Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024
Χουνγκ Γιου Τσεν, «Ασκούμενη του Ντάφα, που υφίσταται εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων» (λεπτομέρεια). Ο πίνακας απεικονίζει μια ασκούμενη του Φάλουν Ντάφα, η οποία έχει φυλακιστεί για την πίστη της, την ώρα που την παίρνουν οι γιατροί δια της βίας για να αφαιρέσουν τα ζωτικά της όργανα, ενώ αυτή είναι ακόμα εν ζωή και υγιής. Έπαινος στον Διαγωνισμό του Διεθνή Διαγωνισμό Προσωπογραφίας του NTD το 2019. (NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

«Η τέχνη είναι ιερή»: Το σιωπηλό μεγαλείο της ρεαλιστικής ζωγραφικής

O Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD TV και οι αξίες του – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό του 2023

Κατά παράδοση, τα σημαντικότερα έργα τέχνης απεικόνιζαν αρετές όπως η καλοσύνη, η γενναιότητα, η θυσία και η ορθότητα, αποτυπώνοντας στον καμβά τα καλύτερα στοιχεία της ανθρωπότητας, ώστε να μεταδοθούν στις επερχόμενες γενιές.

Έχοντας κατά νου αυτήν τη σπουδαία αποστολή της τέχνης και με στόχο την υποστήριξη και διατήρηση της παραδοσιακής τεχνικής της ελαιογραφίας, το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι NTD  καθιέρωσε, από το 2008, τον Διεθνή  Διαγωνισμό Προσωπογραφίας (NTD Television’s International Figure Painting Competition /NIFPC). Η «αγνή ομορφιά, η αγνή καλοσύνη και η αγνή αλήθεια» είναι τα τρία βασικά ζητούμενα σε αυτό τον ξεχωριστό διαγωνισμό ζωγραφικής, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης πλέον ανάμεσα στους καταξιωμένους ζωγράφους όλου του κόσμου.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο NIFPC έχει αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου μια μοναδική και εξαιρετική συλλογή έργων ρεαλιστικής ζωγραφικής.

Ο πρόεδρος Τζανγκ Κουνλούν, 82 ετών, ενεργός καλλιτέχνης για 60 χρόνια, είπε στην Epoch Times ότι η τέχνη πρέπει να εκφράζει «αλήθεια, καλοσύνη, αγνότητα, ομορφιά και λαμπρότητα». Πρόσθεσε ότι ο διεθνής διαγωνισμός του NTD TV συμβάλλει αποφασιστικά στη «διάσωση του ανθρώπινου πολιτισμού», ο οποίος ακολουθώντας την «παρακμή των ηθών της μοντέρνας εποχής εκφυλίζεται, διαφθείρεται και εξαντλείται όλο και περισσότερο».

Σύμφωνα με τον Τζανγκ, ο διαγωνισμός του NTD βοηθά την τέχνη να ξαναβρεί το μονοπάτι της παράδοσης. Επίσης, έχει εξελιχθεί σε μιαν εξαίρετη πλατφόρμα για τους καλλιτέχνες που επιλέγουν να εργάζονται με τον παραδοσιακό, ρεαλιστικό τρόπο.

Έρικ Αρμούσικ, «Αγωνία στον Κήπο». Ο πίνακας αναπαριστά τον Χριστό εν ώρα προσευχής, έντονα φωτισμένο. (Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD / NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Τζόζεφ Ντέηλυ, «Η ευχή της Μαρίας». Σε συνέντευξή του στο NTD TV, ο καλλιτέχνης είπε ότι τα έργα του «εκφράζουν ουσιωδώς τον Θεό και υμνούν τον Δημιουργό». (Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD / NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Σεν Φανγκ, «Θαύμα». Αυτό το έργο, που απέσπασε το Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη το 2019, απεικονίζει έναν ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ εν ώρα διαλογισμού. (Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD / NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Χουνγκ Γιου Τσεν, «Ασκούμενη του Ντάφα, που υφίσταται εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων». Ο πίνακας απεικονίζει μια ασκούμενη του Φάλουν Ντάφα, η οποία έχει φυλακιστεί για την πίστη της, την ώρα που την παίρνουν οι γιατροί δια της βίας για να αφαιρέσουν τα ζωτικά της όργανα, ενώ αυτή είναι ακόμα εν ζωή και υγιής. Έπαινος στον Διαγωνισμό του Διεθνή Διαγωνισμό Προσωπογραφίας του NTD το 2019. (NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Η Σιαοπίνγκ Τσεν, 51 ετών, δύο φορές βραβευμένη με το χρυσό μετάλλιο του διαγωνισμού και τώρα μέλος της κριτικής επιτροπής, είναι διευθύντρια του Τμήματος Καλών Τεχνών της Βόρειας Ακαδημίας Τεχνών (Northern Academy of Arts) στο Μίντλταουν της Νέας Υόρκης. Πιστεύει ότι ένας καλός καλλιτέχνης πρέπει να έχει πράο και συμπονετικό χαρακτήρα και υψηλές ηθικές αρχές, έτσι ώστε, μέσω κάθε ταπεινής δημιουργίας του, να εμπλουτίζει τον κόσμο με κάτι που να έχει πραγματικά νόημα.

«Η τέχνη είναι ιερή», τονίζει. «Ένας αληθινός ζωγράφος διαισθάνεται την ύπαρξη του Θεού. Μιμούμαστε απλώς τα πράγματα της φύσης είτε πρόκειται για ανθρώπους, αντικείμενα, λουλούδια ή ζώα. Ουσιαστικά, προσπαθούμε να μάθουμε και να αντιγράψουμε τα όμορφα πράγματα που μας χάρισε ο Θεός.»

Για την Τσεν, οι καλλιτέχνες οφείλουν να καλλιεργήσουν την «ευλάβεια προς τον Δημιουργό». Πρέπει επίσης να είναι ταπεινοί και επιμελείς στην εξάσκηση των ικανοτήτων τους, ώστε να επιτύχουν το μέγιστο δυναμικό τους προκειμένου να μεταφέρουν όσο καλύτερα μπορούν την «ιερότητα και την ομορφιά της τέχνης».

«Όλοι οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι κατ’ αρχάς καλοί άνθρωποι, αν θέλουν να μεταφέρουν στους άλλους αληθινή ομορφιά. Μόνο όταν η καρδιά τους είναι όμορφη, μπορούν να μεταφέρουν ομορφιά και θετική ενέργεια στους άλλους, χαρίζοντάς τους ανάταση του νου, του σώματος και της ψυχής», υποστηρίζει η Τσεν.

Τζόζεφ Ντέηλυ, «Αυτοπροσωπογραφία την ώρα που ετοιμάζομαι για λατρεία». Τρίτο βραβείο το 2019. (Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD / NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Κιμ Μάιερσον, «Άνευ όρων αγάπη». Βραβείο Ανθρωπιάς και Πολιτισμού το 2014. (Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD / NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Ρικάρντο Βιλορία, «Ρέκβιεμ για έναν έγκαιρο θάνατο». (Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD / NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Φιλίπ Λουιγιέ, «Μικρός μαχητής». (Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD / NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Στον τελευταίο διαγωνισμό, το 2019, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 400, από 258 καλλιτέχνες, περιλαμβανομένων κορυφαίων αναπαραστατικών καλλιτεχνών, από 46 χώρες.

Ο διαγωνισμός του 2023 έχει ήδη ανοίξει, προσκαλώντας όλους τους επαγγελματίες ρεαλιστές ελαιογράφους, καθηγητές ζωγραφικής και σπουδαστές να δηλώσουν συμμετοχή. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Η απονομή των βραβείων, με κορυφαίο το χρυσό μετάλλιο των $10.000, θα γίνει τον Οκτώβριο του τρέχοντος.

Χάρη στη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό του NTD, πολλοί καλλιτέχνες συνειδητοποίησαν την αποστολή τους και το χρέος τους απέναντι στην κοινωνία: να δημιουργήσουν έργα που είναι φορείς καλοσύνης και παράδοσης. «Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να υπάρχουν πρότυπα για τις τέχνες και ότι τα έργα τέχνης πρέπει να περιέχουν αληθινή συμπόνια και ευγένεια. Μόνον έτσι μπορούν να αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου, βοηθώντας τους ανθρώπους να ανυψώσουν το επίπεδό τους», δηλώνει το NIFPC στην ιστοσελίδα του.

«Πραγματικά πιστεύουμε ότι η δημιουργία μιας κληρονομιάς παραδοσιακών, ηθικών αρχών και προτύπων και η δημιουργία γνήσιας, αγαθής και όμορφης τέχνης μπορεί να θέσει τα θεμέλια για την ανύψωση της κοινωνίας τώρα και στο μέλλον. Ελπίζουμε ότι οι διορατικοί καλλιτέχνες θα αντιληφθούν την αποστολή τους και θα λαμπρύνουν με τη συμβολή τους την ιστορία, συμμετέχοντας στον Διεθνή Διαγωνισμό Προσωπογραφίας του NTD.»

Για να δείτε περισσότερα έργα και να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2023, επισκεφθείτε το oilpainting.ntdtv.com

 

Περισσότερα έργα

Λι Χουνγκ Γιανγκ, «Ανάποδα». Έπαινος το 2019. Ο πίνακας απεικονίζει τα βασανιστήρια που υφίσταται μια σκούμενη του Φάλουν Γκονγκ σε φυλακή της Κίνας, ενώ ο δεσμοφύλακας πιέζει με το ζόρι τον αντίχειρά της σε ένα χαρτί που δηλώνει ότι αποκηρύσσει εκουσίως την πίστη της. (Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD / NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Γιου Χσουάν Λιν, «Ταξίδι στον κόσμο». Πίνακας που αναπαριστά ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ την ώρα που διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο κουβαλώντας στους ώμους του τον γιο του και το ποδήλατό του, που είναι γεμάτο με πληροφοριακό υλικό για το Φάλουν Γκονγκ και τη δίωξη που υφίσταται από το κινεζικό καθεστώς για τις αρχές που πρεσβεύει. Βραβείο Ανθρωπιάς και Πολιτισμού. (Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD / NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Λουίζ Τσεν, «Αυτοσυγκέντρωση». (Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD / NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Μαρίσα Ούστερλι, «Fox in the City – Μουσικό κατάστημα στη ΝΥ». (Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD / NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Κλοντοάλντο Μάρτινς, «Οι φίλοι της Μιλένας». (Διεθνής Διαγωνισμός Προσωπογραφίας του NTD / NTD International Figure Painting Competition / NIFPC)

 

Μετάφραση: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε