Τρίτη, 28 Μαρ, 2023
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis συναντά θαυμαστές κατά τη διάρκεια της ημέρας One of The Walker Cup στο Seminole Golf Club στο Juno Beach στις 8 Μαΐου 2021. (Cliff Hawkins / Getty Images)

Ο ΝτεΣάντις απορρίπτει την ομοσπονδιακή εντολή μάσκας στα παιδιά: «Δεν το κάνουμε αυτό στη Φλόριντα»

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι η Φλόριντα δεν θα εφαρμόσει υποχρεωτικότητα μάσκας σε παιδιά δημόσιων σχολείων εν μέσω της πανδημίας COVID-19, ύστερα από εντολή ομοσπονδιακών αξιωματούχων υγείας που αναφέρει ότι τα ανεμβολίαστα παιδιά και το σχολικό προσωπικό πρέπει να φορούν μάσκες ενώ βρίσκονται στην τάξη.

«Έχουν γίνει συζητήσεις για ανθρώπους που υποστηρίζουν αυτό σε ομοσπονδιακό επίπεδο, επιβάλλοντας υποχρεωτικά τις μάσκες στα παιδιά», δήλωσε ο ΝτεΣάντις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης υπογραφής νομοσχεδίου στο Φορτ Πιρς την Πέμπτη. «Δεν θα το κάνουμε αυτό στη Φλόριντα, εντάξει; Θέλουμε τα παιδιά μας να αναπνέουν».

«Οι γονείς προφανώς μπορούν να εφοδιάσουν όπως θέλουν τα παιδιά τους για να πάνε στο σχολείο, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν καταναγκαστικές εντολές στα σχολεία μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι μάσκες είναι «τρομερά» άβολες για τα παιδιά.

Προηγουμένως, μια μελέτη του Journal of American Medical Association (JAMA) που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο διαπίστωσε ότι τα παιδιά διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο ανάπτυξης COVID-19 και επίσης δεν διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του ιού. Μια μελέτη τον Μάρτιο από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσε ότι υπήρχαν περισσότερες ασθένειες που σχετίζονται με τον ιό στις σχολικές περιοχές της Φλόριντα που δεν εφάρμοζαν τη χρήση μάσκας, αν και η μελέτη πρόσθεσε ότι εκείνη την εποχή τα κρούσματα COVID-19 που σχετίζονται με το σχολείο ήταν μικρά σε όλη την πολιτεία.

Ο ΝτεΣάντις δήλωσε ότι ο ίδιος και ο Πρόεδρος της Βουλής της Φλόριντα Κρις Σπρόουλς, Ρεπουμπλικάνος, θα οργανώσουν ειδική νομοθετική συνεδρίαση εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δώσει εντολή για μάσκες στα σχολεία αντί να εκδίδει απλώς οδηγίες. Αντί να φοράνε μάσκες και να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ο ΝτεΣάντις προέτρεψε τους κατοίκους της Φλόριντα να εμβολιαστούν κατά του COVID-19. Είπε ότι στις περιοχές της Φλόριντα θα συνεχίσουν να φορούν μάσκες  προαιρετικά.

«Από αυτή τη στιγμή, όλες οι σχολικές περιοχές οδηγούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά θα γίνει, όπως φαίνεται, μια εκστρατεία από την Ουάσιγκτον για να προσπαθήσει να το αλλάξει αυτό. Μίλησα με τον Κρις Σπρόουλς για το ενδεχόμενο να φέρουμε (τους νομοθέτες) πίσω για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι από νομοθετικής άποψης και ήταν απολύτως σύμφωνος», δήλωσε ο κυβερνήτης.

Παρόλα αυτά, μπορεί να μην υπάρξει ποτέ ομοσπονδιακή εντολή για να φορούν τα παιδιά μάσκες στο σχολείο. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) πιθανότατα θα συστήσει και δεν θα αναγκάσει τα παιδιά κάτω των 12 ετών – το κατώτερο όριο ηλικίας για τα εμβόλια COVID-19 – να φορούν μάσκες.

Αυτό το μήνα, το CDC εξέδωσε την ενημερωμένη πολιτική του και δήλωσε ότι η χρήση μασκών στα παιδιά θα αποτρέψει μελλοντικές εξάρσεις του ιού και απαγορεύση κυκλοφορίας.

Οι γερουσιαστές πραγματοποίησαν πρόσφατα ακρόαση στο Νιου Τζέρσεϊ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εντολή για μάσκες στα παιδιά δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε