Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024
Σύριγγες και φιαλίδια του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech προετοιμάζονται για να χορηγηθούν σε ένα σημείο εμβολιασμού με αυτοκίνητο στο Ρίνο, Νεβάδα, στις 17 Δεκεμβρίου 2020. (Patrick T. Fallon/AFP via Getty Images)

Μελέτη: Το 70 τοις εκατό των θανάτων από το εμβόλιο της Pfizer στην Ιαπωνία αναφέρθηκαν εντός 10 ημερών από τον εμβολιασμό

Ο αριθμός των θανάτων εντός των πρώτων 10 ημερών από τον εμβολιασμό ήταν «σημαντικά υψηλότερος» από τους θανάτους μεταξύ 11 και 180 ημερών μεταξύ ατόμων ηλικίας 64 ετών και κάτω.

Περίπου το 70% των ανθρώπων που πέθαναν στην Ιαπωνία μετά τη χορήγηση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Η ιαπωνική μελέτη με αξιολόγηση από ομοτίμους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cureus στις 7 Δεκεμβρίου, εξετάζει τη σχέση μεταξύ του εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19 και των θανάτων εντός 10 ημερών από τον εμβολιασμό.

Η περίοδος κινδύνου ορίστηκε ως εντός 10 ημερών από τον εμβολιασμό, με ημέρα εμβολιασμού την 1η ημέρα, και η περίοδος ελέγχου ορίστηκε ως 11 έως 180 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Η ανάλυση χωρίστηκε σε δύο ομάδες: Ομάδα 1, η οποία αντιπροσώπευε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, και Ομάδα 2, η οποία περιλάμβανε άτομα ηλικίας 64 ετών και κάτω.

Ο ερευνητής εντόπισε 1.311 θανάτους στην Ομάδα 1, οι οποίοι περιλάμβαναν 662 άνδρες και 649 γυναίκες. Στην Ομάδα 2, η ομάδα εντόπισε 247 θανάτους-155 άνδρες και 92 γυναίκες.

“Το ποσοστό των αναφερόμενων περιπτώσεων που παρουσίασαν θάνατο εντός 10 ημερών μετά τον εμβολιασμό ήταν 71% στην Ομάδα 1 και 70% στην Ομάδα 2”, αναφέρουν τα αποτελέσματα της μελέτης.

Άνω των 65 ετών

Στην Ομάδα 1, περισσότερες γυναίκες από ό,τι άνδρες πέθαναν συνολικά από διάφορες ιατρικές καταστάσεις τις πρώτες 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Μετά τις 10 ημέρες, αναφέρθηκαν περισσότεροι θάνατοι από άνδρες.

Οι περισσότεροι θάνατοι μετά τον εμβολιασμό συνέβησαν τη δεύτερη ημέρα, ενώ ακολούθησαν η τρίτη και η τέταρτη ημέρα.

Εκτός από τους «ανεξήγητους θανάτους», η μεγαλύτερη αιτία θανάτου σε αυτή την ομάδα ήταν η ισχαιμική καρδιακή νόσος (119 θάνατοι), ακολουθούμενη από την καρδιακή ανεπάρκεια (92) και την πνευμονία από εισρόφηση/ασφυξία (72). Αυτοψίες διενεργήθηκαν σε οκτώ από τις 239 περιπτώσεις ανεξήγητου θανάτου.

Ομάδα 2

Στην Ομάδα 2, πάνω από τον διπλάσιο αριθμό ανδρών πέθανε σε σχέση με τις γυναίκες από διάφορες ιατρικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 ημερών από τον εμβολιασμό. Οι συνολικοί θάνατοι μετά τις πρώτες 10 ημέρες ήταν μόνο ελαφρώς υψηλότεροι μεταξύ των ανδρών.

Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων μετά τον εμβολιασμό καταγράφηκε την τρίτη ημέρα, ακολουθούμενος από την τέταρτη, τη δεύτερη και την πέμπτη ημέρα.

Μετά τους «ανεξήγητους θανάτους», η μεγαλύτερη αιτία θανάτου σε αυτή την ομάδα ήταν η ισχαιμική καρδιακή νόσος (27 θάνατοι), οι καρδιακές αρρυθμίες (24), η υπαραχνοειδής αιμορραγία (20) και η μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδα (17). Αυτοψίες διενεργήθηκαν σε εννέα από τους 51 ανεξήγητους θανάτους.

Υπήρξε μια υπερβολική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών που πέθαναν λόγω μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας κατά τη διάρκεια της «περιόδου κινδύνου», με οκτώ άνδρες να πεθαίνουν σε σύγκριση με μόλις μία γυναίκα. Η καρδιακή ανεπάρκεια είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο εννέα ανδρών έναντι δύο γυναικών.

«Ορισμένες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας μπορεί να περιλαμβάνονται στην κατηγορία των ανεξήγητων θανάτων. Η μυοκαρδίτιδα αποτελεί επιπλοκή του εμβολιασμού, ιδίως σε νεαρούς ενήλικες και έφηβους άνδρες», αναφέρει η μελέτη.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε