Τρίτη, 28 Μαρ, 2023
(Francois Picard/AFP via Getty Images)

Για πρώτη φορά το Τέξας κατέγραψε μηδενικούς θανάτους από την COVID-19 από τον Μάρτιο του 2020

Στις 16 Μαΐου ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε πως για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020, η πολιτεία του Τέξας κατέγραψε μηδενικό αριθμό θυμάτων από την COVID-19.

Το Τέξας έχει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 50.000 άτομα έχουν πεθάνει από την COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα).

Ο Άμποτ το καλοκαίρι του 2020 είχε επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς όπως την χρήση μάσκας, αλλά τους τελευταίους δύο μήνες κατάργησε την υποχρεωτικότητά της και έκανε άρση όλων των περιοριστικών μέτρων στις επιχειρήσεις. Λόγο αυτού, του ασκήθηκε κριτική από κάποιους αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν και ένας από τους κορυφαίους ιατρικούς συμβούλους του, ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, ισχυρίστηκαν ότι η κίνηση ήταν άκαιρη και θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η πρόβλεψη του Δρ. Φάουτσι δεν υλοποιήθηκε.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ακολούθησαν το παράδειγμα του Τέξας και άλλων πολιτειών την περασμένη εβδομάδα, συνιστώντας στους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να σταματήσουν να φορούν μάσκες στις περισσότερες τοποθεσίες. Οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας, θα πρέπει να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μάσκες σε εσωτερικούς και κάποιους εξωτερικούς χώρους.

Μια γενική εικόνα στις ΗΠΑ δείχνει πως τα κρούσματα και οι νοσηλείες έχουν μειωθεί, ενώ ο αριθμός των εμβολιασμένων κατά του ιού του ΚΚΚ αυξάνεται. Περίπου 123 εκατομμύρια Αμερικανοί εμβολιάστηκαν πλήρως μέχρι τις 17 Μαΐου και μέχρι τις 16 Μαΐου πάνω από το μισό του πληθυσμού του Τέξας έχει λάβει τουλάχιστον τη μία δόση.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε