Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
O πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μιλά σε συνέντευξη τύπου για την συνεχιζόμενη διάδοση της COVID-19 στην Ντόουνινγκ Στριτ, 14 Μαΐου 2021. (Matt Dunham-WPA Pool/Getty Images)

Ινδικό στέλεχος COVID-19 ίσως αλλάξει το σχέδιο της Βρετανίας για τερματισμό των μέτρων περιορισμού τον Ιούνιο: Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι το στέλεχος του ιού του ΚΚΚ που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία θα μπορούσε «να αποτελέσει μια σοβαρή αναστάτωση» για τα σχέδια ελάφρυνσης των μέτρων περιορισμού και «θα μπορούσε να το κάνει πιο δύσκολο» να τελειώσουν όπως σχεδίαζαν τον Ιούνιο.

Αλλά είπε ότι το τρίτο βήμα του χάρτη της κυβέρνησης για έξοδο από τα μέτρα COVID-19 θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί στις 17 Μαΐου, που θα επιτρέψει χώρους εσωτερικής εστίασης να ανοίξουν πάλι και θα δώσει συνέχεια στο διεθνές ταξίδι.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην Ντόουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον είπε: «Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται, βάσει των παρόντων στοιχείων, να καθυστερήσουμε τον χάρτη μας και θα προχωρήσουμε σύμφωνα με το σχέδιό μας προς το τρίτο βήμα στην Αγγλία από την Δευτέρα.

Αλλά θα πρέπει να σας διασαφηνίσω ότι αυτό το νέο στέλεχος θα μπορούσε να θέσει μια σοβαρή αναστάτωση στην πρόοδό μας και θα μπορούσε να το κάνει δυσκολότερο να περάσουμε στο τέταρτο βήμα τον Ιούνιο.»

Ο Τζόνσον είπε ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει «δύσκολες επιλογές» αν το εν λόγω ινδικό στέλεχος, γνωστό επίσης ως Β1617.2, αποδειχθεί σημαντικά πιο μεταδοτικό από άλλα στελέχη.

Αλλά είπε ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα εμβόλιά μας θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην προστασία του κόσμου από σοβαρή ασθένεια και εισαγωγή σε νοσοκομείο.»

Στις περιοχές Μπόλτον και Μπλάκμπερν, όπου υπήρξε απότομη αύξηση σε φορείς, ο στρατός θα χρησιμοποιηθεί στους δρόμους δίνοντας τεστ σε βοήθεια των αυξημένων προσπαθειών εκτέλεσης τεστ.

Ο Τζόνσον προέτρεψε τον κόσμο σε αυτές τις περιοχές να «παίξει τον ρόλο του στο σταμάτημα της διάδοσης του νέου στελέχους» και τους ζήτησε να κάνουν το εμβόλιο και τα εβδομαδιαία τεστ.

Ο Τζόνσον είπε στον κόσμο να «σκεφτεί διπλά» πριν ταξιδέψει σε περιοχές με υψηλότερους αριθμούς του νέου στελέχους και να παραμείνει με οικογένεια και φίλους εντός αυτών των περιοχών.

«Θέλουμε τον κόσμο σε αυτές τις περιοχές να αναγνωρίσει ότι υπάρχει επιπλέον κίνδυνος, μια επιπλέον απειλή αναστάτωσης στην πρόοδο που προκαλείται από αυτό το νέο στέλεχος και απλώς να ασκήσει την κρίση του με τρόπο που είμαι σίγουρος ότι έκαναν σε όλη την διάρκεια αυτής της πανδημίας», είπε.

Το ΡΑ συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε