Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Ο Χάντερ Μπάιντεν στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης στις 28 Μαΐου 2014./Ο Έλον Μασκ παρευρίσκεται στην τελετή εγκαινίων του νέου εργοστασίου Gigafactory της Tesla για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Γκρουενχάιντε της Γερμανίας στις 22 Μαρτίου 2022. (Astrid Stawiarz/Getty Images for Town & Country- Patrick Pleul/Pool via Reuters)

Ο Έλον Μασκ σχολιάζει το Twitter που μπλόκαρε την ιστορία με τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2020

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, σχολίασε την απόφαση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2020 να μπλοκάρει την εμβέλεια ενός άρθρου της New York Post που περιγράφει λεπτομερώς τις επιχειρηματικές συμφωνίες του Χάντερ Μπάιντεν στο εξωτερικό.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές του 2020, η NY Post δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το φορητό υπολογιστή του νεότερου Μπάιντεν. Το Twitter, το Facebook και άλλες πλατφόρμες κινήθηκαν για να μπλοκάρουν την εμβέλεια, ενώ το Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό της εφημερίδας για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

«Η αναστολή του λογαριασμού Twitter ενός μεγάλου ειδησεογραφικού οργανισμού για τη δημοσίευση μιας αληθινής ιστορίας ήταν προφανώς απίστευτα ανάρμοστη», έγραψε ο Μασκ την Τρίτη, απαντώντας σε μια άλλη ανάρτηση σχετικά με την ιστορία για τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν.

Ήταν μια απάντηση στον σχολιαστή Saagar Enjeti, ο οποίος δημοσίευσε στο Twitter ένα άρθρο του Politico σχετικά με το πώς ο κορυφαίος δικηγόρος της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να έκλαιγε εξαιτίας της απόφασης του Μασκ να αγοράσει την εταιρεία έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το άρθρο της NY Post αποκάλυψε πολυάριθμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα που είχε στείλει ή λάβει ο Χάντερ Μπάιντεν, προκαλώντας κατηγορίες ότι εκμεταλλεύτηκε την επιρροή του τότε υποψήφιου Τζο Μπάιντεν ως πρώην αντιπροέδρου για να κλείσει επικερδείς επιχειρηματικές συμφωνίες στην Κίνα, την Ουκρανία και άλλα μέρη.

Αλλά όταν το Twitter μπλόκαρε το άρθρο και ισχυρίστηκε ότι περιείχε υλικό που είχε υποκλαπεί, ο ιστότοπος δήλωσε ότι η αναφορά παραβίαζε τους όρους και τις προϋποθέσεις του.

«Οι εικόνες που περιέχονται στα άρθρα περιλαμβάνουν προσωπικές και ιδιωτικές πληροφορίες -όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου- οι οποίες παραβιάζουν τους κανόνες μας», είχε γράψει τότε το Twitter.

Οι συντηρητικοί και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσαν ότι η κίνηση αυτή μοιάζει με λογοκρισία και ότι επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ντιμπέιτ μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν, ο πρώην πρόεδρος έφερε συχνά στο προσκήνιο το φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν – ενώ έφερε μαζί του και έναν πρώην επιχειρηματικό συνεργάτη του Μπάιντεν, τον Τόνι Μπομπουλίνσκι, ο οποίος δήλωσε τον Οκτώβριο του 2020 ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο φορητό υπολογιστή ήταν αυθεντικά.

Τόσο ο Χάντερ Μπάιντεν όσο και ο Τζο Μπάιντεν έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά κάθε αδίκημα. Ο Τζο Μπάιντεν, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι δεν είχε καμία γνώση για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του στο εξωτερικό, αν και ο Μπομπουλίνσκι δήλωσε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν ψευδείς.

Μήνες αργότερα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, παραδέχτηκε ότι η κίνηση να μπλοκάρει το άρθρο της NY Post ήταν «απόλυτο λάθος», ενώ κατέθεσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.

«Ήταν κυριολεκτικά απλώς ένα λάθος της διαδικασίας. Αυτό δεν ήταν εναντίον τους με κανέναν ιδιαίτερο τρόπο», δήλωσε τότε ο Ντόρσεϊ στην επιτροπή. «Εάν καταργήσουμε μια παραβίαση, απαιτούμε από τους ανθρώπους να τη διορθώσουν», δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στις αρχές του 2021, αν και δεν αποκάλυψε ποιος αποφάσισε να απελευθερώσει τον λογαριασμό Twitter της NY Post.

Ο Μασκ, που θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα και πρόσθεσε ότι θα την κάνει ιδιωτική. Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι πολιτικές της εταιρείας είναι πολύ περιοριστικές και θέλει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να προωθήσει την ελευθερία του λόγου.

Παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι θέλει να αλλάξει στο Twitter, ο Μασκ είπε ότι θέλει επίσης να περιορίσει την εξάπλωση των «spam bots» και να πιστοποιήσει περισσότερους από τους χρήστες του.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε