Τετάρτη, 17 Απρ, 2024
Ένας ασθενής με COVID-19 στο Σικάγο, Ill., στις 31 Ιανουαρίου 2022. (Scott Olson/Getty Images)

Μελέτη: Πάνω από το 40 τοις εκατό των νοσηλειών με COVID-19 στις ΗΠΑ είναι εμβολιασμένοι

Εμβόλια & Ασφάλεια

Σύμφωνα με μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), την άνοιξη πάνω από το 40% των νοσηλειών με COVID-19 αφορούσαν άτομα που είχαν κάνει ένα ή περισσότερα εμβόλια COVID-19.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από το δίκτυο επιτήρησης νοσηλειών που σχετίζονται με την COVID-19, ένα δίκτυο επιτήρησης του CDC που αποτελείται από νοσοκομεία σε 14 πολιτείες.

Από τις 20 Μαρτίου έως τις 31 Μαΐου, υπήρξαν 1.228 νοσηλείες στα νοσοκομεία με COVID-19. Από αυτές, η πλειονότητα -44,1%- ήταν άτομα που είχαν λάβει τουλάχιστον μία αναμνηστική δόση, συμπεριλαμβανομένων 45 ασθενών με δύο ή περισσότερες αναμνηστικές δόσεις.

Ένα άλλο 24,3 τοις εκατό ήταν άτομα που έλαβαν μέχρι και την δεύτερη δόση και κανένα αναμνηστικό εμβόλιο. Μόνο το 27,8 τοις εκατό ήταν ανεμβολίαστοι ή δεν είχαν καταγραφεί ότι είχαν λάβει εμβόλιο.

Τα μερικώς εμβολιασμένα άτομα εξαιρέθηκαν.

Εκείνη την εποχή, η υποπαραλλαγή BA.2 της Όμικρον ήταν κυρίαρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες και μεταξύ 19 Δεκεμβρίου 2021 και 19 Μαρτίου- μόλις το 15,6% των νοσηλειών ήταν άτομα που είχαν κάνει τις αναμνηστικές δόσεις και το 47% ήταν ανεμβολίαστα άτομα.

Και νωρίτερα το 2021, όταν κυριαρχούσε η παραλλαγή Δέλτα, το 69,4 τοις εκατό των νοσηλειών ήταν ανεμβολίαστοι.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε από το CDC (pdf).

Οι αριθμοί ταυτίζονται με μια έρευνα της Epoch Times που διαπίστωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα αποτελούσαν όλο και περισσότερο την πλειοψηφία των νοσούντων με COVID-19 στις πολιτείες της χώρας.

Οι ερευνητές, στους οποίους περιλαμβάνονται επιστήμονες του CDC και άλλοι, δήλωσαν ότι η αύξηση που περιγράφεται στη μελέτη πιθανώς συνδέεται με διάφορους παράγοντες, όπως η εξασθένηση της ανοσίας από τον εμβολιασμό, ή δεν έχουν κάνει τα αναμνηστικά εμβόλια καθώς και η αύξηση του αριθμού των ηλικιωμένων Αμερικανών που έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με το CDC, από τις 6 Ιουλίου, το 91,6% των Αμερικανών 65 ετών και άνω είχαν λάβει μέχρι και την δεύτερη δόση, το 64,4% είχαν λάβει την τρίτη δόση και το 22,2% είχαν λάβει την τέταρτη δόση.

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι είχαν υποκείμενα νοσήματα

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους ασθενείς ήταν ηλικιωμένοι και είχαν τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα.

Ενώ το 59% των ασθενών την περίοδο της μετάλλαξης Δέλτα ήταν κάτω των 65 ετών, το ποσοστό των ηλικιωμένων αυξήθηκε σε σχεδόν 50% όταν κυριαρχούσε η BA.1 και σε 61,5% όταν κυριαρχούσε η BA.2. Το 19 τοις εκατό των ασθενών στην BA.2 ήταν 85 ετών και άνω, από 8 τοις εκατό και 12,6 τοις εκατό αντίστοιχα.

Κατά την διάρκεια της μετάλλαξης Δέλτα, περίπου το 89 τοις εκατό των ασθενών είχαν υποκείμενα νοσήματα. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 91,7 τοις εκατό και στη συνέχεια σε 95,1 τοις εκατό. Και το ποσοστό των ανοσοκατασταλμένων ασθενών αυξήθηκε από 11 τοις εκατό σε 16 τοις εκατό και στη συνέχεια σε 19,2 τοις εκατό.

Ενώ το 12,4 τοις εκατό των ασθενών της περίοδο της μετάλλαξης Δέλτα πέθανε στο νοσοκομείο, μόλις το 7,5 τοις εκατό το έκανε κατά τη διάρκεια της BA.1 και το 5,1 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της BA.2.

Η κατάσταση εμβολιασμού των θανάτων δεν αναφέρθηκε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε