Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Το τμήμα του Δνείπερου που διαπερνά την περιφέρεια της Χερσώνας είναι συνώνυμο με τη γραμμή του μετώπου στον συνεχιζόμενο πόλεμο του ρωσικού με τον ουκρανικό στρατό τον τελευταίο χρόνο και πλέον.

Η Ουκρανία απομακρύνει από τη γραμμή του μετώπου της Χερσώνας οικογένειες με παιδιά

Οι αρχές στη νότια ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας διέταξαν την υποχρεωτική εσπευσμένη απομάκρυνση οικογενειών με παιδιά από τα σπίτια τους, επικαλούμενες τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές.

Η διαταγή αφορά σειρά κοινοτήτων, περιλαμβανομένης της Μπερισλάβ, στον Δνείπερο Ποταμό, διευκρίνισαν οι περιφερειακές αρχές αργά χθες το βράδυ Δευτέρας μέσω Telegram.

Μέχρι στιγμής, μόνο 450 οικογένειες με παιδιά είχαν ανταποκριθεί όταν εκδόθηκε διαταγή εκκένωσης στα μέσα Σεπτεμβρίου και λόγω της άρνησης των πολιτών να συμμορφωθούν προς αυτή κρίθηκε απαραίτητη η λήψη υποχρεωτικών μέτρων.

Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, πάνω από 800 παιδιά μεταφέρονται σε ασφαλέστερες περιοχές, στο δυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας, με λεωφορεία και τρένα.

Κατά τις τοπικές αρχές, το μέτρο αυτό είναι απαραίτητο λόγω των σχεδόν καθημερινών βομβαρδισμών με πυροβολικό και από αέρος εναντίον στόχων στην όχθη του Δνείπερου υπό ουκρανικό έλεγχο. Καταγράφονται συχνά θάνατοι και τραυματισμοί αμάχων, εξηγούν.

Το τμήμα του Δνείπερου που διαπερνά την περιφέρεια της Χερσώνας είναι συνώνυμο με τη γραμμή του μετώπου στον συνεχιζόμενο πόλεμο του ρωσικού με τον ουκρανικό στρατό τον τελευταίο χρόνο και πλέον. Ουκρανικές μονάδες περνούν συχνά τον ποταμό κι επιδίδονται σε επιχειρήσεις παρενόχλησης των ρωσικών, δολιοφθοράς πίσω από εχθρικές γραμμές κλπ..

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε