Τρίτη, 16 Ιούλ, 2024
H Jeannie από το Λονδίνο φωτογραφήθηκε δίπλα στους πίνακες της έκθεσης, κρατώντας ένα λουλούδι λωτού του Φάλουν Ντάφα, που θυμίζει στον κόσμο την αξία της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας. (minhgui.org)

Η τέχνη του Τζεν Σαν Ρεν συγκινεί το κοινό της Αιδηψού

Στα Λουτρά Αιδηψού, παρουσιάστηκε στις αρχές Αυγούστου η έκθεση ζωγραφικής «Zhen Shan Ren: Η τέχνη της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας».

Από την 1η έως και τις 6 Αυγούστου 2023, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του γνωστού θέρετρου είχαν την ευκαιρία αφενός να δουν έργα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας και αφετέρου να πληροφορηθούν για τη δίωξη που υφίστανται οι ασκούμενοι του Φάλουν Ντάφα στην Κίνα εξαιτίας της πίστης τους στις αναφερόμενες αρχές.

Άποψη της έκθεσης, στον πεζόδρομο του Ηρακλή. Αιδηψός, 1-6 Αυγούστου. (minghui.org)

 

Οι πίνακες που εκτέθηκαν παρουσίαζαν δύο θέματα: Η πρώτη ενότητα επικεντρωνόταν στην ομορφιά του Φάλουν Ντάφα, ενώ η δεύτερη στη δίωξη που λαμβάνει χώρα εναντίον των ασκουμένων στην Κίνα με ιδιαίτερα βάναυσο και σκληρό τρόπο. Ωστόσο, ακόμα και μπροστά στη βίαιη δίωξη που υφίστανται αδιαλείπτως τα τελευταία 24 χρόνια, οι ασκούμενοι του Φάλουν Ντάφα παραμένουν ειρηνικοί και λογικοί, διατηρώντας τις αξίες τους και δείχνοντας παράλληλα μεγάλη συμπόνια και ανοχή, όπως γίνεται φανερό και από τα έργα της έκθεσης.

Πολλοί κάτοικοι και τουρίστες επαίνεσαν την εκδήλωση, καταδικάζοντας τη δίωξη των ασκούμενων του Φάλουν Ντάφα από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ).

 

Η έκθεση παρουσιάστηκε σε ανοικτό χώρο, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη  στον κόσμο. Αιδηψός, 1-6 Αυγούστου. (minghui.org)

 

Η έκθεση τέχνης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, ο οποίος παρείχε δωρεάν τέντες και φώτα. Οι ασκούμενοι έστησαν ένα τραπέζι πληροφοριών για το Φάλουν Ντάφα δίπλα στις τέντες, έκαναν επιδείξεις ασκήσεων και μοίρασαν μικρά στολίδια λουλουδιών λωτού ως δώρο.

Αγγίζοντας τις καρδιές των ανθρώπων

Η Ευριδίκη, κάτοικος της περιοχής, κοίταξε προσεκτικά τους πίνακες και δάκρυσε όταν ένας ασκούμενος της είπε τις ιστορίες που συνδέονται με τους πίνακες «Μαθητές του Ντάφα στη φυλακή» και «Μια τραγωδία στην Κίνα». Άφησε επίσης τα στοιχεία επικοινωνίας της και ζήτησε από τον ασκούμενο να την ενημερώσει για την επόμενη έκθεση τέχνης.

Επισκέπτρια της έκθεσης «Τζεν Σαν Ρεν: Η τέχνη της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας». Αιδηψός, 1-6 Αυγούστου 2023. (minghui.org)

 

Μια άλλη γυναίκα επίσης συγκινήθηκε με το θέμα της έκθεσης και ένιωσε συμπόνια για τους ασκούμενους που βασανίζονται και διώκονται για τις πεποιθήσεις τους. Σχολιάζοντας τη δίωξη του Φάλουν Ντάφα στην Κίνα, είπε: «Ο διάβολος έχει έρθει και κάνει όλα αυτά τα τρομερά πράγματα, αλλά κάποια μέρα στο εγγύς μέλλον ο διάβολος θα εξαλειφθεί και θα έρθει η ημέρα της κρίσης.»

Επισκέπτριες της έκθεσης «Τζεν Σαν Ρεν: Η τέχνη της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας». Αιδηψός, 1-6 Αυγούστου 2023. (minghui.org)

 

Μια γυναίκα, που ζει σε κοντινή απόσταση και επισκέφθηκε την έκθεση αρκετές φορές, είπε: «Είμαι πολύ συγκινημένη, πολύ συγκινημένη, γιατί υπάρχει μια έκφραση αγωνίας σε κάθε έργο που είδα, ειδικά το νεαρό κορίτσι στον πίνακα “Το κάλεσμα της αθωότητας”. Είναι ένας πολύ ωραίος πίνακας και ελπίζω ο υπόλοιπος κόσμος να καταλάβει και να μπορέσει να συμπονέσει τους ασκούμενους του Φάλουν Ντάφα που διώκονται.»

Η Jeanie, επισκέπτρια από το Λονδίνο, είναι ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν ένας ασκούμενος της εξήγησε πώς το ΚΚΚ συλλέγει όργανα από ζωντανούς ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, αναφώνησε: «Είναι τρομερό!» και βιάστηκε να μεταφέρει όσα έμαθε στη συντροφιά της.

Είπε ότι δεν περίμενε ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τόσο τρομερό και ότι ήθελε να συμμετέχει στην προσπάθεια να βοηθήσει να αλλάξει ο κόσμος.

Η Jeannie, ακτιβίστρια από το Λονδίνο. Αιδηψός, 1-6 Αυγούστου. (minghui.org)

 

Μια κυρία που είχε ταξιδέψει στην Κίνα, όπως είπε, συγκινήθηκε πολύ από την έκφραση της γυναίκας στον πίνακα «Μια τραγωδία στην Κίνα». Είπε ότι βλέπει τη «θλίψη» και το «θάρρος» που δείχνει η γυναίκα του πίνακα παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Είπε ότι θαυμάζει τον κινεζικό πολιτισμό και την μακραίωνη ιστορία του που ξεπερνά τα 5.000 και ότι γνωρίζει πώς το σημερινό κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς καταστρέφει την παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα. Πρόσθεσε ότι ελπίζει αυτό να αλλάξει στο μέλλον και μαζί με τον σύζυγό της ευχήθηκαν ό,τι καλύτερο στους ασκούμενους για όλες τις προσπάθειές τους.

Διωκόμενος διαλογισμός

Τις ώρες της έκθεσης, ασκούμενοι του Φάλουν Ντάφα (που ονομάζεται επίσης Φάλουν Γκονγκ) που ήταν παρόντες, έκαναν επίδειξη των ασκήσεων κοντά στον χώρο, γεγονός που τραβούσε την προσοχή του κόσμου. Πολλοί σταμάτησαν για να παρακολουθήσουν και ορισμένοι πλησίασαν για να μάθουν τις ασκήσεις του Ντάφα. Για κάποιους ήταν αδιανόητο ότι «οι άνθρωποι διώκονται από (το ΚΚΚ) επειδή κάνουν ασκήσεις όπως αυτή» (σ.σ. διαλογισμό). Αφού έμαθαν τα γεγονότα, οι άνθρωποι καταδίκασαν τον παραλογισμό και την κακή φύση του κινεζικού ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Ένα μικρό αγόρι δοκιμάζει τον διαλογισμό του Φάλουν Γκονγκ, δίπλα σε έναν ασκούμενο που εκτελεί την άσκηση. Αιδηψός, 1-6 Αυγούστου. (minghui.org)

 

Από καρδιάς ευχές

Κάποια από τα σχόλια των επισκεπτών, στο βιβλίο της έκθεσης «Τζεν Σαν Ρεν: Η τέχνη της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας». Αιδηψός, 1-6 Αυγούστου. (minghui.org)

 

Η Kate έγραψε: «Πολύ ωραία ιδέα, ελπίζω να πραγματοποιηθεί του χρόνου, θα σώσουμε πολλές ζωές.»

Η ζωγράφος Κική Κορού επαίνεσε όσα είδε: «Ρεαλιστικές απεικονίσεις μιας πραγματικότητας που κάποιοι (το ΚΚΚ) δεν θέλουν να φαίνεται, εξαιρετικοί πίνακες γεμάτοι έκφραση και συναισθήματα.»

Ο κος Σωτηρίου έγραψε: «Εξαιρετική και πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που ευαισθητοποιεί για τα φρικτά βασανιστήρια στην Κίνα. Σας ευχαριστώ πολύ!»

Η Ζωή, ο Στάθης, ο Νίκος και η Μαριλίζα έγραψαν: «Πολύ ωραία έκθεση. Μαθαίνουμε για θέματα και καταστάσεις που δεν γνωρίζαμε πριν. Ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον.»

 

Το τραπέζι πληροφοριών της έκθεσης «Τζεν Σαν Ρεν: Η τέχνη της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας». Αιδηψός, 1-6 Αυγούστου. (minghui.org)

 

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πηγή: Minghui.org

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε