Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
Η ΄Ντράνγκετα φέρεται να έχει υποσκελίσει την Κόζα Νόστρα σε δύναμη και εύρος δράσης.

Καταδιώκοντας τη μαφία στην Ευρώπη

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε μια εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με στόχο τη διαβόητη μαφία από την Καλαβρία, την ΄Ντράνγκετα, πραγματοποιώντας έρευνες και συλλήψεις.

Οι δικαστικές αρχές της Γερμανίας, όπου έδρασαν εκατοντάδες αστυνομικοί σε έξι περιφέρειες της χώρας ανέφεραν, σε σημερινή τους ανακοίνωση, την έναρξη της μεγάλης ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά μελών και στελεχών της ΄Ντράνγκετα. Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΄Ντράνγκετα έχει τη βάση της στη νότια ιταλική περιφέρεια της Καλαβρίας και έχει υποσκελίσει την Κόζα Νόστρα για να γίνει η πιο ισχυρή οργάνωση της μαφίας στην Ιταλία και ένα από τα πιο εκτεταμένα δίκτυα του εγκλήματος στον κόσμο.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για ξέπλυμα χρημάτων, φοροδιαφυγή, απάτη και λαθρεμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση των γερμανικών δικαστικών αρχών.

Στη Γερμανία, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 έρευνες και εκτελέσθηκαν γύρω στα τριάντα εντάλματα σύλληψης, από τα οποία τέσσερα ευρωπαϊκά, σύμφωνα με τις αρχές των κρατιδίων της Βαυαρίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Ρηνανίας-Παλατινάτου και του Σάαρλαντ.

Η αστυνομία της Βαυαρίας ανακοίνωσε πως οι συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα ερευνών με την ονομασία «Επιχείρηση Εύρηκα», που διήρκεσαν περισσότερο από τρία χρόνια.

Ndrangheta - Wikipedia, den frie encyklopædi
Η εξάπλωση της εγκληματικής οργάνωσης ΄Ντράνγκετα στην Ευρώπη. (πηγή: da.wikipedia.org)

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, Iταλοί και Bέλγοι ερευνητές πιστεύουν πως η εγκληματική οργάνωση διακίνησε λαθραία σχεδόν 25 τόνους κοκαΐνης από τον Οκτώβριο του 2019 ως τον Ιανουάριο του 2022 και διοχέτευσε περισσότερα από 22 εκατομμύρια ευρώ από την Καλαβρία στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Νότια Αμερική.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται τέσσερα άτομα στη Βαυαρία, 15 στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και 10 στο νοτιοδυτικό γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, ενώ η αστυνομία κατέσχεσε στοιχεία από δεκάδες σημεία, περιλαμβανομένων κατοικιών και γραφείων.

Δύο ύποπτοι, σε βάρος των οποίων διεξάγονταν έρευνες στο δυτικό γερμανικό κρατίδιο Σάαρλαντ, συνελήφθησαν στην Ιταλία. Η αστυνομία δεν γνωστοποίησε τα ονόματά τους και ανακοίνωσε μόνο πως ο ένας είναι ηλικίας 47 ετών και ο άλλος 25.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης MDR και FAZ, περισσότερα από 100 εντάλματα σύλληψης πρόκειται να εκτελεσθούν σήμερα σε διάφορες χώρες.

Γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν αργότερα σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Γ.Α.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε