Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
Ένας ακτιβιστής κατά της άμβλωσης κρατά ένα πλαστικό έμβρυο σε μια διαμαρτυρία μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον στις 23 Ιουνίου 2022. (Nathan Howard/Getty Images)

Η εξέλιξη των αθεϊστικών πρακτικών: Ευγονική, Εμβρυοκτονία και Μετανθρωπισμός

Ο ορισμός του κακού στον σύγχρονο κόσμο

Σχολιασμός

Υπάρχει μια νοητή γραμμή που ενώνει την ευγονική, την εμβρυοκτονία και τον μετανθρωπισμό (τρανσουμανισμό).

Ας εξερευνήσουμε το θέμα.

Το καλό ενάντια στο κακό

Από τους βιβλικούς χρόνους μέχρι σήμερα, υπάρχει μια συνεχής μάχη μεταξύ του καλού και του κακού. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν σε μια ανώτερη δύναμη και ότι η ανθρωπότητα δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα του Θεού.

Στην άλλη πλευρά βρίσκονται εκείνοι που αρνούνται την ύπαρξη του Θεού και πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα είναι η υπέρτατη νοημοσύνη που ελέγχει την ανθρώπινη μοίρα, είναι εύπλαστη και μπορεί μέσω της επιστήμης να εξελιχθεί σε μια ανώτερη μορφή ανθρώπου.

Πολλοί στο πρώτο στρατόπεδο θα χαρακτήριζαν τη συνεχιζόμενη μάχη ως “καλό εναντίον κακού”. Η ανθρωπότητα εδώ και χιλιετίες ορίζει και επαναπροσδιορίζει το τι σημαίνει να είσαι “καλός”. Οι αρχαίοι όριζαν το καλό με όρους “φυσιολογικό έναντι του διαφορετικού”, “γνώση έναντι της άγνοιας” και αργότερα “σωστό έναντι του λάθους” και με την πάροδο του χρόνου οι κυβερνήσεις οργανώθηκαν γύρω από αυτές τις έννοιες για να θεσπίσουν νόμους.

Η έννοια του κακού έχει επίσης οριστεί από πολλούς πολιτισμούς ανά τους αιώνες. Το λεξικό ορίζει σήμερα το κακό ως “ηθικά λάθος ή κακό, ανήθικο, κακό”. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια έμφυτη κατανόηση του τι είναι κακό σε προσωπικό επίπεδο. Κάποιοι αναφέρονται σε αυτή την κατανόηση ως συνείδηση. Ακόμα και οι άνθρωποι του δεύτερου στρατοπέδου που πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα είναι το υπέρτατο ον έχουν κάποια υπολείμματα συνείδησης μέσα από τη θρησκεία και την εμπειρία.

Οι κυβερνήσεις έχουν οργανωθεί για να αντικατοπτρίζουν, να παρακολουθούν και να ελέγχουν τα πολιτιστικά πρότυπα των ανθρώπων που κυβερνώνται. Η λογική υπαγορεύει ότι αυτές οι κυβερνήσεις θα εφαρμόζουν και θα επιβάλλουν επίσης αυτά τα πολιτιστικά πρότυπα από ένα διαφορετικό φιλοσοφικό πλαίσιο μεταξύ τους, εν μέρει όπως διαμορφώθηκε από τις αντίστοιχες θρησκευτικές φιλοσοφίες τους και τις διάφορες ιδεολογίες που έχουν αναπτυχθεί και δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια των αιώνων, όπως η μοναρχία, ο μαρξισμός, ο φασισμός, ο σοσιαλισμός, ο κομμουνισμός, ο εταιρικός καπιταλισμός, η πατριαρχία, η ολιγαρχία, οι φιλόσοφοι, οι βασιλιάδες κ.λπ.

Η μεταβλητή ανθρωπότητα στις αθεϊστικές κοινωνίες

Οι ολοκληρωτικές ιδεολογίες που αναπτύχθηκαν και δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα (ιδίως ο φασισμός και ο κομμουνισμός) αρνήθηκαν την ύπαρξη του Θεού, έτσι ώστε οι κυβερνήσεις που σχηματίστηκαν και άσκησαν αυτές τις ιδεολογίες να μην περιορίζονται από θρησκευτικά και ηθικά όρια στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν και να διαμορφώσουν τη δική τους εκδοχή του “σύγχρονου ανθρώπου” στις κοινωνίες τους.

Παραδείγματα αυτών των διαστροφών της ανθρωπότητας περιλαμβάνουν τα εξής:

Άρια φυλή της ναζιστικής Γερμανίας

Οι Ναζί είχαν εμμονή με τις φυλετικές θεωρίες που κατέληξαν σε ένα σύστημα φυλετικής ταξινόμησης στο οποίο οι “Άριοι” (άνθρωποι γερμανικής και σκανδιναβικής καταγωγής) θεωρούνταν η “κύρια φυλή” στην κορυφή της ανθρώπινης πυραμίδας και προορίζονταν να “κυβερνήσουν τον κόσμο” (με τους όρους των Ναζί, φυσικά). Οι Εβραίοι βρίσκονταν, σύμφωνα με τους Ναζί, στο χαμηλότερο επίπεδο της ιεραρχίας.

Η ναζιστική κοινωνία οργανώθηκε γύρω από αυτές τις αντιλήψεις για να αναπτύξει και να προωθήσει όσους είχαν το “καθαρότερο” άριο αίμα εις βάρος όσων είχαν χαμηλότερη κατάταξη στην ιεραρχία. Για παράδειγμα, τα αγόρια των Γερμανών εκπαιδεύονταν από τις ναζιστικές αρχές μέσω του προγράμματος της Χιτλερικής Νεολαίας. Τα κορίτσια υπέστησαν πλύση εγκεφάλου μέσω δύο παράλληλων προγραμμάτων: Τη Νεολαία Κοριτσιών που ήταν μια οργάνωση για κορίτσια ηλικίας 10 έως 14 ετών, ενώ η Ένωση Γερμανίδων Κορασίδων απευθυνόταν σε κορίτσια ηλικίας 14 έως 18 ετών, με το τελευταίο να επικεντρώνεται στη συντροφικότητα, τα οικιακά καθήκοντα και τη μητρότητα.

Αυτή η μη χρονολογημένη φωτογραφία δείχνει την πύλη του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Ζάξενχαουζεν στο Οράνιενμπουργκ στα περίχωρα του Βερολίνου. (Φωτογραφία AP)

 

Σοβιετικός άνθρωπος (Χόμο Σοβιέτικους)

Ο Σοβιετικός Άνθρωπος επρόκειτο να αποτελέσει την απόλυτη απόδειξη ότι ο κομμουνισμός “λειτουργούσε” και ότι η ανθρωπότητα μπορούσε να εξελιχθεί προς το καλύτερο (όπως την όριζαν οι κομμουνιστές) χωρίς την καθοδήγηση του Θεού. Οι Ρώσοι κομμουνιστές προσπάθησαν να διαμορφώσουν την ατομική συνείδηση, τον χαρακτήρα και τις κοινωνικές πρακτικές, προκειμένου να συμμορφώσουν τους ανθρώπους με τη μαρξιστική άποψη για τον “τέλειο πολίτη”.

Οι Σοβιετικοί πειραματίστηκαν με τηλεπαθητικές έρευνες, κυβερνητικές προσομοιώσεις και μαζικό υπνωτισμό μέσω της τηλεόρασης για να ελέγξουν το μυαλό των πολιτών τους. Αυτό ήταν ένας πρόδρομος της μαζικής ψύχωσης που εκμεταλλεύεται η αριστερά και οι παγκοσμιοποιητές αυτές τις μέρες.

Κινέζος κομμουνιστής

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) ελέγχει την εκπαίδευση στην Κίνα εδώ και δεκαετίες για να κατηχήσει πολιτικά τους μαθητές σε όλα τα επίπεδα σύμφωνα με την ιδεολογία του ΚΚΚ, τις αρχές, την ιστορία, τις φυλετικές θεωρίες, τους παγκόσμιους στόχους κ.λπ. και, το σημαντικότερο, να προετοιμάσει όλους να συναινέσουν στον έλεγχο του ΚΚΚ σε όλες τις πτυχές της κινεζικής κοινωνίας.

Ο ηγέτης του ΚΚΚ, Σι Τζινπίνγκ δήλωσε το 2019: «Πρέπει … να ενισχύσουμε την πολιτική καθοδήγηση των νέων, να τους καθοδηγήσουμε να επιμείνουν εθελοντικά στην ηγεσία του Κόμματος, να ακούνε το Κόμμα και να ακολουθούν το Κόμμα».

Και το ΚΚΚ πρωτοστατεί παγκοσμίως στην εφαρμογή κοινωνικών ελέγχων για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης με τις οδηγίες του ΚΚΚ από όλους τους Κινέζους πολίτες. Εκπαίδευση, παρακολούθηση, έλεγχος και πειθαρχία: ο τέλειος κόσμος με τους απόλυτα υπάκουους πολίτες που οραματίζονται για όλους οι Κινέζοι κομμουνιστές.

Η ανθρωπότητα υπό έλεγχο

Οι θεωρίες που ξεκίνησαν τον 19ο αιώνα απέδωσαν τους καρπούς τους τον 20ό και τον 21ο αιώνα. Οι θεωρίες του Καρλ Μαρξ (μαρξισμός) γέννησαν το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, του οποίου οι άθεοι οπαδοί συνεχίζουν να μαστίζουν τον κόσμο σήμερα. Η θεωρία της εξέλιξης του Κάρολου Δαρβίνου γέννησε την ευγονική, την οποία το Ινστιτούτο Έρευνας Γονιδιωματικής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας ορίζει ως «μια ανήθικη και ψευδοεπιστημονική θεωρία που ισχυρίζεται ότι είναι δυνατόν να τελειοποιηθούν άνθρωποι και ομάδες μέσω της γενετικής και των επιστημονικών νόμων της κληρονομικότητας».

1951: Τζούλιαν Χάξλεϋ (1887-1975). Ο Χάξλεϋ ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ευγονικής, της ιδέας της βελτίωσης της ανθρωπότητας με την απομάκρυνση των “ανεπιθύμητων” από τη φυλετική γονιδιακή δεξαμενή (Baron/Getty Images).

 

Η ευγονική ήταν/είναι ιδιαίτερα σατανική. Ο πρώην πρόεδρος Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ προώθησε ακόμη και τον φιλοναζί και ευγονιστή Φράνκλιν Όσμπορν σε κυβερνητικές θέσεις.

Οι Ναζί χρησιμοποίησαν την ευγονική για να δικαιολογήσουν τη στείρωση και τελικά την εξόντωση των “ανεπιθύμητων”, συμπεριλαμβανομένων των Εβραίων, των ομοφυλόφιλων, των τσιγγάνων, των Σλάβων και άλλων ομάδων. Οι θεωρίες της ευγονικής οδήγησαν άμεσα στη ναζιστική γενοκτονία που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1930 και του 1940.

Η ευγονική αποτέλεσε επίσης τη βάση για την εφαρμογή νόμων περί στείρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες σε περισσότερες από 30 πολιτείες, με ορισμένους από αυτούς τους νόμους να παραμένουν σε ισχύ μέχρι τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Γονιδιωματικής του NIH. Πάνω από 60.000 άνθρωποι που θεωρήθηκαν “χαζοί”, “ανεγκέφαλοι”, “ασύδοτοι” ή “αδύναμοι” στειρώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον 20ό αιώνα.

Η ευγονική επηρέασε επίσης σε μεγάλο βαθμό τη Μάργκαρετ Σάνγκερ η οποία ίδρυσε την Ένωση Ελέγχου Γεννήσεων (1921) και την Planned Parenthood (1942). Υποστήριξε διάφορες ευγονικές πρωτοβουλίες: στείρωση ατόμων με διανοητικές και σωματικές αναπηρίες, διαχωρισμός σε “στρατόπεδα συγκέντρωσης” ανεπιθύμητων εγκληματιών (για παράδειγμα, πόρνες, άποροι, τοξικομανείς και άνεργοι) και υποχρεωτική εκπαίδευση στον έλεγχο των γεννήσεων για μητέρες με σοβαρές ασθένειες.

Μια ακόμη πρωτοβουλία της Σάνγκερ ήταν το “Negro Project”, στο πλαίσιο του οποίου οι συνοικίες των μαύρων αποτέλεσαν στόχο για προγράμματα ελέγχου των γεννήσεων. Ο σκοπός ήταν προφανής, όπως αποκάλυψε αργότερα η ίδια σε μια ιδιωτική επιστολή της τον Δεκέμβριο του 1939: «Δεν θέλουμε να μαθευτεί ότι θέλουμε να εξοντώσουμε τον νέγρο πληθυσμό».

Η απόφαση Roe v. Wade του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ το 1973 υποστήριξε ότι το δικαίωμα μιας γυναίκας στην άμβλωση ήταν συνυφασμένο με το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή που προστατεύεται από τη 14η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ. Ως επιχείρημα, οι υποστηρικτές της ισχυρίστηκαν αρχικά ότι οι αμβλώσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, όπως ο βιασμός, η αιμομιξία ή για να σωθεί η ζωή της μητέρας.

Μόλις η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρηματοδότησε τις κλινικές αμβλώσεων, οι υποστηρικτές των αμβλώσεων με κίνητρο τα ομοσπονδιακά χρήματα διεύρυναν τα όρια των αποδεκτών αμβλώσεων από το πρώτο τρίμηνο και έτσι, οι αμβλώσεις εξελίχθηκαν σε εμβρυοκτονία – τη βάρβαρη θανάτωση των εμβρύων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ναζί του Αδόλφου Χίτλερ κατηγορήθηκαν δικαίως ότι διέπραξαν γενοκτονία σκοτώνοντας 6 εκατομμύρια Εβραίους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Παρομοίως, η κομμουνιστική Κίνα έχει κατηγορηθεί ότι διέπραξε γενοκτονία εναντίον 2 εκατομμυρίων Ουιγούρων στη Σιντζιάνγκ. Ωστόσο, αυτοί οι αριθμοί ωχριούν μπροστά στα 63 εκατομμύρια, που είναι ο αριθμός των εμβρύων που υπέστησαν έκτρωση στις Ηνωμένες Πολιτείες από την ψήφιση της απόφασης Roe v. Wade το 1973. Σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται πάνω από 19 εκατομμύρια μωρά της μαύρης φυλής. Πρόκειται για πραγματική γενοκτονία, της οποίας η φιλοσοφία που τη διέπει είναι σατανική, καθώς η ευγονική έχει γίνει εμβρυοκτονία.

Διαδηλωτές κατά των αμβλώσεων μέσα στο κτίριο του Καπιτωλίου της πολιτείας της Ιντιάνα στην Ιντιανάπολη, Ιντιάνα, στις 25 Ιουλίου 2022. Η Ιντιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία που ψήφισε απαγόρευση των αμβλώσεων μετά την ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο αυτό το καλοκαίρι. (Jon Cherry/Getty Images)

 

Η πιο πρόσφατη προσπάθεια του άθεου στρατοπέδου να παρέμβει στη φυσική πορεία της ανθρωπότητας είναι το κίνημα του μετανθρωπισμού, το οποίο επιδιώκει την επιτάχυνση της ανθρώπινης εξέλιξης μέσω προηγμένων τεχνολογιών. Πρόκειται για ένα πέρασμα από την ευγονική, επειδή στοχεύει στην “ενίσχυση” του ανθρώπινου είδους μέσω της προσθήκης προηγμένων βιολογικών και φυσικών (μηχανικών, βιο-μηχανικών) τεχνολογιών ή, όπως το θέτει η Britannica, «στην επαύξηση της ανθρώπινης αισθητηριακής πρόσληψης, της συναισθηματικής ικανότητας ή της γνωστικής ικανότητας, καθώς και στη ριζική βελτίωση της ανθρώπινης υγείας και την παράταση της ανθρώπινης ζωής».

Εν ολίγοις, ο στόχος είναι να δημιουργηθούν υπεράνθρωποι που θα ζουν για πάντα. Και όπως ακριβώς και στην ευγονική, δεν υπάρχει καμία φυσική επιλογή, αλλά μάλλον μια επιλεκτική εφαρμογή από και για όσους είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το κόστος (και να πειραματιστούν). Και δεν υπάρχει κανένα όριο στον πειραματισμό και κανένας ηθικός περιορισμός στην εφαρμογή των τεχνολογιών.

Τελικές σκέψεις

Ο Θεός εναντίον του ανθρώπου. Καλό εναντίον κακού. Η αιώνια μάχη.

Πρώτα ήρθε η ευγονική, μετά ήρθε η άμβλωση και κατ’ επέκταση η εμβρυοκτονία, και τώρα διακρίνεται ο νέος ορίζοντας που θέτει ο μετανθρωπισμός. Κανένα από αυτά δεν έχει ηθικούς, δεοντολογικούς ή θρησκευτικούς περιορισμούς – όλα είναι αυθαίρετα, όπως καθορίζονται από εκείνους που κατέχουν την πολιτική εξουσία.

Του Stu Cvrk

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο αποτελούν απόψεις του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε