Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Ατμός ανεβαίνει από τους πύργους ψύξης των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα Neurath, κοντά στο Neurath της Γερμανίας, στις 2 Αυγούστου 2022. (Andreas Rentz/Getty Images)

Γιατί χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς

Σχολιασμός

Για χρόνια, οι Ευρωπαίοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής διαβεβαίωναν τον κόσμο ότι η σχετικά γρήγορη «μετάβαση» στην «πράσινη» ενέργεια ήταν το προδιαγεγραμμένο μέλλον του κόσμου – ανεξαρτήτως κόστους.

Κατά συνέπεια, πολλές κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολούθησαν τις συμβουλές των πράσινων ειδικών. Με μεγάλη προθυμία έκλεισαν τα εργοστάσια άνθρακα, φυσικού αερίου και πυρηνικής ενέργειας για να μεταβούν αμέσως στις «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Οι περισσότεροι πολίτες φοβήθηκαν να αντιτείνουν ότι στη συννεφιασμένη, κρύα Γερμανία οι ηλιακοί συλλέκτες δεν ήταν βιώσιμες μέθοδοι ηλεκτροπαραγωγής -ιδιαίτερα σε σύγκριση με τα τεράστια κοιτάσματα άνθρακα της χώρας και τη μεγάλη, πρότυπη βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας.

Ως αποτέλεσμα, οι Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι αυτόν τον χειμώνα, με τον παραδοσιακό τρόπο του 19ου αιώνα, οι οικογένειες θα πρέπει να καίνε ξύλα -το πιο βρώμικο από τα σύγχρονα καύσιμα- για να αντέξουν το κρύο. Και υπάρχει περαιτέρω συζήτηση για «ζεστά δωμάτια», όπου όπως οι προ-πολιτισμικοί φυλετικοί άνθρωποι, οι ηλικιωμένοι θα συγκεντρώνονται σε ένα καθορισμένο θερμαινόμενο δωμάτιο για να κρατηθούν ζωντανοί.

Η Σρι Λάνκα μπορεί να είναι το πρώτο σύγχρονο έθνος που υιοθετεί σκόπιμα πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε μαζική πείνα και χρεοκοπία. Η κυβέρνηση, για διάφορους λόγους, άκουσε τους ξένους υποστηρικτές της επιστροφής στη φύση της βιολογικής γεωργίας, και συγκεκριμένα την πλήρη εγκατάλειψη των εξαιρετικά αποτελεσματικών συνθετικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Το αποτέλεσμα ήταν η ενδημική αποτυχία των καλλιεργειών. Οι καλλιέργειες για εξαγωγή απέτυχαν. Ακολούθησε εκτεταμένη πείνα. Χωρίς συνάλλαγμα, κατέστη αδύνατη η εισαγωγή βασικών ειδών διατροφής, όπως τρόφιμα και καύσιμα.

Η Σρι Λάνκα είχε κάποτε κατά κεφαλήν εισόδημα διπλάσιο από αυτό της γειτονικής Ινδίας. Τώρα δεν μπορεί να τραφεί ή να καταναλώσει καύσιμα.

Δυστυχώς, η ανίκανη κυβέρνησή της εμπιστεύτηκε ριζοσπαστικούς περιβαλλοντικούς συμβούλους, πολλοί από τους οποίους ήταν ξένοι εμπειρογνώμονες. Η Σρι Λάνκα πίστευε ότι θα μπορούσε να γίνει η αγαπημένη του κινήματος «Περιβαλλοντική, Κοινωνική, Διακυβέρνηση» και με αυτόν τον τρόπο να προσελκύσει απεριόριστες δυτικές επενδύσεις.

Αντ’ αυτού, υιοθέτησε μια πολιτική εθνικής αυτοκτονίας.

Πρόσφατα, μια ομάδα 55 διακεκριμένων οικονομολόγων υπέρ της διοίκησης μας διαβεβαίωσε ότι ο μαζικός δανεισμός του προέδρου Τζο Μπάιντεν και η ατζέντα νέων δικαιωμάτων δεν ήταν πληθωριστικές. Τον Σεπτέμβριο του 2021, αυτοί οι οικονομολόγοι με 14 νομπελίστες ανάμεσά τους δήλωσαν ότι οι πληθωριστικές πολιτικές του Μπάιντεν θα «διευκολύνουν» στην πραγματικότητα τον πληθωρισμό.

Τον περασμένο μήνα, ο πληθωρισμός εκτοξεύθηκε σε ετήσιο ρυθμό 9,1%.

Κανένας από αυτούς τους «γαλαζοαίματους» οικονομολόγους δεν έχει ζητήσει συγγνώμη που δάνεισαν το κύρος τους για να πείσουν τους Αμερικανούς για το παράλογο: ότι η διόγκωση της προσφοράς χρήματος, η εκτόξευση νέων κρατικών δαπανών, η παροχή κινήτρων για τη μη συμμετοχή στην εργασία και η διατήρηση των επιτοκίων σε τεχνητά χαμηλά επίπεδα δεν θα προκαλούσαν πληθωρισμό.

Στα τέλη Ιουλίου του 2021, ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, υποστήριξε ότι η κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν «δεν ήταν δεδομένη». Καυχιόταν ότι 34 πρωτεύουσες επαρχιών βρίσκονταν ακόμη στα χέρια της αφγανικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν έγνεψε επιδοκιμαστικά. Λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, ολόκληρη η αφγανική κυβέρνηση κατέρρευσε. Ο αμερικανικός στρατός διέφυγε με την πιο ατιμωτική υποχώρηση των τελευταίων 50 ετών. Ο Μίλεϊ αναπαρήγαγε την προηγούμενη προτροπή του Μπάιντεν ότι μια νίκη των Ταλιμπάν μετά την αμερικανική εκκένωση ήταν «εξαιρετικά απίθανη».

Την παραμονή των εκλογών του 2020, οι ειδήσεις αποκάλυψαν ορισμένα από τα ανατριχιαστικά περιεχόμενα του χαμένου φορητού υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι φωτογραφίες άρχισαν να ενοχοποιούν ολόκληρη την οικογένεια Μπάιντεν για την αξιοποίηση εκατομμυρίων δολαρίων από ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες για πρόσβαση σε έναν εξαγορασμένο Τζο Μπάιντεν.

Πενήντα συνταξιούχοι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών, ωστόσο, χωρίς αποδείξεις, ορκίστηκαν ότι η εμφάνιση του φορητού υπολογιστή θα μπορούσε να οφείλεται σε «ρωσική παραπληροφόρηση». Ωστόσο, μετά τον έλεγχο ταυτότητας -ο ίδιος ο Χάντερ δεν αρνήθηκε ποτέ ότι ο χαμένος φορητός υπολογιστής ήταν δικός του- λίγοι, αν όχι κανένας από αυτούς τους επιφανείς «ειδικούς», ζήτησαν συγγνώμη για την προεκλογική τους παραπλάνηση.

Στο αποκορύφωμα της μαζικής καραντίνας και των lockdown που επιβλήθηκαν το 2020, περίπου 1.200 ιατρικοί και υγειονομικοί «επαγγελματίες» υπέγραψαν μια αίτηση που υποστήριζε ότι χιλιάδες αριστεροί διαδηλωτές θα έπρεπε να εξαιρεθούν από την ίδια καραντίνα στην οποία επέμεναν για τους άλλους.

Οι ειδικοί ισχυρίστηκαν παράλογα ότι η άρνηση σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους του δικαιώματος να σπάσουν την καραντίνα για να διαμαρτυρηθούν στο δρόμο αποτελούσε μεγαλύτερη απειλή για την υγεία από την COVID-19.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ συνέχισε επίμονα την απάτη περί «ρωσικής συνωμοσίας». Κάποια στιγμή προσέλαβε τον αναξιόπιστο Κρίστοφερ Στιλ για να προμηθεύσει το FBI με πληροφορίες από τον φανταστικό του φάκελο.

Όταν κλήθηκε να λογοδοτήσει, σε περίπου 245 περιπτώσεις ενώπιον του Κογκρέσου, ο Κόμεϊ ορκίστηκε ότι είτε δεν θυμόταν είτε δεν είχε γνώση για τις ερωτήσεις που του έγιναν.

Ο διάδοχός του, προσωρινός διευθυντής του FBI, Άντριου Μακέιμπ, παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα σε τέσσερις περιπτώσεις σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους. Ο ίδιος ο ειδικός σύμβουλος και πρώην διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ ορκίστηκε ενόρκως ότι δεν γνώριζε τίποτα ούτε για τον φάκελο Στιλ ούτε για την Fusion GPS -τους δίδυμους καταλύτες για ολόκληρη την έρευνά του.

Ο δικηγόρος του FBI Κέβιν Κλάινσμιθ παραδέχθηκε ότι αλλοίωσε ένα έγγραφο ομοσπονδιακού δικαστηρίου στην προσπάθειά του να καταδικάσει έναν αθώο ύποπτο.

Όλα αυτά τα θλιβερά παραδείγματα έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Ελίτ εμπειρογνωμόνων και πτυχιούχων επαγγελματιών παραποίησαν και διαστρέβλωσαν τις γνώσεις τους για να εξυπηρετήσουν ιδεολογικούς αφέντες, αντί για την αλήθεια.

Κατά τη διαδικασία αυτή, προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημιά στη χώρα τους και στους συμπολίτες τους. Ατίμασαν το επάγγελμά τους. Αμαύρωσαν την επιστημονική κοινότητα. Και πούλησαν τις ψυχές τους σε ιδεολόγους.

Είναι να απορεί κανείς γιατί το δυτικό κοινό έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στις ελίτ του με πτυχία και διαπιστευτήρια;

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε