Παρασκευή, 02 Δεκ, 2022
Ένας ψηφοφόρος φτάνει σε χώρο ψηφοφορίας στη Μινεάπολη της Μινεσότα, στις 3 Μαρτίου 2020. (Stephen Maturen / Getty Images)

Η Dominion συμμετέχει στο Συμβούλιο που αμφισβήτησε ότι υπήρξαν θέματα ακεραιότητας στις εκλογές μέσω δήλωσης του υπουργείου Ασφαλείας

Γράφει ο Jeff Carlson

Μετά την εμφάνιση ισχυρισμών που αμφισβητούν την ακεραιότητα των μηχανημάτων ψηφοφορίας που κατασκευάζονται από την Dominion Voting Systems, η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) – τμήμα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας – εξέδωσε δήλωση στις 12 Νοεμβρίου αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς, αναφέροντας «Οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν οι πιο ασφαλείς στην αμερικανική ιστορία».

Αυτό που απέτυχε να αποκαλύψει η υπηρεσία, ωστόσο, είναι ότι η Dominion Voting Systems είναι μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου του Τομέα Εκλογικών Υποδομών της CISA, μία από τις δύο οντότητες που συνέταξαν τη δήλωση της CISA.

Επιπλέον, η Smartmatic, μια άλλη εταιρεία μηχανημάτων ψηφοφορίας που έχει αποτελέσει αντικείμενο πρόσθετων ανησυχιών, είναι επίσης μέλος.

Η υπηρεσία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού σχετικά με το αν η Dominion και η Smartmatic είχαν συμβάλει ή συμμετείχαν με κάποιον άλλο τρόπο στη δήλωση της CISA στις 12 Νοεμβρίου.

Η κοινή δήλωση σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου εκδόθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του Συντονιστικού Συμβουλίου Κυβερνητικών Υποδομών Εκλογών (GCC), μια Εκτελεστική Επιτροπή που εκπροσωπεί έναν συνασπισμό ορισμένων πολιτειακών και τοπικών κυβερνητικών αξιωματούχων και κυβερνητικών οργανισμών καθώς και το Συντονιστικό Συμβούλιο του Τομέα των Εκλογικών Υποδομών (SCC), έναν συνασπισμό που αποτελείται κυρίως από κατασκευαστές συστημάτων ψηφοφορίας στην οποία περιλαμβάνεται επίσης και ο Democracy Works, ένας οργανισμός που προωθεί τη χρήση τεχνολογίας για την αύξηση της συμμετοχής των ψηφοφόρων.

Η δήλωση ισχυρίζεται, «Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι κάποιο σύστημα ψηφοφορίας διέγραψε ή έχασε ψήφους, άλλαξε ψήφους, ή παραβιάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο».

«Ενώ γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί αβάσιμοι ισχυρισμοί και ευκαιρίες για παραπληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία των εκλογών μας, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την ακεραιότητα των εκλογών μας, όπως θα έπρεπε και εσείς», λέει η δήλωση.

Ορισμένοι από τους ισχυρισμούς για την αμφισβητούμενη ακεραιότητα των προεδρικών εκλογών, συμπεριλαμβανομένης εκείνων της νομικής ομάδας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έχουν επικεντρωθεί στα συστήματα ψηφοφορίας που παρείχε η Dominion και, σε μικρότερο βαθμό, η Smartmatic. Τόσο η Dominion όσο και η Smartmatic έχουν απορρίψει τις ανησυχίες σχετικά με τα συστήματά τους.

Και οι δύο εταιρείες αναφέρονται ως μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου της CISA και φαίνεται να συμμετέχουν ενεργά καθώς ονομάζονται «Οργανωτικά Μέλη» του SCC. Μεταξύ των βασικών στόχων του SCC είναι «να υπηρετεί ως ο πρωταρχικός σύνδεσμος μεταξύ του υποτομέα εκλογών και των ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), σχετικά με θέματα ασφαλείας ιδιωτικών εκλογών και θέματα ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης».

Το Καταστατικό δηλώνει ότι η πρωταρχική αποστολή του Συμβουλίου είναι να «προωθήσει τη φυσική ασφάλεια, την κυβερνοασφάλεια και την ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης της εκλογικής υποδομής του έθνους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των ΗΠΑ. Αυτή η αποστολή θα επιτευχθεί μέσω εθελοντικών δράσεων από τους ιδιοκτήτες της υποδομής και τους χειριστές που εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο».

Η εξάρτηση της CISA στους εμπορικούς προμηθευτές

Η CISA λέει ότι «λειτουργεί για να διασφαλίσει τη φυσική ασφάλεια και την κυβερνοασφάλεια των συστημάτων και των περιουσιακών στοιχείων που υποστηρίζουν τις εκλογές του Έθνους», συμπεριλαμβανομένων βάσεων δεδομένων εγγραφής ψηφοφόρων, πληροφορικής υποδομής και συστημάτων για τη διαχείριση εκλογών (συμπεριλαμβανομένης της καταμέτρησης, του ελέγχου και της επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων), συστήματα ψηφοφορίας, εγκαταστάσεις αποθήκευσης για την υποδομή του συστήματος ψηφοφορίας και χώρους ψηφοφορίας, συμπεριλαμβανομένων των τόπων πρόωρης ψηφοφορίας.

Στην πραγματικότητα, η CISA φαίνεται να λειτουργεί ως μια διεπαφή μεταξύ εμπορικών προμηθευτών και πολιτειακών και τοπικών κυβερνήσεων.

«Η CISA έχει δεσμευτεί να συνεργάζεται με εκείνους που βρίσκονται στις πρώτες γραμμές των εκλογών – πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις, εκλογικοί αξιωματούχοι, ομοσπονδιακοί εταίροι και πωλητές – για τη διαχείριση των κινδύνων της εκλογικής υποδομής του Έθνους», αναφέρει ο οργανισμός στον ιστότοπό του.

Όπως σημειώνει η CISA, δεν έχουν άμεση εποπτεία ή ευθύνη για τη διοίκηση των εκλογών του έθνους, καθώς αυτή η ευθύνη βαρύνει τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις.

«Η τελική ευθύνη για τη διαχείριση των εκλογών του Έθνους βαρύνει τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις, η CISA προσφέρει μια ποικιλία δωρεάν υπηρεσιών για να βοηθήσει τις πολιτείες να διασφαλίσουν τόσο τη φυσική ασφάλεια όσο και την κυβερνοασφάλεια της εκλογικής τους υποδομής», γράφει ο οργανισμός στον ιστότοπό του.

Η Dominion χρησιμοποεί την CISA για να αρνηθεί τις κατηγορίες

Στις 12 Νοεμβρίου, η Epoch Times δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναλύει μια σειρά ανησυχιών που διατυπώθηκαν σχετικά με την ακεραιότητα των συστημάτων ψηφοφορίας Dominion σε μια ορκισμένη δήλωση της 24ης Αυγούστου από τον Χάρι Χούρστι (Harri Hursti), εκλογικό παρατηρητή και αναγνωρισμένο εμπειρογνώμονα για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών.

Οι παρατηρήσεις του Χούρστι έγιναν κατά τη διάρκεια των δημοτικών εκλογών της Τζόρτζια στις 9 Ιουνίου και τις επαναληπτικές εκλογές στις 11 Αυγούστου 2020, και επικεντρώθηκαν κυρίως, αν και όχι αποκλειστικά, γύρω από τα συστήματα και τον εξοπλισμό Dominion.

Ο Χούρστι συνοψίζει τα ευρήματά του ως εξής:

1. «Οι ρυθμίσεις λογισμικού σκαναρίσματος και πινακογράφησης που χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν ποιές ψήφοι πρέπει να καταμετρηθούν ως -συμπληρωμένα στο χέρι- χάρτινα ψηφοδέλτια πιθανότατα προκαλούν την μη καταμέτρηση σαφώς σκόπιμων ψήφων»

2. «Το σύστημα ψηφοφορίας λειτουργεί στην κομητεία Φούλτον (Fulton) με τρόπο που αυξάνει τον κίνδυνο ασφάλειας σε ακραία επίπεδα.»

3. «Οι ψηφοφόροι δεν εξετάζουν τα τυπωμένα τους ψηφοδέλτια BMD [Συσκευές σήμανσης ψήφου], γεγονός που κάνει τα αποτελέσματα που δημιουργούνται από το BMD να μην είναι ελεγχόμενα λόγω του αναξιόπιστου ελέγχου».

Ως μέρος του άρθρου, επικοινωνήσαμε με την Dominion Voting Systems για σχολιασμό στις 11 Νοεμβρίου σχετικά με τους ισχυρισμούς που περιέχονται στην ορκωτή δήλωση του Χούρστι, στην οποία η εταιρεία δεν απάντησε. Το άρθρο μας δημοσιεύθηκε το πρωί της 12ης Νοεμβρίου. Εκείνο το απόγευμα η CISA δημοσίευσε τη δήλωσή της αρνούμενη οποιαδήποτε προβλήματα με τα συστήματα ψηφοφορίας.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης που λήφθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2020, του «Καταστατικού του Συντονιστικού Συμβουλίου του Υποτομέα Εκλογών», με ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου 2018, δείχνει τόσο την Dominion Voting Systems όσο και την Smartmatic ως οργανωτικά μέλη. Η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών χρησιμοποιεί τις «EISCC» και «SCC» για να παραπέμπει στο Συντονιστικό Συμβούλιο. (Στιγμιότυπο οθόνης / The Epoch Times)

 

Πουθενά στο email της η Dominion δεν αποκαλύπτει τη σχέση με την CISA ή ότι είναι ενεργό μέλος του SCC, ένα από τα συμβούλια. Το ίδιο το email αναφέρεται στη δήλωση σε τρίτο πρόσωπο:

«Σύμφωνα με μια κοινή δήλωση της ομοσπονδιακής κυβερνητικής υπηρεσίας που επιβλέπει την ασφάλεια των εκλογών στις ΗΠΑ, την Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA): “Δεν υπάρχει απόδειξη ότι κάποιο σύστημα ψηφοφορίας διέγραψε ή έχασε ψήφους, άλλαξε ψήφους ή με οποιονδήποτε τρόπο έθεσε σε κίνδυνο τις εκλογές.” Τα συμβούλια της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα που υποστηρίζουν αυτήν την αποστολή χαρακτήρισαν τις εκλογές του 2020 “τις πιο ασφαλείς στην αμερικανική ιστορία.”»

Η CISA δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού από την Epoch Times σχετικά με το αν έχει διερευνήσει τους ισχυρισμούς που έγιναν στη αγωγή της Τζόρτζια σχετικά με την Dominion.

Ανησυχίες που εγείρονται στην αγωγή της Τζόρτζια

Ενώ παραμένει ασαφές εάν η CISA και τα GCC/SCC έχουν αξιολογήσει τις ανησυχίες που εγείρονται στη αγωγή της Τζόρτζια, οι δημόσιες δηλώσεις τους αρνούνται κατηγορηματικά τυχόν προβλήματα με τα συστήματα.

Ωστόσο, με εντολή της 11ης Οκτωβρίου λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, μια περιφερειακή δικαστίνα, η Έιμι Τότενμπεργκ (Amy Totenberg) συμφώνησε με τις ανησυχίες που σχετίζονται με το νέο σύστημα ψηφοφορίας Dominion, γράφοντας ότι η υπόθεση παρουσιάζει «σοβαρή ευπάθεια στην ασφάλεια του συστήματος και λειτουργικά ζητήματα που ενδέχεται να θέσουν ενάγοντες και άλλους ψηφοφόρους σε κίνδυνο στέρησης του θεμελιώδους δικαιώματός τους να ψηφίσουν αποτελεσματικά και να καταμετρηθούν επακριβώς».

Παρά τις αμφιβολίες του δικαστηρίου, η Τότενμπεργκ αποφάσισε να μην αντικαταστήσει το σύστημα Dominion πριν από τις προεδρικές εκλογές, σημειώνοντας ότι «Η εφαρμογή μιας τέτοιας ξαφνικής αλλαγής συστήματος υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί παρά να προκαλέσει σύγχυση των ψηφοφόρων και κάποιο πραγματικό μέτρο εκλογικής διαταραχής».

Δεδομένου του πρόσφατου χρονοδιαγράμματος της εντολής της δικαστίνας Τότενμπεργκ, δεν φαίνεται ότι κάποιο από αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίστηκε από την Dominion, την CISC, ή οποιονδήποτε από τους συνδεδεμένους οργανισμούς ή συμβούλιά τους, παρά τις μετέπειτα δηλώσεις τους που ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξαν τέτοια ζητήματα.

Υποστηρίξτε ένα ανεξάρτητο μέσο σε μια εποχή που τα πραγματικά νέα είναι δυσεύρετα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε