Κυριακή, 26 Μαΐ, 2024
Ο πρώην κινέζος δικτάτορας Τζιανγκ Ζεμίν στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο, Κίνα, στις 8 Νοεμβρίου 2012. (Feng Li/Getty Images)

Κινεζικά κρατικά μέσα: Πέθανε ο πρώην ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Kίνας Τζιάνγκ Ζεμίν

Ο πρώην κινέζος ηγέτης Τζιανγκ Ζεμίν, ο οποίος εξαπέλυσε έναν από τους πιο βίαιους διωγμούς της σύγχρονης εποχής εναντίον μιας θρησκευτικής ομάδας, απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας.

Ο Τζιανγκ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος ηγέτης του κομμουνιστικού καθεστώτος από το 1993 έως το 2003, απεβίωσε λόγω λευχαιμίας και πολλαπλής ανεπάρκειας οργάνων. Πέθανε στις 12:13 μ.μ. τοπική ώρα στη Σαγκάη, όπου υπήρξε κάποτε δήμαρχος της πόλης.

Ενώ τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να επαινέσουν τα επιτεύγματά του, η κληρονομιά του παραμένει ως ένας από τους χειρότερους καταπατητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ιστορία, υπεύθυνος για αμέτρητους θανάτους λόγω του ηγετικού του ρόλου στην έναρξη της δίωξης κατά του Φάλουν Γκονγκ το 1999.

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, αποτελείται από ηθικές διδασκαλίες που βασίζονται στις παγκόσμιες αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας, μαζί με καθημερινές ασκήσεις διαλογισμού. Από την εισαγωγή της στην Κίνα το 1992, η πρακτική αυξήθηκε ραγδαία σε δημοτικότητα, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της δεκαετίας υπήρχαν 70 έως 100 εκατομμύρια ασκούμενοι στη χώρα.

Ο Τζιάνγκ ξεκίνησε τις διώξεις από φόβο για τη δημοτικότητα της ομάδας, αισθανόμενος ότι οι ηθικές διδασκαλίες θα απειλούσαν την ιδεολογική κυριαρχία του κυβερνώντος κομμουνιστικού καθεστώτος.

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ διαδηλώνουν στην Ουάσινγκτον στις 14 Ιουλίου 2016 ζητώντας να προσαχθεί στη δικαιοσύνη ο Τζιάνγκ Ζεμίν, ο πρώην δικτάτορας που υποκίνησε τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. (Larry Dye/The Epoch Times)

 

Σήμερα, η δίωξη συνεχίζεται ακόμη, με εκατομμύρια ασκούμενους να έχουν έκτοτε τεθεί υπό κράτηση, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για το Φάλουν Ντάφα. Ένας ανείπωτος αριθμός έχει πεθάνει από βασανιστήρια ή εγκλήματα βίαιης αφαίρεσης οργάνων.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε