Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Ο τότε Ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ (Αριστερά) και ο συνταξιούχος Στρατηγός Μάικλ Φλίν στο περιφερειακό αεροδρόμιο Grand Junction στις 18 Οκτωβρίου 2016. (George Frey / Getty Images)

Μάικλ Φλιν: Ο Πρόεδρος έχει ένα ξεκάθαρο μονοπάτι προς τη νίκη

Ένα ξεκάθαρο μονοπάτι προς τη νίκη του Τραμπ βλέπει ο Στρατηγός Μάικλ Φλιν, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και στον οποίο απένειμε χάρη ο πρόεδρος πριν λίγες μέρες.

«Ο πρόεδρος έχει ένα ξεκάθαρο μονοπάτι προς τη νίκη», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο WVW-Tv.

Πρόσθεσε ότι δεν απαιτούνται πολλές δικαστικές ενέργειες, θα ζητήσει όμως από τους Αμερικανούς πολίτες να παρουσιάσουν τις ιστορίες τους.

Εκατοντάδες Αμερικανοί από διαφορετικές πολιτείες βγαίνουν μπροστά, είπε ο Φλιν, με 10-12 νέες ένορκες καταθέσεις να λαμβάνονται μόνο το Σάββατο από μια πολιτεία.

«Δεν συμμετέχουμε για να χάσουμε αυτές τις μάχες, συμμετέχουμε για να κερδίσουμε αυτές τις μάχες. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Είμαι σίγουρος γιατί έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους και το σωστό σχέδιο και στρατηγική», δήλωσε.

Διάφορες δημοσιεύσεις του Φλιν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι συνεργάζεται στενά με την Σίντνεϊ Πάουελ- προσωπική δικηγόρο του από το 2019 – η οποία έχει επικεντρωθεί στην φερόμενη απάτη που σχετίζεται με τα μηχανήματα ψηφοφορίας και ισχυρίζεται ότι εταιρείες εκλογικού λογισμικού έχουν εμπλακεί σε μια διακρατική συνωμοσία με σκοπό την ανατροπή των εκλογών.

Αυτή τη στιγμή, πολλαπλές ομάδες και μεμονωμένα άτομα προετοιμάζονται για τη νομική μάχη που θα δώσουν για την επανεκλογή του Τραμπ στις αμφίρροπες πολιτείες. Ο δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, ηγείται της νομικής ομάδας της εκστρατείας Τραμπ. Η Πάουελ ηγείται μιας άλλης νομικής προσπάθειας και εργάζεται ανεξάρτητα. Ορισμένες Ρεπουμπλικανικές επιτροπές των πολιτειών και μεμονωμένοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επίσης «μπει» σε αυτούς τους νομικούς αγώνες.

Πιθανά μονοπάτια για την επανεκλογή του Τραμπ

Στην Πενσυλβάνια, μια δικαστική απόφαση μπορεί να ξεκαθαρίσει ένα στενό μονοπάτι για μια νίκη του Τραμπ στην πολιτεία.

Η δικαστής της της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβάνιας, Πατρίτσια ΜακΚάλοου, έγραψε σε ένα άρθρο-γνώμης (pdf) την Παρασκευή ότι το επιχείρημα των Ρεπουμπλικανών ότι η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου που διεξήχθη στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές ήταν αντισυνταγματική μπορεί να κερδίσει την υπόθεση, σύμφωνα με το Νόμο 77. Έγραψε το άρθρο για να εξηγήσει το σκεπτικό της για αυτόν το νόμο που εμποδίζει την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Πενσυλβάνια.

Η ΜακΚάλοου είπε ότι επειδή το νομοθετικό σώμα είναι υπεύθυνο για τον διορισμό των εκλεκτόρων – μια «αβάσιμη» επιλογή «εφόσον η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που δεν ψήφισαν μέσω ταχυδρομείου εισήγαγαν τις ψήφους τους σύμφωνα με μια συνταγματικά αναγνωρισμένη μέθοδο» – εφόσον η μόνη «δίκαιη λύση» για την πολιτεία είναι να υποστηρίξει «το πιο βασικό συνταγματικό δικαίωμα του λαού για δίκαιες και ελεύθερες εκλογές», θα επικύρωνε το μπλοκάρισμα του εκλογικού αποτελέσματος μέσω διατάγματος.

Αλλά η απόφασή της ανατράπηκε το Σάββατο από το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνιας, το οποίο είναι το εφετείο της πολιτείας. Η υπόθεση είναι πολύ πιθανό να ανατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ένας άλλος πιθανός δρόμος για την επανεκλογή του Τραμπ είναι μέσω του πολιτειακού νομοθετικού σώματος.

Οι πολιτειακοί νομοθέτες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Πενσυλβάνια ανακοίνωσαν την ίδια ημέρα ότι θα παρουσιάσουν νέο ψήφισμα όπου θα ζητούν από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να δηλώσει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 στην Κοινοπολιτεία βρίσκονται σε διένεξη, ανέφερε η Epoch Times.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της πολιτείας Νταγκ Μαστριάνο, είπε στην εκπομή «War Room» του Στιβ Μπάνον την Παρασκευή ότι ο ελεγχόμενος από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πολιτειακός νομοθέτης θα έκανε μια προσπάθεια ανάκτησης της εξουσία του να διορίσει τους εκλέκτορες της πολιτείας στο Εκλεκτορικό Κολέγιο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Πενσυλβάνιας ανέλαβαν αυτές τις ενέργειες ύστερα από δημόσια ακρόαση που διοργάνωσαν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στις 25 Νοεμβρίου. Ο Τζουλιάνι, αρκετοί εκλογικοί παρατηρητές και εμπειρογνώμονες κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Παρόμοιες ακροάσεις έχουν προγραμματιστεί στην Αριζόνα για τη Δευτέρα και στο Μίσιγκαν την 1η του Δεκέμβρη.

Ο Τραμπ το Σάββατο επαίνεσε τους πολιτειακούς νομοθέτες για την υπεράσπιση του Συντάγματος των ΗΠΑ.

«Πολλά εύσημα σε όλους τους γενναίους άνδρες και γυναίκες στις τοπικές Βουλές των πολιτειών που υπερασπίζονται το σπουδαίο μας Σύνταγμα. Ευχαριστώ!» έγραψε ο πρόεδρος σε μια δημοσίευσή του στο Twitter.

Ο Jack Phillips και ο Tom Ozimek συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

 

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε