Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
Η Αμελί Ουεντά-Καστερά κλήθηκε να μιλήσει εκ μέρους της χώρας υποδοχής των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα λάβει την «κυρίαρχη απόφαση» για τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) θα είναι εκείνη που θα λάβει την «κυρίαρχη απόφαση» σχετικά με τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε σήμερα (25/4) η υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουεντά-Καστερά στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης(APCE), η οποία διοργάνωσε δημόσια συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Αγώνες.

Η Αμελί Ουεντά-Καστερά κλήθηκε να μιλήσει εκ μέρους της χώρας υποδοχής των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα διαβεβαίωσε ότι «η Γαλλία αναγνωρίζει και σέβεται την αυτονομία του αθλητικού κινήματος». Υποσχέθηκε να «κάνει ό,τι είναι δυνατό» για να διασφαλίσει ότι οι Ουκρανοί αθλητές θα έχουν καλή απόδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ιδίως χάρη στη βοήθεια ενός εκατομμυρίου ευρώ. «Αυτή η βοήθεια θα επιτρέψει την «πλήρη υποστήριξη» για την προετοιμασία της ουκρανικής Ολυμπιακής αποστολής», είπε η υπουργός.

Ο Ουκρανός υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Αντρίι Τσεσνόκοφ, που προσκλήθηκε επίσης να μιλήσει για το θέμα, ζήτησε από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση να συνεχίσει να «υποστηρίζει αδιάλειπτα» την Ουκρανία, απαγορεύοντας στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να αγωνίζονται.

Οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γκάμπι Άρενς, πρώην ξιφομάχου και προέδρου της Επιτροπής Αθλητών της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής (ANOCA), από την πλευρά τους κάλεσαν να μην «καταδικάσουν τους αθλητές» για τις ενέργειες των ηγετών τους.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προκρίνει την συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών σε διεθνείς αγώνες ως ουδέτεροι.

Α. Βαζογιάννης

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε