Τρίτη, 05 Δεκ, 2023
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις μιλάει κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Μαθητικής Δράσης Turning Point USA που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Τάμπα στην Τάμπα της Φλόριντα, στις 22 Ιουλίου 2022. (Joe Raedle/Getty Images)

Ο ΝτεΣάντις θα αναλάβει δράση κατά της ESG

ΠΟΥΝΤΑ ΓΚΟΡΝΤΑ, Φλόριντα – Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε στις 27 Ιουλίου ότι σχεδιάζει να αναλάβει δράση κατά του κινήματος για το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG), χαρακτηρίζοντάς το απειλή για την αμερικανική οικονομία.

«Η μόχλευση της εταιρικής δύναμης για την επιβολή μιας ιδεολογικής ατζέντας στην κοινωνία αντιπροσωπεύει μια ανησυχητική τάση», ανέφερε ο ΝτεΣάντις σε δήλωσή του. «Από τις τράπεζες της Wall Street μέχρι τους διαχειριστές τεράστιων περιουσιακών στοιχείων και τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, έχουμε δει την εταιρική ελίτ να χρησιμοποιεί την οικονομική της δύναμη για να επιβάλει πολιτικές στη χώρα που δεν θα μπορούσε να επιτύχει στην κάλπη».

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν τι είναι η ESG και ποιος είναι ο στόχος της και «η αξιοποίηση της εταιρικής δύναμης για την επιβολή μιας ιδεολογικής ατζέντας στην κοινωνία» είναι μια «ανησυχητική τάση», δήλωσε ο ΝτεΣάντις.

Η Morgan Stanley Capital International (MSCI), μια εταιρεία επενδυτικών ερευνών στη Νέα Υόρκη, περιέγραψε την ESG ως «επένδυση ως την εξέταση περιβαλλοντικών, κοινωνικών παραγόντων και παραγόντων διακυβέρνησης παράλληλα με τους χρηματοοικονομικούς παράγοντες στη διαδικασία λήψης επενδυτικών αποφάσεων».

Ορισμένοι όμως θεωρούν το κίνημα ως μια δυσοίωνη δύναμη. Ο Τζέιμς Λίντσεϊ, συγγραφέας του βιβλίου «Race Marxism», περιέγραψε την ESG ως «όπλο στα χέρια των «μαχητών της κοινωνικής δικαιοσύνης» για τον εκβιασμό των εταιρειών και ως εργαλείο στα χέρια εκείνων που επιδιώκουν να επιβάλουν τη “μία παγκόσμια κυβέρνηση”».

(Shutterstock)

 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Φλόριντα Πολ Ρένερ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ότι η ESG είναι «μια παγκόσμια ελίτ που χρησιμοποιεί ως όπλο τον αμερικανικό καπιταλισμό εναντίον μας», καθιστώντας το ζήτημα εθνικό θέμα ασφάλειας καθώς και ένα οικονομικό θέμα.

Προειδοποίησε ότι η ακολουθία αυτού του δρόμου θα οδηγήσει σε «στραγγαλισμό» της δυνατότητας των εταιρειών να λάβουν χρηματοδότηση και θα κάνει το ίδιο και στη γεωργία.

«Έτσι, αν είστε κρεατοφάγος, ετοιμαστείτε», προειδοποίησε. «Είναι εναντίον του κρέατος και έτσι ανεβάζουν τις τιμές των τροφίμων – αυτοί οι άνθρωποι δεν νοιάζονται – (θα) ανοίξουν τα σύνορά μας, θα πνίξουν τον αγροτικό μας τομέα και ουσιαστικά θα αποδυναμώσουν αυτή τη χώρα για τη δική τους τοπική ατζέντα».

Ο Τζάστιν Ντάνχοφ, επικεφαλής εταιρικής διακυβέρνησης της Strive Asset Management, δήλωσε στο πλήθος της Τάμπα ότι η Αμερική, αφού διακήρυξε την ελευθερία της πριν από 250 χρόνια, μάχεται με μια νέα μοναρχία, «στην πραγματικότητα είναι ένα ιδεολογικό καρτέλ μεγαθήριο».

Ο Ντάνχοφ εξήγησε ότι η Αμερική έχει τρεις μεγάλους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, την BlackRock, την State Street και την Vanguard, οι οποίοι διαχειρίζονται περισσότερα από 20 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

«Χρησιμοποιούν την ψήφο των μετόχων τους και την οικονομική τους επιρροή για να πολιτικοποιήσουν τις επιχειρήσεις σε θέματα που κυμαίνονται από το κλίμα μέχρι την κοινωνική δικαιοσύνη, αυτοί οι τρεις μεγάλοι μεταμορφώνουν τον ιστό της αμερικανικής κοινωνίας με τρόπους με τους οποίους η πλειοψηφία των Αμερικανών διαφωνεί», είπε. «Ο ΝτεΣάντις λέει στους τρεις μεγάλους, «δεν πρόκειται να πολιτικοποιήσετε τις εταιρείες με χρήματα από τις συντάξεις»».

Η προτεινόμενη νομοθεσία του ΝτεΣάντις θα τροποποιήσει το νόμο της Φλόριντα για τις παραπλανητικές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές ώστε να σταματήσουν οι πρακτικές διακρίσεων από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με βάση τη μέτρηση της κοινωνικής πιστοληπτικής ικανότητας ESG.

Εκτός από τη νομοθεσία, ο ΝτεΣάντις θα προτείνει μια επικαιροποίηση των υποχρεώσεων εμπιστευτικότητας του κρατικού διοικητικού συμβουλίου διαχειριστών επενδυτικών κεφαλαίων και επενδυτικών συμβούλων για τον καθορισμό των παραγόντων που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους οι εμπιστευματοδόχοι κατά τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων. Τα κριτήρια ESG, οι περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί παράγοντες ή οι παράγοντες εταιρικής διακυβέρνησης δεν θα συμπεριληφθούν, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη σε γραπτή δήλωση.

Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι ελπίζει ότι η Φλόριντα θα πρωτοστατήσει στο να αποκτήσουν οι πολιτείες «που έχουν την ίδια νοοτροπία» τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα συνασπισμό ψηφοφορίας για τα συνταξιοδοτικά συστήματα.

«Πολλές από αυτές τις πολιτείες θα μπορούσαν να ενωθούν και θα είχαμε πολλά χρήματα, μεγάλη δύναμη ψήφου. Θα μπορούσαμε να είμαστε ένας πραγματικός έλεγχος ενάντια σε πολλές από τις υπερβολές που έχουμε δει και πιθανόν να έχουμε αρκετούς πόρους για να αποκρούσουμε πολλά πράγματα», είπε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε