Πέμπτη, 23 Μαρ, 2023
(Pixabay)

Καθηγητής Πνευμονολογίας πιέζει για εμβολιασμούς σε παιδιά πριν πάνε στο σχολείο

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης πιέζει για εμβολιασμούς σε παιδιά πριν πάνε στο σχολείο, καθώς σχολιάζοντας την μετάλλαξη Δέλτα συνέστησε εμβολιασμό των παιδιών πριν ξεκινήσουν το σχολείο τον Σεπτέμβριο «για να επιστρέψουν υγιή στις αίθουσες».

Σε νέα του παρέμβαση σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής ο οποίος επέμεινε στους εμβολιασμούς των νέων, παραδέχθηκε, ίσως άθελά του, ότι σχεδόν κανένας από τους νοσήσαντες κάτω των 30 από την μετάλλαξη Δέλτα δεν χρειάστηκε να εμβολιαστεί:

«Το στέλεχος Δέλτα υπάρχει στην Κρήτη εδώ και τρεις εβδομάδες. Ξεκίνησε με τρία περιστατικά και τώρα έχουν αυξηθεί, σχεδόν διπλασιάζονται κάθε 10 μέρες. Όλοι είναι κάτω από 30 ετών, υπάρχουν αρκετά κρούσματα κάτω από 15 ετών, ακόμα και παιδιά 8 ετών, ενώ τα περισσότερα είναι ηλικίας 16-24 ετών. Ευτυχώς δε νοσηλεύεται σχεδόν κανείς από αυτούς.

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών πρέπει να συμπεριλάβει και τον κλάδο των εκπαιδευτικών, γιατί ένας εκπαιδευτικός μπορεί να λειτουργήσει ως υπερμεταδότης, καθώς έχει να κάνει με μεγάλες ομάδες παιδιών, με τα οποία θα συγχρωτιστεί και θα έρθει σε στενή επαφή».

H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προσανατολίζεται στη σύσταση προς τους γονείς για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 16 και 17 ετών, αλλά και των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών για εμβόλια mRΝΑ (Pfizer) σύμφωνα με τις πληροφορίες. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος τόνισε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο. Για τον εμβολιασμό των νέων είχε προϊδεάσει προ ημερών και ο επίκουρος καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

 

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε