Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Ένα παιδί λαμβάνει το εμβόλιο της China National Biotec Group (CNBG) για τον κορωνοϊό Covid-19 στη Nantong, στην ανατολική επαρχία Jiangsu της Κίνας, στις 5 Ιουλίου 2021. (STR/AFP μέσω Getty Images)

Η Κίνα αρχίζει να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας μόλις 3 ετών εν μέσω νέας αύξησης των κρουσμάτων COVID-19

Παιδιά ηλικίας μόλις 3 ετών θα αρχίσουν να λαμβάνουν δόσεις εμβολίου στην Κίνα, καθώς η χώρα μάχεται αυτό που το Πεκίνο έχει χαρακτηρίσει ως «ταχέως αναπτυσσόμενες» τοπικές ομάδες COVID-19.

Οι δημοτικές και επαρχιακές αρχές σε τουλάχιστον επτά επαρχίες εξέδωσαν ανακοινώσεις τις τελευταίες ημέρες, απαιτώντας να εμβολιαστούν παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 11 ετών, διευρύνοντας την εκστρατεία εμβολιασμού της Κίνας, καθώς το καθεστώς προσπαθεί να αποκλείσει πόλεις και να θέσει μαζικά σε καραντίνα όσους είναι ύποπτοι για τη μεταφορά του ιού.

«Όλοι όσοι πρέπει να εμβολιαστούν, θα εμβολιαστούν», σύμφωνα με κάποιες κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Οι νέοι κανόνες τοποθετούν την Κίνα μεταξύ λίγων χωρών με τα χαμηλότερα όρια ηλικίας για εμβολιασμό, μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία λάνσαραν το εμβόλιο Sinopharm COVID-19 της Κίνας για παιδιά ηλικίας 3 έως 17 ετών, και την Κούβα, η οποία άρχισε να κάνει το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας μόλις 2 ετών τον Σεπτέμβριο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν τώρα μια μεγάλης κλίμακας διάθεση εμβολίων COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω.

Με μόνο περίπου 100 ημέρες να απομένουν μέχρι το Πεκίνο να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, το καθεστώς υποσχέθηκε «ασφαλείς και υπέροχους» αγώνες, προωθώντας επιθετικά την πολιτική του για τη «μηδενική ανοχή» COVID -19. Τα έντονα περιοριστικά μέτρα περιορισμού έχουν κάνει τους αναλυτές να προειδοποιήσουν ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ήδη εξασθενούμενη οικονομία της Κίνας.

Ο ιός συνέχισε να εξαπλώνεται στην Κίνα, παρόλο που πάνω από το 76% του πληθυσμού στην Κίνα έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, συστάδες λοιμώξεων έχουν εμφανιστεί σε περίπου δώδεκα επαρχίες, και η επιδημία εξακολουθεί να κινδυνεύει να επεκταθεί, δήλωσε ο Μι Φενγκ, εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 24 Οκτωβρίου.

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα στην Σιτζιαζουάνγκ, μια επαρχιακή πρωτεύουσα κοντά στο Πεκίνο, τις τελευταίες ημέρες μετά την αναφορά ενός κρούσματος COVID-19, με την πόλη να κινητοποιεί χιλιάδες ιατρικό προσωπικό για να αναζητήσει πιθανές λοιμώξεις. Δεκάδες χιλιάδες ντόπιοι σε ορισμένα μέρη της βόρειας περιοχής της Εσωτερικής Μογγολίας της χώρας περιορίζονται πλέον στα σπίτια τους, με αξιωματούχους να απειλούν με ποινική δίωξη τους παραβάτες.

Η Κίνα ενέκρινε τον Ιούνιο την επείγουσα χρήση δύο εμβολίων από την Sinovac και το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου, το ερευνητικό ινστιτούτο Sinopharm στο Πεκίνο, σε άτομα ηλικίας 3 έως 17 ετών. Τον Αύγουστο, ενέκρινε ένα τρίτο εμβόλιο από τη θυγατρική της Sinopharm στη Γουχάν στην ίδια ηλικιακή ομάδα.

Ένας κάτοικος λαμβάνει το εμβόλιο Sinopharm COVID-19 στη Γουχάν, στην επαρχία Χουμπέι, στην Κίνα, στις 14 Οκτωβρίου 2021. (STR/AFP μέσω Getty Images)

 

Ωστόσο, αυτά τα εμβόλια εξακολουθούν να βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές και δεν έχει υπάρξει οριστική απάντηση σχετικά με τα επίπεδα προστασίας τους από την παραλλαγή Δέλτα που οδηγεί επί του παρόντος τις σποραδικές εστίες της χώρας.

Οι κινεζικές αρχές έχουν επίσης αντιμετωπίσει κατηγορίες για αποσιώπηση αναφορών για τους θανάτους ατόμων που σημειώθηκαν λίγο μετά τη λήψης εμβολίων κινεζικής προέλευσης.

Η Τζιάνγκ Γιανχόνγκ, μητέρα στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας, πήρε τη 12χρονη κόρη της για να εμβολιαστεί στις 10 Αυγούστου. Δύο ημέρες αργότερα, το κορίτσι άρχισε να βιώνει υψηλό πυρετό με περισσότερες από δώδεκα επιπλοκές. Πέθανε στις 28 Αυγούστου.

Πιστεύοντας ότι έχασε το παιδί της λόγω του εμβολίου, η Τζιάνγκ ζήτησε τοπικούς και εθνικούς αξιωματούχους, αλλά η τοπική Εθνική Επιτροπή Υγείας στην κομητεία Νανλ, όπου ζει, έστειλε ανθρώπους να τη δείρουν, δήλωσε στην The Epoch Times. Η αστυνομία της κομητείας Νανλ την συνέλαβε στις 16 Οκτωβρίου για «πρόκληση προβλημάτων», κατηγορία που χρησιμοποιείται συνήθως εναντίον αντιφρονούντων, σύμφωνα με ανακοίνωση κράτησης που δόθηκε στην The Epoch Times.

Ένα παιδί υποβάλλεται σε τεστ νουκλεϊκού οξέος για την COVID-19 στο Σιάμεν, στην επαρχία Φουτζιάν της Κίνας, στις 14 Σεπτεμβρίου 2021. (STR/AFP μέσω Getty Images)

 

Ο Γιανγκ Σιαομίνγκ, Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής της Sinopharm China National Biotec Group, δήλωσε σε κρατικά ΜΜΕ τον Ιούλιο ότι τα συνολικά στοιχεία δείχνουν υψηλό ποσοστό ασφάλειας για τα εμβόλια, αλλά δεν αποκάλυψαν τα δεδομένα.

Η Sinovac ξεκίνησε μια δοκιμή αποτελεσματικότητας με 14.000 παιδιά που συμμετείχαν σε πολλές χώρες το Σεπτέμβρη. Η έγκρισή της στην Κίνα βασίστηκε σε μικρότερες δοκιμές πρώτης φάσης και δεύτερης φάσης. Το εμβόλιο της Sinopharm στο Πεκίνο εγκρίθηκε επίσης με βάση μικρότερες δοκιμές πρώτης και δεύτερης φάσης.

Η Γουάνγκ Λου, η οποία ζει στη νότια πόλη Φουζού της επαρχίας Φουτζιάν, δήλωσε ότι δεν βιάζεται να εμβολιάσει τον 3χρονο γιο της.

«Απλά δεν είμαι πολύ σίγουρη σχετικά με το προφίλ ασφαλείας του εμβολίου, οπότε δεν θέλω πραγματικά να τον εμβολιάσουμε. Τουλάχιστον, δεν θέλω να είμαι η πρώτη», ανέφερε.

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε