Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
Ο κυβερνήτης Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις στο γραφείο του στο Ταλαχάσι της Φλόριντα, την 1η Απριλίου 2021. (Screenshot via Epoch Times)

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις απονέμει χάρη στους αρνητές μάσκας

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δεσμεύτηκε να απονείμει χάρη στους αρνητές μάσκας, επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τα περιοριστικά μέτρα που σχετίζονται με την COVID-19.

«Οι κάτοικοι της Φλόριντα δεν πρέπει να τιμωρούνται, επειδή απορρίπτουν την υπερβολή των τοπικών αρχών μέσω περιττών εντολών για μάσκες», έγραψε ο ΝτεΣάντις στο Twitter στις 13 Μαΐου.  Ο κυβερνήτης επίσης εμφανίστηκε στο Fox News την Τετάρτη μαζί με ένα ζευγάρι που συνελήφθη πολλές φορές, επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα.

Το εν λόγω ζευγάρι, ο Mike και η Jillian Carnevale, αρνήθηκαν να εφαρμόσουν μια τοπική εντολή για μάσκα στο γυμναστήριό τους, το Fitness 1440. Εξαιτίας αυτού συνελήφθησαν τρεις φορές μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους.

«Μόλις άκουσα ότι ο Mike και η Jillian Carnevale αντιμετώπισαν ποινικές κυρώσεις, όπως την πιθανή φυλάκιση, επειδή δεν φορούσαν μάσκες στο γυμναστήριο τους, θέλησα να τους προστατέψω από αυτήν την υπέρβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης», πρόσθεσε ο ΝτεΣάντις, σε επόμενο tweet.

Οι Carnevales είναι αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης επειδή φέρεται να αρνούνται την επιβολή μάσκας και παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστή τον Μάρτιο και η δίκη τους ορίστηκε για τις 18 Μαΐου.

«Τώρα θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Θέλουν να μας βάλουν στη φυλακή και δεν υποχωρούμε σε αυτό», δήλωσε ο Mike Carnevale στο CBS Miami. «Έχουμε έναν δικηγόρο που θα το παλέψει μέχρι τέλους. Θα το παλέψω μέχρι τέλους. Δε θα υποχωρήσω, αυτή είναι η θέση μας».

 

Ο ΝτεΣάντις επίσης υπέγραψε την Πέμπτη μια αναστολή που θα καθυστερήσει την υπόθεση για 60 ημέρες και στις 13 Μαΐου είπε στο Fox News ότι η σύλληψή του ζευγαριού ήταν μια «παρατραβηγμένη αντιμετώπιση» από την μεριά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Όταν συναντηθεί το διοικητικό συμβούλιο μας για τις προσεχείς εβδομάδες, θα εκδώσουμε συγχαρητήρια όχι μόνο για τον Mike και τον Jillian, αλλά για κάθε κάτοικο της Φλόριντα που είναι αντιμέτωπος με αντίστοιχες κυρώσεις».

«Είναι γεγονός ότι δεν είναι καν σωστό να φοράει κάποιος μάσκα όταν ασκείτε», είπε ο ΝτεΣάντις. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επίσης δεν το συνιστά. Δεν είναι υγιές για τους ανθρώπους. Είναι λοιπόν, ένας κακός περιορισμός. Οι υγειονομικές διαταγές, πρέπει να είναι συμβουλευτικές και όχι τιμωρητικές».

«Και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγματική μας εξουσία. Νομίζω ότι έχουν υποστεί κακή μεταχείριση, και ευτυχώς, έχουν έναν κυβερνήτη που νοιάζεται».

Ο ΝτεΣάντις τους τελευταίους μήνες έχει λάβει δράση για τον περιορισμό των εγκλεισμών που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας, ενώ απαγορεύει επίσης τα διαβατήρια εμβολιασμού COVID-19.

Μιλώντας στην εκπομπή «American Thought Leaders» της Epoch Times τον Απρίλιο, ο ΝτεΣάντις είπε ότι πιστεύει ότι οι εγκλεισμοί ήταν ένα «τεράστιο λάθος», συμπεριλαμβανομένου αυτών που εφαρμόστηκαν στη Φλόριντα.

Υπενθυμίζοντας το μάντρα που προωθούνταν από αξιωματούχους υγείας για το κλείσιμο δύο εβδομάδων πέρυσι, ο ΝτεΣάντις είπε ότι τώρα συνειδητοποιεί ότι πιθανότατα δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

«Θέλαμε να μετριάσουμε τη ζημιά. Τώρα, εκ των υστέρων, οι 15 ημέρες εγκλεισμού για την επιβράδυνση της εξάπλωσης και οι 30 – δεν λειτούργησαν», είπε ο ΝτεΣάντις. «Δεν έπρεπε να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο».

Η COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του Κ.Κ.Κ.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε