Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
Έξω από τα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Ατλάντα, στις 23 Απριλίου 2020. (Tami Chappell/AFP via Getty Images)

Το CDC άλλαξε τον ορισμό των εμβολίων COVID-19 επειδή δεν ήταν αποτελεσματικά

Στις αρχές του 2020, όταν το κοινό έμαθε για πρώτη φορά ότι ένας νέος ιός έκανε τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο, ήταν λογικό να θεσπιστούν μέτρα δημόσιας υγείας για την προστασία από αυτόν.

Όμως, αντί να ενθαρρύνουν τους γιατρούς και τους επιστήμονες να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του ιού και τρόπους να κρατήσουν τους νοσούντες μακριά από τους υγιείς ανθρώπους, όπως έχει γίνει με άλλες πανδημίες στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία, οι κυβερνητικές αρχές στην πραγματικότητα εμπόδισαν ενεργά τους γιατρούς να θεραπεύσουν τους ασθενείς.

Οι εταιρείες τεχνολογίας λογόκριναν γρήγορα και ακύρωσαν τους γιατρούς που συζητούσαν για δυνητικά αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές. Η επιστημονική συζήτηση αποσιωπήθηκε.

Αντί για ανοιχτή, ειλικρινή συζήτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των προληπτικών μέτρων και τις διάφορες θεραπευτικές επιλογές, στον κόσμο είπαν ότι η μόνη διέξοδος από την κρίση του κορωνοϊού ήταν ο μαζικός εμβολιασμός. Εάν το κοινό κατανοούσε ότι υπήρχαν επιλογές για τη θεραπεία του COVID-19 και ότι η λοίμωξη ήταν πιθανό να είναι ήπια όπου πάνω από το 99% των ανθρώπων που προσβλήθηκαν, δεν είχαν άμεση ανάγκη να κάνουν το εμβόλιο.

Ως κάποιος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κίνα, εγώ (ο Τζο Γουάνγκ) είδα από πρώτο χέρι πώς το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) λειτουργεί μια καλά λαδωμένη μηχανή, ελέγχοντας κάθε πτυχή της ζωής των ανθρώπων, όχι για το καλό της χώρας, αλλά για το προσωπικό όφελος των μελών του ΚΚΚ. Στη Δύση, επίσης, αντλώντας από το εγχειρίδιο του ΚΚΚ, κάποιοι κατάλαβαν γρήγορα ότι μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο φόβο και να μετατρέψουν την πανδημία σε ευκαιρία για κέρδος. Το ΚΚΚ χρησιμοποίησε την COVID-19 ως έναν ακόμη τρόπο για να επεκτείνει τον αυταρχικό έλεγχο, κάτι που δεν αποτέλεσε έκπληξη. Αλλά και οι δυτικές χώρες χρησιμοποίησαν ως όπλο τον φόβο των ανθρώπων προκειμένου να αναπτύξουν έναν άνευ προηγουμένου έλεγχο της ελευθερίας των ανθρώπων με έναν άνευ προηγουμένου τρόπο.

Τα κέρδη υπεράνω των ανθρώπων

Ο φόβος, όπως φαίνεται, είναι πιο μεταδοτικός από οποιαδήποτε μόλυνση. Μια επικείμενη εν εξελίξει αποκάλυψη πουλάει εφημερίδες, εκτινάξει την δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί να μετατραπεί σε ένα ασύλληπτο οικονομικό κέρδος.

Σύμφωνα με το Forbes, 493 άνθρωποι θα γίνουν δισεκατομμυριούχοι το 2021. Η Κίνα έβγαλε 205 από αυτούς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, στη δεύτερη θέση, είχαν 98. Εξήντα ένας από τους νεότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου ήταν στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης.

Μεταξύ αυτών: ένας Ιταλός δισεκατομμυριούχος, η οικογένεια του οποίου κατασκευάζει τα γυάλινα φιαλίδια για τα εμβόλια COVID-19, ένας Ινδός γιατρός, η αλυσίδα νοσοκομείων του οποίου διπλασίασε τις μετοχές της όταν μετατόπισε την εστίασή της στην COVID-19, ο συνιδρυτής της BioNTech, της γερμανικής εταιρείας που συνεργάστηκε με την Pfizer για την παραγωγή του εμβολίου, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Moderna.

«Ο γιατρός θα σας πει ψέματα τώρα»

Έτσι, όταν ο Τζέρι Ντάνιελς, ιδρυτής της Brothers Media Group, άνοιξε ένα πάνελ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (Conservative Political Action Conference-CPAC) στο Ντάλας του Τέξας, με τη διαπίστωση ότι «η COVID έχει να κάνει τα πάντα με το μάρκετινγκ», για μια συνεδρία με τίτλο «Ο γιατρός θα σας πει ψέματα τώρα», δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σχεδόν όλο το ακροατήριο έγνεφε συμφωνώντας. «Τι υποτίθεται ότι κάνει το μάρκετινγκ;», συνέχισε ο Ντάνιελς. «Υποτίθεται ότι επηρεάζει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση και να κάνουν κάτι». Και ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της δημόσιας υγείας είναι η «αποστολή μηνυμάτων», δηλαδή το μάρκετινγκ των συμπεριφορών που θέλουν να υιοθετήσει το κοινό.

Στην περίπτωση του κορωνοϊού, η δράση που επηρεάστηκε περισσότερο να αναλάβουν οι άνθρωποι ήταν να εμβολιαστούν. Η εκστρατεία μάρκετινγκ γύρω από τα εμβόλια COVID-19 ήταν τόσο αποτελεσματική ώστε, από τις 29 Αυγούστου 2022, περισσότερα από 12,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι τα έχουν λάβει.

Δεδομένου του αυξανόμενου όγκου επιστημονικών στοιχείων που δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού , καθώς και των εκατοντάδων μελετών και κλινικών μαρτυριών που δείχνουν ότι έχουν σοβαρές, ακόμη και καταστροφικές συνέπειες για την υγεία, ιδίως για τους νέους ανθρώπους, το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να τα αποδέχονται είναι απορίας άξιον. Πρόκειται, σύμφωνα με τον Ντάνιελς, για ένα θρίαμβο του μάρκετινγκ.

Το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό, οπότε ο ορισμός του άλλαξε

Για σχεδόν 15 χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2007 έως τον Αύγουστο του 2021, ο ορισμός του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για το εμβόλιο ήταν: «Ένα προϊόν που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου ώστε να παράγει ανοσία σε μια συγκεκριμένη ασθένεια, προστατεύοντας το άτομο από την ασθένεια. Τα εμβόλια χορηγούνται συνήθως μέσω ενέσεων με βελόνα, αλλά μπορούν επίσης να χορηγηθούν από το στόμα ή από τη μύτη».

Τον Σεπτέμβριο του 2021, όμως, σύμφωνα με τον Ντάνιελς, οι αμερικανικές αρχές δημόσιας υγείας άλλαξαν τον ορισμό των εμβολίων.

Ο νέος ορισμός, τον οποίο ο περίεργος αναγνώστης μπορεί να βρει κάτω από τον τίτλο «Βασικά στοιχεία εμβολίων», στον ιστότοπο του CDC BAM είναι: «Ένα παρασκεύασμα που χρησιμοποιείται για να διεγείρει την ανοσολογική απάντηση του οργανισμού έναντι ασθενειών. Τα εμβόλια χορηγούνται συνήθως μέσω ενέσεων με βελόνα, αλλά ορισμένα μπορούν να χορηγηθούν από το στόμα ή από τη μύτη».

Το CDC διέγραψε ένα βασικό μέρος του ορισμού των εμβολίων. Δεν θα βρείτε πλέον πουθενά στον ιστότοπο του CDC τον ισχυρισμό ότι ένα εμβόλιο «διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου ώστε να παράγει ανοσία σε μια συγκεκριμένη ασθένεια, προστατεύοντας το άτομο από την ασθένεια». Ωστόσο, ένα έγγραφο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) του 2015 (pdf) παραθέτει τον παλιό ορισμό του CDC για τα εμβόλια.

(Διαφάνεια #4 από την “Ενότητα 2: Εμβόλια και φάρμακα” συνεργαζόμενου κέντρου της ΠΟΥ για την προάσπιση και κατάρτιση στη φαρμακοεπαγρύπνηση, Άκρα, Γκάνα. 7 – 18 Σεπτεμβρίου 2015)

 

Τα εμβόλια COVID-19 δεν παράγουν ανοσία που να προστατεύει τα άτομα που εμβολιάζονται από το να προσβληθούν από την ασθένεια. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να έχει ωθήσει το CDC, και κάθε άλλη υγειονομική αρχή στον κόσμο, να σταματήσει το τρέχον πρόγραμμα εμβολιασμού και να εργαστεί υπερωριακά για τη δημιουργία ενός καλύτερου, αποτελεσματικότερου και ασφαλέστερου εμβολίου.

Αλλά, αντί γι’ αυτό, το CDC εργάζεται σκληρά για να εξαπατήσει τον κόσμο, ισχυριζόμενο ότι η αποστολή αυτών των εμβολίων δεν ήταν ποτέ να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού εξ αρχής.

Είναι αυτά κανονικά εμβόλια;

Τρεις γιατροί συμμετείχαν στο πάνελ του CPAC στο Ντάλας στις 5 Αυγούστου: ο Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν, ο Δρ. Πίτερ ΜακΚάλοου και η Δρ. Μπρουκ Μίλερ.

Σύμφωνα με τον Μαλόουν, είναι εξαιρετικά προβληματικό να αποκαλείται «εμβόλιο» οποιοδήποτε από τα ενέσιμα που χρησιμοποιούνται σήμερα κατά του SARS-CoV-2.

«Τα εμβόλια παραδοσιακά είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για προϊόντα τα οποία παρέχουν προστασία έναντι μιας μολυσματικής νόσου», δήλωσε ο Δρ. Ρόμπερτ Μαλόουν, ιατρός και ερευνητής επιστήμονας που συμμετείχε στην ομάδα που ανέπτυξε την τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται σε διάφορες εταιρείες των εμβολίων COVID-19. «Τώρα έχουμε σαφή τεκμηρίωση ότι τα προϊόντα αυτά δεν προστατεύουν από τη μόλυνση, τον πολλαπλασιασμό ή την εξάπλωση του ιού και ότι οι πολλαπλά εμβολιασμένοι έχουν στην πραγματικότητα μεγαλύτερες περιόδους μόλυνσης».

Τα εμβόλια COVID-19, επέμεινε ο Μαλόουν, δεν πληρούν τα κριτήρια ενός εμβολίου.

«Η διαφωνία είναι η μέθοδος με την οποία κάνουμε επιστημονική πρόοδο», δήλωσε ο Δρ. Πίτερ ΜακΚάλοου, καρδιολόγος που έχει εκφράσει δημοσίως τις ανησυχίες του για την ασφάλεια αυτών των εμβολίων.

Ο οικογενειακός ιατρός με έδρα τη Βιρτζίνια, Δρ. Μπρουκ Μίλερ, δήλωσε ότι αισθάνθηκε τεράστια πίεση να μην μιλήσει ανοιχτά για τις ανησυχίες του σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων και να μην κάνει καν ερωτήσεις σχετικά με τα όσα λένε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υγείας για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την αναγκαιότητα των εμβολίων COVID-19.

«Ο φόβος είναι εν μέρει ένα επιχειρηματικό μοντέλο», επισήμανε ο Μαλόουν. «Πρέπει να καταλάβετε ότι το CNN κερδοφορεί, τρομάζοντας τα παιδιά μας και τρομάζοντας τους ηλικιωμένους μας. Είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση. Το αποκαλούμε «πορνό του φόβου»», δήλωσε ο Μαλόουν.

Αλλά ίσως ήταν η ερώτηση του Τζέρι Ντάνιελς που είχε τη μεγαλύτερη απήχηση σε εμάς. «Γιατί στον κόσμο εξακολουθούμε να δίνουμε ένα γονιδιακό «εμβόλιο» στους ανθρώπους, όταν ξέρουμε ότι τους σκοτώνει με ταχύτατους ρυθμούς;», ρώτησε ο Ντάνιελς. «Πού είναι η λογική σε αυτό;».

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο αποτελούν απόψεις του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

Της Jennifer Margulis

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε