιστοποιείται ως νικητής με σχεδόν 4.000 ψήφους διαφορά.

Αξιωματούχοι απέδωσαν τα λανθασμένα αποτελέσματα σε ανθρώπινο λάθος.

Η κομητεία Άντριμ χρησιμοποιεί μηχανήματα και λογισμικό της Dominion Voting Systems.

Μια εξωτερική ομάδα που διενήργησε έλεγχο των μηχανών δήλωσε ότι βρήκε ότι το σύστημα ψηφοφορίας της Dominion «δημιουργεί σκόπιμα έναν τεράστιο αριθμό σφαλμάτων στα ψηφοδέλτια», προκαλώντας στα ψηφοδέλτια να περάσουν από μια διαδικασία γνωστή ως εκδίκαση.

«Τα εσκεμμένα σφάλματα οδηγούν σε μαζική εκδίκαση των ψηφοδελτίων χωρίς επίβλεψη, χωρίς διαφάνεια και χωρίς δυνατότητα ελέγχου. Αυτό οδηγεί σε εκλογική απάτη. Με βάση την έρευνά μας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το Σύστημα Ψηφοφορίας Dominion δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο Μίσιγκαν. Περαιτέρω συμπεραίνουμε ότι τα αποτελέσματα της κομητείας Άντριμ δεν έπρεπε να έχουν επικυρωθεί», δήλωσε ο Ράσσελ Ράμσλαντ, συνιδρυτής της Allied Security Operations Group, στην προκαταρκτική έκθεση παρουσίασης της έρευνας.

Ο Τζόναθαν Μπράτερ, διευθυντής εκλογών του Μίσιγκαν, ο οποίος εργάζεται ως μέλος του γραφείου της υπουργού Εξωτερικών Τζόσελυν Μπένσον, απάντησε ισχυριζόμενος ότι η ερευνητική έκθεση δεν εξήγησε τους ισχυρισμούς της σχετικά με τον «σκόπιμο» σχεδιασμό του συστήματος ψηφοφορίας.

«Αν και μια πιο λεπτομερής ανάλυση της έκθεσης πρέπει να διεξαχθεί με ένα άτομο με τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, μου φαίνεται προφανές ότι η έκθεση καταλήγει σε μια σειρά από μη υποστηριζόμενα συμπεράσματα, αποδίδει κίνητρα απάτης σε διαδικασίες που εύκολα εξηγούνται ως συνήθεις εκλογικές διαδικασίες ή διορθώσεις σφαλμάτων, και προτείνει χωρίς εξήγηση ότι στοιχεία εκλογικού λογισμικού που δεν χρησιμοποιούνται στο Μίσιγκαν είναι κατά κάποιον τρόπο υπεύθυνα για την καταγραφή των ψήφων ή την αναφορά σφαλμάτων που είτε δεν υπάρχουν είτε εύκολα εξηγούνται», έγραψε σε έγγραφο προς το δικαστήριο.

Η Μπένσον, Δημοκρατική, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα διενεργηθεί «έλεγχος περιορισμού του κινδύνου, μηδενικού περιθωρίου» στην κομητεία Άντριμ.

Η υπουργός Εξωτερικών του Μίσιγκαν, Τζόσελυν Μπένσον, μιλά στο Ντιτρόιτ στις 18 Αυγούστου 2020. (Rebecca Cook/Reuters)

 

Η Λορί Μπορμποναί της Εκλογικής Υπηρεσίας του Μίσιγκαν, είπε σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, μετά την επαναληπτική καταμέτρηση, ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του ελέγχου έδειξαν ότι βρέθηκαν 11 επιπλέον ψηφοδέλτια για τον Τραμπ, ενώ ο αριθμός των ψήφων του Μπάιντεν μειώθηκε κατά μία.

Αξιωματούχοι βρήκαν επίσης τρία άλλα ψηφοδέλτια, συμπεριλαμβανομένου ενός για τον φιλελεύθερο υποψήφιο Τζο Γιόργκενσεν.

«Αυτό είναι πολύ αναμενόμενο για μια καταμέτρηση με το χέρι. Είναι φυσιολογικό να βρεθούν μία ή δύο ψήφοι παραπάνω σε μια περιφέρεια, όταν συγκρίνεις τα αποτελέσματα καταμέτρησης με το χέρι, με μια μέτρηση μηχανήματος. Αυτό που είδαμε σήμερα ήταν αναμενόμενο», είπε.

Ένας άλλος αξιωματούχος είπε κατά τη διάρκεια της τελευταίας καταμέτρησης ότι είχαν «εμπιστοσύνη» στα αποτελέσματα των εκλογών, και αναφέρθηκε στην ψευδή αναφορά του αποτελέσματος το βράδυ των εκλογών, ονομάζοντάς την «ανθρώπινο λάθος».

Η Μπένσον δήλωσε ότι ο έλεγχος «επιβεβαίωσε την αλήθεια και επιβεβαίωσε τα γεγονότα: οι μηχανές ψηφοφορίας της Dominion κατέγραψα με ακρίβεια τις ψήφους για τον πρόεδρο».

Οι εκστρατείες Τραμπ και Μπάιντεν δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Σύμφωνα με επικυρωμένα αποτελέσματα από το Μίσιγκαν, ο Μπάιντεν κέρδισε στην πολιτεία με πάνω από 154.000 ψήφους. Είναι μία από τις επτά πολιτείες με εκλέκτορες μονομαχίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dominion, Τζον Πούλος, απάντησε σε ερωτήσεις από νομοθέτες στο Μίσιγκαν την περασμένη εβδομάδα. Έδωσε μια πολύ λεπτομερή εξήγηση για το τι υποτίθεται ότι συνέβη στην καταμέτρηση ψήφων στην κομητεία Άντριμ.

Ο Πούλος είπε ότι λόγω αλλαγής κανονισμού, ο προγραμματισμός του μηχανήματος έπρεπε να ενημερωθεί τον Οκτώβριο. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της κομητείας Άντριμ απέτυχαν να ενημερώσουν και τους 18 πίνακες καταγραφής ψήφων, που σημαίνει ότι ορισμένοι είχαν νέο προγραμματισμό, ενώ άλλοι είχαν ακόμη τον παλιό προγραμματισμό.

Οι αξιωματούχοι στη συνέχεια ξέχασαν να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές λογικής και ακρίβειας στον προγραμματισμό, είπε. Ένα τρίτο σφάλμα συνέβη όταν μια εταιρεία που ανέλαβε το έργο τον Οκτώβριο, προγραμμάτισε τους πίνακες με τρόπο που επέτρεπε στις κάρτες μνήμης με τον παλιό και με τον νέο προγραμματισμό να καταμετρούν ψήφους.

«Εάν όλοι οι πίνακες είχαν ενημερωθεί σύμφωνα με τη διαδικασία, δεν θα υπήρχε κανένα σφάλμα στην ανεπίσημη αναφορά», είπε.

Η Dominion δεν προγραμματίζει τα μηχανήματα και δεν έχει πρόσβαση στα συστήματα της Άντριμ, είπε. Η Dominion επίσης δεν διαθέτει αρχεία καταγραφής, βάσεις δεδομένων ή εκλογικό υλικό.

«Πολλά από τα επιχειρήματα ήταν ακατανόητα για μένα», είπε, αναφερόμενος σε ισχυρισμούς στην έκθεση ελέγχου. «Αλλά και πάλι, δεν έχω δει κανένα από τα αρχεία.»

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε