Σάββατο, 02 Μαρ, 2024
Άνθρωποι περιμένουν να εμβολιαστούν στο εμβολιαστικό κέντρο στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, στις 18 Νοεμβρίου 2021. (Lukas Barth/Reuters)

Η Γερμανία συζητά τα υποχρεωτικά εμβόλια για όλους μετά την ανακοίνωση της Αυστρίας

Οι Γερμανοί εκλεγμένοι αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταστήσουν τα εμβόλια COVID-19 υποχρεωτικά για όλους, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση μιας παρόμοιας κίνησης από την κυβέρνηση της Αυστρίας.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλλενμπεργκ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα εμβόλια COVID-19 θα είναι υποχρεωτικά από την 1η Φεβρουαρίου 2022, επειδή η κυβέρνηση “δεν έχει καταφέρει να πείσει αρκετούς ανθρώπους να εμβολιαστούν”.

Η κίνηση αυτή φάνηκε να παρακινεί τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ να πει ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα πρέπει να επιβάλουν μια παρόμοια απαίτηση εμβολιασμού.

«Ακριβώς όπως και στην Αυστρία, πρέπει να συζητήσουμε την ανάγκη για μια εντολή εμβολιασμού για όλους από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους», δήλωσε ο Σόντερ.

Όμως ο Χάικο Μάας, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και κορυφαίο μέλος των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε την Παρασκευή ότι εντολές εμβολιασμού τύπου Αυστρίας “δεν πρόκειται να συμβούν”.

«Δεν τις θεωρούμε απαραίτητες και πιστεύουμε ότι θα ήταν προβληματικές όσον αφορά το σύνταγμά μας», δήλωσε στη Bild.

Η συζήτηση σχετικά με τα υποχρεωτικά εμβόλια έρχεται καθώς η Γερμανία έχει δει μια έξαρση των κρουσμάτων COVID-19 τις τελευταίες ημέρες. Την Πέμπτη, η χώρα σημείωσε ημερήσια αύξηση κατά 65.371 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της υγειονομικής υπηρεσίας του Ινστιτούτου Robert Koch.

Η Γερμανία, με ποσοστό 67,5%, έχει υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο είναι σήμερα περίπου 59,1%, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα επιβληθούν περαιτέρω περιορισμοί στα γερμανικά κρατίδια που ξεπερνούν το όριο των εννέα νοσηλειών ανά 100.000 άτομα.

«Η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας στη Γερμανία είναι δραματική, δεν μπορώ να το πω διαφορετικά», δήλωσε στους δημάρχους την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα. «Θα ήταν καταστροφή να δράσουμε μόνο όταν οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες, διότι τότε θα ήταν πολύ αργά».

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Αυστρίας επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβληθεί λουκέτο σε ολόκληρη τη χώρα για έως και 20 ημέρες, αρχής γενομένης από τις 22 Νοεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αξιωματούχοι έθεσαν αρχικά εκατομμύρια ανθρώπους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι σε lockdown, ένα μέτρο που έχει πλέον εφαρμοστεί σε ολόκληρο τον πληθυσμό, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού. Ο Σάλλενμπεργκ δήλωσε ότι το lockdown και η απαίτηση εμβολιασμού είναι αναγκαία για να αποφευχθεί ένα “πέμπτο κύμα”, αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.

Η χώρα ανέφερε περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα μόλυνσης καθημερινά, γεγονός που αποτελεί νέο ρεκόρ.

Λόγω των εντολών, ξέσπασαν διαμαρτυρίες σε όλη την Αυστρία -με περισσότερους από 35.000 ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους στη Βιέννη το Σάββατο και την Κυριακή.

Το Σάββατο, πολλοί κυμάτιζαν αυστριακές σημαίες, ενώ κρατούσαν πινακίδες με συνθήματα όπως “όχι στον εμβολιασμό”, “φτάνει πια” ή “κάτω η φασιστική δικτατορία”. Οι αρχές δήλωσαν ότι στη Βιέννη το πλήθος υπολογίστηκε σε περίπου 35.000 άτομα.

Ο Lorenz Duchamps συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε