Σάββατο, 13 Απρ, 2024
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συμμετέχει εικονικά στη Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ-ASEAN από το Auditorium του South Court στο συγκρότημα του Λευκού Οίκου στις 26 Οκτωβρίου 2021. (Susan Walsh/AP Photo)

ΗΠΑ: Δικαστής εμποδίζει την κυβέρνηση Μπάιντεν να απολύσει ανεμβολίαστους υπαλλήλους με εκκρεμείς θρησκευτικές εξαιρέσεις

Δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου στην Ουάσινγκτον εξέδωσε προσωρινή διαταγή την Πέμπτη, η οποία απαγορεύει την απόλυση πολιτών και στρατιωτικών εναγόντων μετά την υποβολή μήνυσης κατά της εντολής εμβολιασμού του Λευκού Οίκου.

Η περιφερειακή δικαστής Κολίν Κόλλαρ-Κοτέλλι, διορισμένη από τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, εξέδωσε προσωρινά περιοριστικά και προκαταρκτικά μέτρα που εμποδίζουν τους ενάγοντες να απολυθούν, ενώ εκκρεμούν τα αιτήματα θρησκευτικής εξαίρεσης για το εμβόλιο COVID-19.

«Κανένας από τους ενάγοντες πολιτικούς υπαλλήλους δεν θα υπόκειται σε πειθαρχία, ενώ εκκρεμεί το αίτημά του για θρησκευτική εξαίρεση», ανέφερε η Κόλλαρ-Κοτέλλι σε διαταγή, με ημερομηνία Πέμπτης.

Η δικαστής αποφάνθηκε επίσης ότι «οι εν ενεργεία στρατιωτικοί ενάγοντες, των οποίων τα αιτήματα θρησκευτικής εξαίρεσης έχουν απορριφθεί, δεν θα τιμωρηθούν ή θα διαχωριστούν κατά τη διάρκεια της τιμωρίας των προσφυγών τους», σημειώνοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει παράσχει «καμία εγγύηση για το τι θα συμβεί … εάν τα αιτήματά τους για εξαίρεση απορριφθούν».

Οι κατηγορούμενοι που κατονομάζονται στη μήνυση, συμπεριλαμβανομένων όλων των γραμματέων του εκτελεστικού κλάδου της κυβέρνησης Μπάιντεν, πρέπει να εκδώσουν συμπληρωματικά υπομνήματα μέχρι την Παρασκευή, τα οποία αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να τερματίσουν ή να τιμωρήσουν το προσωπικό ενώ εξετάζονται θρησκευτικές εξαιρέσεις, αποφάνθηκε επίσης η Κόλλαρ-Κοτέλλι.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και μέλη της κυβέρνησής του μηνύθηκαν από 20 ενάγοντες τον περασμένο μήνα για την εκτελεστική εντολή του στις 9 Σεπτεμβρίου που απαιτούσε εμβόλια για όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και εργολάβους, ανέφερε το Fox News.

Στην καταγγελία τους, οι ενάγοντες έγραψαν ότι «οι ενάγοντες μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και εν ενεργεία μέλη της υπηρεσίας θα μπουν σε αναστολή, θα απολύονται ή θα διαχωρίζονται στις ή πριν από τις 22 Νοεμβρίου 2021».

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επιδείξει μια άνευ προηγουμένου, υπεροπτική στάση απέναντι στο κράτος δικαίου και απόλυτη ανικανότητα σε βασική συνταγματική ισότητα», δήλωσε ο δικηγόρος των εναγόντων Μάικλ Γιόντερ στο δίκτυο μετά την απόφαση της Κόλλαρ-Κοτέλλι.

Χαρακτηρίζοντας αυτή την εντολή «επικίνδυνη για την αμερικανική ελευθερία», ο Γιόντερ δήλωσε ότι «το Σύνταγμά μας προστατεύει και διασφαλίζει το δικαίωμα να παραμείνουμε ελεύθεροι από θρησκευτικές διώξεις και εξαναγκασμό».

Ομοίως, επαίνεσε την απόφαση της Κόλλαρ-Κοτέλλι και ανέφερε ότι «είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να επαναφέρουμε την κυβέρνηση Μπάιντεν στη θέση της περιορίζοντας την κυβέρνηση στις απαριθμημένες εξουσίες της. Ήρθε η ώρα οι πολίτες και τα δικαστήρια να πουν όχι στην τυραννία. Το Σύνταγμα δεν χρειάζεται να ξαναγραφτεί, πρέπει να ξαναδιαβαστεί».

Η ανακοίνωση του Μπάιντεν για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε διάφορους τομείς της κοινωνίας προκάλεσε σημαντικές επικρίσεις, οδηγώντας σε μηνύσεις από αρκετές πολιτείες σχετικά με τις απαιτήσεις.

Εν όψει της προθεσμίας της εντολής, αρκετές εμπορικές ενώσεις – συμπεριλαμβανομένων των μεταφορέων φορτίων και των ομάδων οδηγών φορτηγών – εξέδωσαν προειδοποιήσεις στην κυβέρνηση Μπάιντεν ότι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού θα πλήξει την αλυσίδα εφοδιασμού και θα προκαλέσει χάος σε εθνικό επίπεδο.

Η δικαστική απόφαση της Ουάσιγκτον ήρθε καθώς ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, Ρεπουμπλικάνος, ανακοίνωσε ότι η πολιτεία του κατέθεσε αγωγή εναντίον του Λευκού Οίκου για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε ομοσπονδιακούς εργολάβους.

Η Epoch Times επικοινώνησe με το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου για περαιτέρω σχόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε