Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Διαδηλωτές κρατούν πλακάτ και φωνάζουν συνθήματα καθώς συμμετέχουν σε πορεία κατά τη διάρκεια ενός συλλαλητηρίου στη Νάντη, στη δυτική Γαλλία, στις 18 Σεπτεμβρίου 2021. (Sebastien Salom-gomis/AFP μέσω Getty Images)

Γαλλία: Δεκάδες χιλιάδες συμμετέχουν σε διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19

Πολίτες στη Γαλλία βγήκαν στους δρόμους για δέκατο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο για να διαδηλώσουν ενάντια στο υγειονομικό πιστοποιητικό και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι περίπου 80.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν στις 18 Σεπτεμβρίου – με διαδηλωτές να συμμετέχουν σε πόλεις και κωμοπόλεις σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή χώρα, ανέφερε το γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV.

Οι συγκεντρώσεις έγιναν λίγες μέρες αφότου μπήκαν σε αναστολή σχεδόν 3.000 Γάλλοι υγειονομικοί επειδή δεν εμβολιάστηκαν κατά του ιού του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) πριν από την προθεσμία που είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μεγάλο αριθμό διαδηλωτών να κάνουν πορεία σε έναν δρόμο κρατώντας πλακάτ και κυματίζοντας σημαίες.

Σύμφωνα με μια προσωρινή αναφορά του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, συνολικά 12 άτομα συνελήφθησαν σε όλη τη Γαλλία, εκ των οποίων εννέα στο Παρίσι, όπου περίπου 6.100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Η τελευταία διαδήλωση δείχνει ότι υπάρχει πτωτική τάση στον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν στα πανεθνικά συλλαλητήρια. Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 121.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων 19.000 στο Παρίσι, ανέφερε το υπουργείο.

Διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στα διαβατήρια εμβολιασμού COVID-19 στη λεωφόρο De Villiers στο Παρίσι στις 11 Σεπτεμβρίου 2021. Η πινακίδα γράφει «Ούτε διαβατήριο ούτε κάρτα υγείας». (Thomas Samson/AFP μέσω Getty Images)

 

Στις αρχές Αυγούστου, κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τις 230.000 σε διάφορες γαλλικές πόλεις, ανέφερε τότε το υπουργείο. Αυτές οι διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν λίγο αφότου το γαλλικό ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο νόμος περί διαβατηρίων εμβολιασμού που ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο ήταν νόμιμος.

Η GardaWorld, μια ιδιωτική επιχείρηση υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσε ότι πρόσθετοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για να παρακολουθούν τις διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι αρκετοί διαδηλωτές των κίτρινων γιλέκων ήταν πιθανό να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.

«Είμαστε εδώ για τις απαιτήσεις των κίτρινων γιλέκων και τους περιορισμούς στις ελευθερίες. Δεν είναι άλλος ένας νόμος που σκοτώνει την ελευθερία μας που μας κάνει να βγαίνουμε στους δρόμους. Πάντα ήμασταν στους δρόμους», δήλωσε ο Ζερόμ Ροντρίγκες, εξέχουσα προσωπικότητα στο κίνημα των κίτρινων γιλέκων, ανέφερε το EuroNews.

Διαδηλωτές κρατούν πλακάτ και φωνάζουν συνθήματα καθώς κάνουν πορεία κατά τη διάρκεια ενός συλλαλητηρίου στη Νάντη, στη δυτική Γαλλία, στις 18 Σεπτεμβρίου 2021. (Sebastien Salom-gomis/AFP μέσω Getty Images)

 

Ένας διαδηλωτής στο Παρίσι δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται εδώ και μήνες στη Γαλλία δεν διοργανώνονται επειδή είναι ενάντια στα εμβόλια, αλλά επειδή τα επιβάλλει η κυβέρνηση, αφαιρώντας με αυτόν τον τρόπο τη σωματική αυτονομία των ανθρώπων.

«Δεν είμαστε καθόλου αντιεμβολιαστές», εξήγησαν δύο υπάλληλοι του εμπορικού κέντρου, η Ορελί και η Τιφέν, στους δημοσιογράφους στο συλλαλητήριο της 18ης Σεπτεμβρίου. «Θέλουμε απλώς όλοι να έχουν την ελευθερία να επιλέξουν το εάν θα εμβολιαστούν ή όχι. Τα PCR τεστ μπορεί να γίνουν αρκετά και τότε θα πρέπει να τα κρατήσουμε δωρεάν».

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης έχουν προσπαθήσει να χαρακτηρίσουν τις διαδηλώσεις εναντίον των διαβατηρίων εμβολιασμού, που ονομάστηκε κάρτα υγείας από τη γαλλική κυβέρνηση, ως «αντιεμβολιαστικές», αλλά πολλοί διαδηλωτές δήλωσαν ότι είναι κατά των διαβατηρίων και της υποχρεωτικότητας, όχι κατά των ίδιων των εμβολίων.

Το διαβατήριο εμβολιασμού, το οποίο ονομάζεται και πιστοποιητικό υγείας από την κυβέρνηση, απαιτείται από τους ανθρώπους για να εισέρχονται σε εστιατόρια, κλαμπ και πολλούς άλλους δημόσιους χώρους.

Από NTD News

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε