Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

Μεγάλες χώρες ανακοινώνουν επίσημα 100 θανάτους που προκλήθηκαν από τα εμβόλια COVID-19

Ανεξερεύνητες ανεπιθύμητες παρενέργειες της σειράς εμβολίων COVID-19

Ενώ οι δυνητικά θανατηφόροι θρόμβοι αίματος και η φλεγμονή της καρδιάς έχουν αναγνωριστεί ως σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων COVID-19, μπορεί να υπάρχει ένα πιο εκτεταμένο πεδίο πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών σε πολλαπλά συστήματα του σώματος, υποδηλώνουν τα σήματα ασφαλείας από το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων (VAERS), ερευνητικές εκθέσεις, παρατηρήσεις των γιατρών και εμπειρίες των εμβολιασμένων.

Στη σειρά άρθρων «Αδιερεύνητες ανεπιθύμητες ενέργειες: Σειρά εμβολίων COVID-19» της Epoch Times, θα αξιολογήσουμε ορισμένα από τα λιγότερο γνωστά αλλά συνηθισμένα ανεπιθύμητα συμβάντα που εμφανίζονται στην ερευνητική βιβλιογραφία καθώς και στα ιατρεία των γιατρών και το σημαντικότερο, πώς να τα αντιμετωπίσετε και να μειώσετε τους κινδύνους.

Στις 10 Μαρτίου, η ιαπωνική κυβέρνηση ανέφερε τον πρώτο θάνατο που θεωρήθηκε ότι προκλήθηκε άμεσα από το εμβόλιο COVID-19.

Μια 42χρονη γυναίκα έλαβε την τέταρτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Σε λιγότερο από 10 λεπτά, άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια. Πέντε λεπτά μετά, έχασε τις αισθήσεις της. Δεν ανταποκρίθηκε στην ανάνηψη και κηρύχθηκε νεκρή από πνευμονικό οίδημα, το οποίο προκαλείται από ξαφνική συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες.

Η Ιαπωνία δεν είναι η πρώτη χώρα που ανακοινώνει επίσημα θανάτους που προκλήθηκαν από τα εμβόλια COVID-19.

Από την κυκλοφορία του εμβολίου COVID-19, 102 θάνατοι έχουν καταγραφεί επισήμως από μεγάλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου, εκ των οποίων οι 97 θάνατοι σχετίζονται αιτιολογικά με τα εμβόλια COVID-19. Οι παρενέργειες των εμβολίων αναγνωρίζονται επίσης όλο και περισσότερο από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Θάνατοι που σχετίζονται αιτιωδώς με τα εμβόλια COVID-19

Ηνωμένες Πολιτείες: 9 θάνατοι

Από την 1η Μαρτίου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχουν λάβει 19.475 προκαταρκτικές αναφορές θανάτων μέσω του Συστήματος Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων (VAERS).

Μέχρι στιγμής, εννέα θάνατοι από σπάνιους θρόμβους αίματος έχουν συσχετιστεί αιτιολογικά με τους εμβολιασμούς COVID-19 της Johnson & Johnson (J&J).

Άλλα εμβόλια δεν έχουν συνδεθεί επισήμως με θανάτους, αν και τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna αποτελούν την πλειονότητα των αναφορών ανεπιθύμητων συμβάντων και θανάτων στο VAERS του CDC.

Ωστόσο, τοπικές ειδήσεις που βασίζονται σε δηλώσεις ιατροδικαστών έδειξαν ότι τουλάχιστον δύο νεαροί άνδρες πέθαναν από επιπλοκές μυοκαρδίτιδας που σχετίζονται με εμβόλια mRNA (1, 2).

Ο πιστοποιημένος καρδιολόγος και παθολόγος Δρ. Πίτερ ΜαΚάλαγκ υποστήριξε ότι οι θάνατοι που αναφέρονται επισήμως αποτελούν μόνο «την κορυφή του παγόβουνου», γράφοντας στην εφημερίδα The Epoch Times ότι δεν είναι σαφές πώς οι ρυθμιστικές αρχές κάνουν την εκτίμηση για τους θανάτους που συνδέονται με αιτιώδη συνάφεια.

Καναδάς: 4 θάνατοι

Από τις 3 Μαρτίου, 427 θάνατοι μετά τον εμβολιασμό έχουν αναφερθεί στην καναδική κυβέρνηση, εκ των οποίων τέσσερις θάνατοι είχαν «αιτιώδη συσχέτιση με τον εμβολιασμό», αναφέρεται σε δήλωση στον ιστότοπο Health Infobase της καναδικής κυβέρνησης.

Τρεις από τους θανάτους αναφέρθηκαν από το CBC News το 2021 με αιτία θρόμβωσης αίματος από τα εμβόλια της AstraZeneca (1, 2, 3). Η αιτία θανάτου για το τέταρτο θανόν άτομο είναι άγνωστη, όπως και ο κατασκευαστής του εμβολίου.

Ηνωμένο Βασίλειο: 52 θάνατοι

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει εκδώσει επίσημα καμία δήλωση σχετικά με τα εμβόλια COVID-19. Ωστόσο, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνει ότι μεταξύ Μαρτίου 2020 και Ιανουαρίου 2023, 59 πιστοποιητικά θανάτου είχαν τον κωδικό ICD για «εμβόλια COVID-19 που προκαλούν ανεπιθύμητες ενέργειες σε θεραπευτική χρήση», πράγμα που σημαίνει ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες «εμπλέκονται» στους θανάτους των ατόμων.

Μεταξύ αυτών, 51 θάνατοι ανέφεραν τον ίδιο κωδικό ICD ως υποκείμενη αιτία, πράγμα που σημαίνει ότι οι θάνατοι οφείλονταν πλήρως ή εν μέρει σε ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο.

Στην Ουαλία, αναφέρθηκε ένας θάνατος με ανεπιθύμητες ενέργειες που προκλήθηκαν από το εμβόλιο ως υποκείμενη αιτιώδης παράμετρος. Κανένα από τα εμπλεκόμενα εμβόλια ή τα αίτια θανάτου δεν προσδιορίστηκαν.

Αυστραλία: 14 θάνατοι

Από τον Ιανουάριο, η αυστραλιανή ρυθμιστική υπηρεσία φαρμάκων, η Therapeutic Goods Administration, έχει συνδέσει τα εμβόλια COVID-19 με τους θανάτους 14 ανθρώπων.

Δεκατρείς από αυτούς τους θανάτους συνέβησαν μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ ο τελευταίος θάνατος οφείλεται σε μυοκαρδίτιδα από αναμνηστική δόση του εμβολίου Moderna.

Νέα Ζηλανδία: 4 θάνατοι

Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας συνέδεσε τέσσερις θανάτους με τα εμβόλια mRNA της Pfizer.

Το υπουργείο δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν οι τέσσερις θάνατοι προκλήθηκαν άμεσα από τον εμβολιασμό, αλλά διαπίστωσε ότι τουλάχιστον τρία από τα τέσσερα θανόντα άτομα εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα, η οποία θα μπορούσε να συνδεθεί άμεσα με το εμβόλιο της Pfizer.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον άλλο επιβεβαιωμένο θάνατο δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως.

Ιαπωνία: 1 θάνατος

Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο που προκλήθηκε από το εμβόλιο COVID-19 στις 10 Μαρτίου, ύστερα από 2.000 αναφορές θανάτων μετά τον εμβολιασμό.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας αναφέρει ότι «δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αιτιώδης σχέση» μεταξύ του εμβολίου και του θανάτου της 42χρονης γυναίκας. (pdf)

Η γυναίκα πέθανε από πνευμονικό οίδημα.

Ινδία: Ινδία: 15 θάνατοι

Από τον Φεβρουάριο, το ινδικό Υπουργείο Υγείας και Οικογενειακής Πρόνοιας έχει καταγράψει 15 θανάτους που συνδέονται αιτιωδώς με τον εμβολιασμό COVID-19 στη βάση δεδομένων του Adverse Events Following Immunization (AEFI).

Και οι 15 θάνατοι συνδέθηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, με τους θρόμβους αίματος να καταγράφονται ως η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια. Καταγράφηκαν επίσης θάνατοι από εγκεφαλικές αιμορραγίες και αναφυλαξία.

Περισσότεροι από 400 θάνατοι σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 έχουν αναφερθεί στο σύστημα AEFI.

Σιγκαπούρη: 1 θάνατος

Σε δήλωση της 17ης Φεβρουαρίου, ο ιατροδικαστής της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο στην πόλη που ενδεχομένως σχετίζεται με το εμβόλιο.

Ο θανών ήταν ένας 28χρονος άνδρας από το Μπαγκλαντές, ο οποίος πέθανε στις 9 Ιουλίου 2021, τρεις εβδομάδες μετά τη χορήγηση του εμβολίου Moderna. Κατέρρευσε στην εργασία του και διαπιστώθηκε ότι πέθανε από μυοκαρδίτιδα.

«Ήταν πιθανό να σχετίζεται με τον εμβολιασμό COVID-19», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νότια Αφρική: 2 θάνατοι

Η Ρυθμιστική Αρχή Προϊόντων Υγείας της Νότιας Αφρικής (SAHPRA) επιβεβαίωσε ότι τα εμβόλια της J&J συνδέθηκαν αιτιολογικά με δύο θανάτους.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, η SAHPRA επιβεβαίωσε τη δεύτερη περίπτωση θανάτου μετά από εμβολιασμό. Και τα δύο άτομα πέθαναν από σύνδρομο Guillain-Barré (GBS) μετά τον εμβολιασμό.

«Η αξιολόγηση της αιτιότητας του αναφερόμενου περιστατικού πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Εμβολιασμών (NISEC) χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», έγραψε η SAHPRA σε ανακοίνωσή της.

«Το περιστατικό ταξινομήθηκε ως σχετιζόμενο με το προϊόν του εμβολίου μετά από έρευνες που διεξήχθησαν και την αξιολόγηση της αιτιότητας. Τα συμβάντα που αναφέρθηκαν στον παραλήπτη του εμβολίου ήταν σύμφωνα με τον ορισμό του περιστατικού GBS και δεν εντοπίστηκε άλλη πιθανή αιτία GBS κατά τη στιγμή της ασθένειας».

Αναστολή των εμβολιασμών COVID-19

Οι ανησυχίες σχετικά με τις παρενέργειες και τα ανεπαρκώς διερευνημένα ανεπιθύμητα συμβάντα ώθησαν υγειονομικούς από έθνη σε όλο τον κόσμο να ζητήσουν την αναστολή των εμβολίων COVID-19. Από την κυκλοφορία του το 2021, ορισμένες χώρες ανέστειλαν σταδιακά και περιόρισαν τη χρήση ορισμένων εμβολίων.

AstraZeneca

Το εμβόλιο της AstraZeneca έλαβε έγκριση υπό όρους στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο του 2020 και αμέσως μετά κυκλοφόρησε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Από τον Μάρτιο του 2021 άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια αναφορές για θρόμβους αίματος, πνευμονική εμβολή και επακόλουθους θανάτους μεταξύ Αυστριακών που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο AstraZeneca, με αποτέλεσμα η Αυστρία να διακόψει μια παρτίδα εμβολίων AstraZeneca στις 7 Μαρτίου, καθώς η χώρα διερευνούσε αυτά τα συμβάντα.

Στις 11 Μαρτίου 2021, η Νορβηγία, η Δανία και η Ισλανδία δήλωσαν ότι θα αναστείλουν εντελώς το εμβόλιο μέχρι να έχουν περισσότερα στοιχεία για πιθανές παρενέργειες. Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας, της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας (pdf), και πολλές άλλες, εφάρμοσαν επίσης προσωρινή αναστολή της παρτίδας.

Μέχρι τις 7 Απριλίου 2021, η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είχε καταγράψει τους ασυνήθιστους θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια ως μια πολύ σπάνια παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca.

Μετά την ενημέρωση για τις παρενέργειες, η Νορβηγία και η Δανία διέκοψαν οριστικά τα εμβόλια.

Johnson & Johnson

Η J&J έλαβε επείγουσα και υπό όρους έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2021 και τον Μάρτιο του 2021, αντίστοιχα.

Όπως και η AstraZeneca, το J&J είναι ένα εμβόλιο αδενοϊού και προκαλεί επίσης παρόμοιες παρενέργειες όπως θρόμβωση, θρομβοπενία και σύνδρομο Guillain-Barré.

Οι ανησυχίες σχετικά με τους θρόμβους αίματος εμφανίστηκαν αρχικά τον Απρίλιο του 2021. Ως απάντηση σε αυτές τις αναφορές, η Δανία αφαίρεσε το J&J από το πρόγραμμα εμβολιασμού της, αν και οι άνθρωποι μπορούσαν ακόμη να επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο εάν το επιθυμούσαν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η J&J περιορίζεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Moderna

Αρκετές σκανδιναβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Φινλανδίας, ανέστειλαν τη χρήση των εμβολίων Moderna COVID-19 σε νεαρά άτομα λόγω ανησυχιών για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα.

Στις 6 Οκτωβρίου 2021, η Σουηδία ανακοίνωσε την αναστολή του εμβολίου Moderna σε άτομα που γεννήθηκαν το 1991 ή αργότερα, αν και η χώρα περιέγραψε τον κίνδυνο προσβολής ως «πολύ χαμηλό».

Οι θάνατοι από μη-mRNA εμβόλια είναι πιο διαδεδομένοι. Εμπειρογνώμονας εγείρει ερωτήματα

Παρόλο που οι περισσότερες χώρες έχουν συνδέσει θανάτους και έχουν λάβει μέτρα κατά των εμβολίων AstraZeneca ή J&J, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι λιγότερο ασφαλή από τα πιο δημοφιλή εμβόλια mRNA, η Κιμ Γουίζακ, πρόεδρος της ομάδας υπεράσπισης της ασφάλειας των φαρμάκων Woody Matters και εκπρόσωπος των καταναλωτών στη συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τα νέα θεραπευτικά προϊόντα, έκανε εικασίες σχετικά με το κατά πόσον τα πολιτικά κίνητρα ήταν ο κύριος παράγοντας για την καθοδήγηση της δημοτικότητας των εμβολίων.

Η έλλειψη επίσημης αναγνώρισης από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές υπηρεσίες απλώς ενισχύει την αφήγηση ότι τα εμβόλια mRNA μπορεί να είναι ασφαλέστερα από τα εμβόλια αδενοϊού, παρά την αμφισβήτηση της ασφάλειάς τους.

«Οι ΗΠΑ είχαν την υψηλότερη απορρόφηση των ενέσεων mRNA που κατασκευάστηκαν από την Pfizer και τη Moderna», δήλωσε στην εφημερίδα The Epoch Times η καθηγήτρια Λίντα Γουαστίλα από το Πανεπιστήμιο του Maryland, η οποία ειδικεύεται στη φαρμακοθεραπεία και την πολιτική φαρμάκων, αναφερόμενη στις περισσότερες από 650 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Pfizer και της Moderna που έχουν χορηγηθεί.

Αν και οι τάσεις πρόσληψης από τον πληθυσμό δεν το δείχνουν, η Γουαστίλα σημείωσε ότι άλλες χώρες, όπως η Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ευνοούν στις πολιτικές τους τα εμβόλια που δεν είναι mRNA.

Η Ινδία δεν αγόρασε κανένα εμβόλιο mRNA. Η χώρα βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Pfizer, αλλά τα δύο μέρη κατέληξαν σε διαφωνία σχετικά με την αποζημίωση των εμβολίων με την Pfizer. Επικαλούμενη ανεπιθύμητες αντιδράσεις, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Ινδίας για το θέμα αποφάνθηκε επίσης ότι το εμβόλιο δεν θα πρέπει να συνιστάται για έγκριση επείγουσας χρήσης με την Pfizer, με αποτέλεσμα να αποσύρει τελικά την αίτησή του. Ο Καναδάς ήταν η πρώτη χώρα που έδωσε πλήρη έγκριση στα εμβόλια της J&J. Τα εμβόλια COVID-19 της AstraZeneca ήταν προϊόντα συνεργασίας μεταξύ της AstraZeneca και της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που υποδηλώνει γιατί προτιμήθηκαν επίσης έναντι των εμβολίων mRNA.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, τα μη-mRNA εμβόλια φαίνεται ότι υποβλήθηκαν σε μεγαλύτερο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές υγείας, όπως συνέβη με το Novavax, ένα πρωτεϊνικό επικουρικό εμβόλιο, σύμφωνα με την Γουαστίλα.

Έλλειψη έρευνας

Ενώ η Νορβηγία, η Βραζιλία και πολλές άλλες χώρες έχουν παραδεχθεί δημόσια ότι οι θάνατοι ατόμων που έχουν εμβολιαστεί με mRNA πρέπει να διερευνηθούν, δεν υπήρξαν τέτοιες δημόσιες παραδοχές από τις ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Η αποκλειστική αναφορά των Epoch Times στο CDC δείχνει ότι ο οργανισμός δεν πραγματοποίησε ανάλυση εξόρυξης δεδομένων στη βάση δεδομένων VAERS, παρά την υπόσχεση που έδωσε να το κάνει τον Ιανουάριο του 2021. Ένας εκπρόσωπος του CDC δήλωσε στην Epoch Times ότι η ανάλυση αυτή είχε ξεκινήσει μόλις στις 25 Μαΐου 2022: σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την υπόσχεση.

Η έρευνα της εφαρμοσμένης μαθηματικού και υπολογιστικής βιολόγου Τζέσικα Ρόουζ δείχνει ότι το 2021 σημειώθηκε η μεγαλύτερη έξαρση στις αναφορές VAERS, ιδίως σε σχέση με τα εμβόλια COVID-19. Η ίδια τάση μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στον αριθμό των αναφορών VAERS από το 2020 έως το 2022.

«Οι ίδιοι άνθρωποι που εγκρίνουν αυτά τα φάρμακα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που εξετάζουν τα δεδομένα, οπότε πρέπει να έχετε ανθρώπους που είναι εντελώς αποστασιοποιημένοι από τα αποτελέσματα και να είναι πρόθυμοι να βρουν και κάτι», δήλωσε η Γουαστίλα. «Αλλά αν δεν υπάρχει περιέργεια, δεν πρόκειται ποτέ να το βρείτε … Αλλά και πάλι, αυτό σας λέει να πάτε και να κάνετε πραγματικά μια βαθιά κατάδυση, μια βαθιά μελέτη και να βεβαιωθείτε ότι δεν χειραγωγούμε τα δεδομένα».

Σήματα για άλλες πιθανές παρενέργειες

Τα σήματα για άλλες πιθανές παρενέργειες μπορεί να είναι επικείμενα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τον Αύγουστο του 2021 αποκάλυψε ότι διερευνά τη σχέση μεταξύ των εμβολίων mRNA και μιας σπάνιας δερματικής διαταραχής, καθώς και δύο νεφρικών παθήσεων (pdf 1, pdf 2).

Τον Ιανουάριο, το Vaccine Safety Datalink (VSD) του CDC εντόπισε επαρκή περιστατικά εγκεφαλικού επεισοδίου σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ώστε να ενεργοποιηθεί ένα σήμα ασφαλείας, διαπιστώνοντας ότι όσοι είχαν λάβει εμβολιασμούς με εμβόλια δύο συστατικών (τα οποία προστατεύουν από δύο ή περισσότερα στελέχη ιών) είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο εντός 21 ημερών παρά εντός 22 έως 42 ημερών μετά τον εμβολιασμό, αν και το σήμα μπορεί επίσης να σχετίζεται με ένα εμβόλιο γρίπης που λαμβάνεται σε συνδυασμό.

Αρκετές από τις ανεπίσημες αλλά καλά τεκμηριωμένες ανεπιθύμητες ενέργειες θα εξεταστούν διαδοχικά στα επόμενα άρθρα αυτής της σειράς. Οι ιστορίες θα περιλαμβάνουν αφηγήσεις ατόμων που πάσχουν από τέτοια συμβάντα, γιατρών που παρατηρούν κλινικά τέτοιες περιπτώσεις και τεκμηρίωση στη βιβλιογραφία.

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, η αναπαραγωγή, η προσαρμογή, η λήψη, η διανομή, η χρήση ή η εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο, εν όλω ή εν μέρει, της παρούσας ιστοσελίδας ή οποιουδήποτε υλικού που εμφανίζεται σε αυτήν (συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού οποιωνδήποτε αντικειμένων) χωρίς τη ρητή έγγραφη άδεια της Epoch Times.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε