Τετάρτη, 27 Σεπ, 2023
Ένας υγειονομικός υπάλληλος παίρνει δείγμα επιχρίσματος από έναν άνδρα για να εξεταστεί για COVID-19 στην περιοχή Τζινγκ' αν της Σαγκάης, Κίνα, στις 31 Ιουλίου 2022. (Hector Retamal/AFP via Getty Images)

Η Κίνα εγκλωβίζει 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους μετά την ανεύρεση 1 κρούσματος COVID-19

Η πόλη Γιονγκτσένγκ στην κεντρική επαρχία Χενάν μπήκε σε lockdown τη Δευτέρα, αφού ένας κάτοικος διαγνώστηκε με COVID-19 την προηγούμενη ημέρα.

Στο πλαίσιο του lockdown, οι αρχές της πόλης διέταξαν ότι όλοι οι 1,6 εκατομμύρια κάτοικοι πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία εξέταση νουκλεϊκού οξέος από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη και ότι μόνο ένα άτομο ανά νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει καθημερινά από το σπίτι για να κάνει δουλειές.

Επίσης, σύμφωνα με τους κανόνες lockdown, δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όλα τα καταστήματα, οι εταιρείες, τα εστιατόρια και τα συνεδριακά κέντρα πρέπει να είναι κλειστά.

Επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο τα παντοπωλεία, τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία, αλλά τα φαρμακεία δεν επιτρέπεται να πωλούν φάρμακα για την αντιμετώπιση του πυρετού ή του βήχα, ούτε φάρμακα κατά των ιώσεων και των αντιβιοτικών.

Οι αρχές εγκατέστησαν επίσης σημεία ελέγχου στην πόλη για να παρακολουθούν τις μετακινήσεις των ανθρώπων και να σταματούν όσους δεν έχουν πάσο.

Η Γιόνγκτσενγκ βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Χενάν και συνορεύει με τις επαρχίες Σάντονγκ, Τζιανγκσού και Ανχούι, ενώ από εκεί περνούν δύο εθνικοί αυτοκινητόδρομοι.

Το κλείσιμο ολόκληρης της πόλης μετά τη διάγνωση ενός ατόμου, είναι η τρέχουσα πολιτική που υιοθετεί το κυβερνών κομμουνιστικό καθεστώς.

Κάτοικοι περιμένουν στην ουρά για να υποβληθούν σε εξετάσεις νουκλεϊκού οξέος για την COVID-19 σε χώρο συλλογής επιχρίσματος στη Γκουανγκζού, στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, στις 31 Ιουλίου 2022. (STR/AFP via Getty Images)

 

Παράκτια πόλη

Η πόλη Σάνια, η λεγόμενη Χαβάη της Κίνας, αντιμετωπίζει την ίδια πρόκληση με τη Γιονγκτσένγκ, με την οποία μπήκε σε lockdown την Τρίτη, αφού ένας κάτοικος διαγνώστηκε με COVID-19 την προηγούμενη ημέρα.

«Ο ασθενής έχει χαμηλό πυρετό και νοσηλεύεται στο κεντρικό νοσοκομείο της Σάνια», μετέδωσε την Τρίτη το κρατικό CCTV. «Η παραλλαγή με την οποία μολύνθηκε ο ασθενής ελέγχθηκε ότι είναι BA.5.1.3».

Η Σάνια βρίσκεται στο νότιο άκρο του κινεζικού νησιού Χαϊνάν και τα μέτρα αποκλεισμού έχουν επηρεάσει επίσης σκάφη και πλοία.

Στην προσέγγισή του για την προσπάθεια περιορισμού των κρουσμάτων, το Πεκίνο έχει χωρίσει τη χώρα σε τρεις διαφορετικές περιοχές: υψηλού κινδύνου, μεσαίου κινδύνου και χαμηλού κινδύνου και έχει υιοθετήσει διαφορετικές μεθόδους αποκλεισμού σε αυτές τις περιοχές.

Η Κίνα είχε 473 περιοχές υψηλού κινδύνου και 636 περιοχές μεσαίου κινδύνου που βρίσκονταν σε 18 επαρχίες στις 13:00 μ.μ. της Τρίτης, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Beijing Daily.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε