Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών διακρίνεται μπροστά από το σπίτι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, στις 8 Αυγούστου 2022. (Eva Marie Uzcategui/Getty Images)

Η επιδρομή κατά του Τραμπ και η διάβρωση του αμερικανικού συστήματος δικαιοσύνης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι σπουδαίες λόγω των συνταγματικών τους δικαιωμάτων και ενός συστήματος δικαιοσύνης που παραδοσιακά προστατεύει τους πολίτες από την κυβερνητική αυθαιρεσία.

Η αρχή της ισονομίας βάσει του νόμου, ωστόσο, έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια.

Η άνευ προηγουμένου επιδρομή του FBI στο σπίτι ενός πρώην προέδρου οδήγησε τους Αμερικανούς να φοβούνται τι μπορεί να ακολουθήσει.

Αν ένας πολιτικός της αντιπολίτευσης που έχει δηλώσει ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα μπορεί να στοχοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο από ομοσπονδιακούς πράκτορες, τι ισχύει για τον μέσο πολίτη;

Η έφοδος με στόχο τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ακολουθεί την πολυετή έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τη ρωσική συμπαιγνία. Αυτή η έρευνα δεν βρήκε καμία απόδειξη αδικήματος. Όμως οι έρευνες σχετικά με την προέλευση της έρευνας αποκάλυψαν μια επιχείρηση βεβαρημένη από μεροληψία που βασίστηκε σε ψέματα και που χρηματοδοτήθηκε από έναν πολιτικό αντίπαλο.

Τα ζητήματα που εγείρουν αυτά τα περιστατικά είναι μεγαλύτερα από την πολιτική. Πηγαίνουν στον πυρήνα αυτού που πρεσβεύει η Αμερική.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το σημείο αναφοράς για τα θεμελιώδη δικαιώματα. Ένα λειτουργικό σύστημα δικαιοσύνης μας διαφοροποιεί από τα δικτατορικά καθεστώτα.

Η επιδρομή κατά του Τραμπ με βάση ισχυρισμούς σχετικά με τον χειρισμό κυβερνητικών αρχείων, τα οποία ο ίδιος ως πρόεδρος είχε την εξουσία να αποχαρακτηρίσει, έχει διχάσει περαιτέρω τη χώρα.

Αν ο στόχος μιας πολιτικοποιημένης επιδρομής ήταν να μειωθεί η υποστήριξη προς τον πρώην πρόεδρο, φαίνεται ότι είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Στον απόηχο της επιδρομής, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Ακόμη και όσοι αντιτίθενται πολιτικά στον Τραμπ καταδίκασαν την έρευνα.

Εν τω μεταξύ, εν αναμονή των ερευνών του Κογκρέσου σε περίπτωση που η πλειοψηφία αλλάξει τον Νοέμβριο, οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες ζήτησαν από τους επικεφαλής του FBI και του Υπουργείου Δικαιοσύνης να διατηρήσουν τα αρχεία που σχετίζονται με την επιδρομή.

Εν μέσω της διαμάχης, το έθνος μας αντιμετωπίζει τεράστιες εξωτερικές απειλές. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) εργάζεται ακατάπαυστα προς τον διακηρυγμένο στόχο του να καταστρέψει την Αμερική.

Ενώ το FBI έχει πρόσφατα, και δικαίως, επιδιώξει υποθέσεις και έρευνες εναντίον πρακτόρων του ΚΚΚ που δρουν στο έδαφος των ΗΠΑ, η υπηρεσία βρίσκεται τώρα να χάνει την εμπιστοσύνη δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι κομμουνιστικές ομάδες, τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς, προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να διεισδύσουν σε όλους τους θεσμούς των ΗΠΑ με στόχο την υπονόμευση του έθνους εκ των έσω. Το βιβλίο “How the Specter of Communism Is Ruling Our World” (Πώς το φάσμα του κομμουνισμού κυβερνά τον κόσμο μας), που δημοσιεύθηκε από τους Epoch Times, το περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια.

Η Αμερική πρέπει να φανεί δυνατή για να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή. Για να είμαστε δυνατοί, πρέπει να αποκαταστήσουμε τις εσωτερικές μας διαφορές. Η περαιτέρω πολιτικοποίηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιτυγχάνει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Πώς θα προχωρήσουμε μπροστά ως χώρα όταν το κράτος δικαίου φαίνεται να εφαρμόζεται άνισα, προκαλώντας την εξασθένιση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς μας;

Η εμφάνιση της πολιτικής που μολύνει τις εισαγγελικές αποφάσεις είναι μια επικίνδυνη πορεία για την Αμερική και τον κόσμο.

Το φως του ήλιου είναι το καλύτερο απολυμαντικό. Ως σημείο εκκίνησης, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει πλήρη διαφάνεια σχετικά με την επιδρομή στο Μαρ-α-Λάγκο. Η πλήρης αποκάλυψη θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, συμβάλλοντας στη χαμήλωση της θερμοκρασιακής κατάστασης του έθνους.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε