Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Ένας ιατρικός εργαστηριακός επιστήμονας δοκιμάζει φιαλίδια δειγμάτων για covid-19 στο εργαστήριο ιολογίας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, στις 13 Μαρτίου 2020. (John Moore/Getty Images)

Μελέτη: Αντισώματα ανιχνεύονται τουλάχιστον 1 έτος μετά τη λοίμωξη από COVID-19

Το ανοσοποιητικό σύστημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό του ΚΚΚ συνεχίζει να φέρει αντισώματα έναντι του ιού για τουλάχιστον 12 μήνες, σύμφωνα με μια μελέτη αξιολογημένη από ομοτίμους που έγινε δεκτή από το European Journal of Immunology στις 24 Σεπτεμβρίου.

Επιστήμονες στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας μελέτησαν την παρουσία αντισωμάτων σε 1.292 άτομα οκτώ μήνες μετά τη μόλυνση. Διαπίστωσαν ότι το 96% των ατόμων εξακολουθούσαν να φέρουν εξουδετερωτικά αντισώματα και το 66% εξακολουθούν να φέρουν έναν τύπο αντισώματος που ονομάζεται νουκλεοπρωτεϊνική IgG.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες ερεύνησαν τα επίπεδα αντισωμάτων ένα χρόνο μετά τη μόλυνση επιλέγοντας τυχαία 367 άτομα από την αρχική ομάδα που δεν είχαν εμβολιαστεί ακόμη. Το 89% των ατόμων εξακολουθούσαν να φέρουν εξουδετερωτικά αντισώματα και το 36% εξακολουθούσαν να φέρουν το αντίσωμα IgG.

Τα επίπεδα αντισωμάτων ήταν υψηλότερα σε άτομα που είχαν νοσήσει σοβαρά από COVID-19. Σε σύγκριση με εκείνους που είχαν ήπια ασθένεια, αυτά τα άτομα είχαν δύο έως επτά φορές περισσότερα αντισώματα για τουλάχιστον 13 μήνες μετά τη μόλυνση.

«Οι μελέτες ατόμων που έχουν αναρρώσει από τη μόλυνση είναι ζωτικής σημασίας για τον προσδιορισμό του πόσο καιρό τα αντισώματα επιμένουν μετά τη μόλυνση και εάν αυτά τα αντισώματα προστατεύουν από την εκ νέου μόλυνση», έγραψαν οι επιστήμονες (pdf).

Παρά τη διαρκή προστασία από το αρχικό στέλεχος του ιού του ΚΚΚ, η μελέτη διαπίστωσε ότι η αποτελεσματικότητα εξουδετέρωσης έναντι των παραλλαγών Άλφα, Βήτα και Δέλτα μειώθηκε με την πάροδο του χρόνου. Η μείωση της αποδοτικότητας “μειώθηκε σημαντικά” για την παραλλαγή Βήτα και “μειώθηκε ελάχιστα” έναντι της παραλλαγής Άλφα. Για την παραλλαγή Δέλτα, η οποία είναι το κυρίαρχο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μελέτη διαπίστωσε ότι το 80% των ατόμων εξακολουθούσαν να έχουν ανοσολογική προστασία 12 μήνες μετά τη μόλυνση.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Medicine τον Μάιο διαπίστωσε ότι τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε ένα άτομο έχουν υψηλό βαθμό προβλεψιμότητας για την ανοσολογική προστασία έναντι της μόλυνσης και των σοβαρών ασθενειών που προκαλούνται από τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), κοινώς γνωστό ως νέο κορονοϊό. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι τα αντισώματα επιμένουν έξι έως 12 μήνες μετά τη μόλυνση.

Παρά την ισχυρή και διαρκή προστασία μετά από μόλυνση, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την covid-19 δεν περιλαμβάνει εξαιρέσεις με βάση την ανοσία. Μια επανεξέταση από την Epoch Times πάνω στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε κολέγια και πανεπιστήμια των ΗΠΑ δεν βρήκε ούτε ένα σχολείο που να προσφέρει εξαιρέσεις σε μαθητές που έχουν αποκτήσει ανοσία. Οι πρόσφατες εντολές που επιβλήθηκαν σε εθνικό επίπεδο αγνόησαν επίσης την κεκτημένη ανοσία.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε