Κυριακή, 04 Δεκ, 2022
Ο Άνθονυ Φαούτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Μεταδοτικών Νοσημάτων, μιλά σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, 13 Απριλίου 2021. (Brendan Smialowski/AFP μέσω Getty Images)

Ο Στηβ Ντης για την «Φαουτσιανή Συμφωνία»: Δεύτερες γνώμες για την COVID-19 απαγορεύτηκαν από τους Αμερικανούς

Στους Αμερικανούς απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε βασικές και κρίσιμες πληροφορίες για την COVID-19 από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες που προσπαθούν να επεκτείνουν την δύναμη και έλεγχο της κυβέρνησης, προειδοποίησε ο παρουσιαστής εκπομπής συζητήσεων και συγγραφέας Στηβ Ντης, το νέο βιβλίο του οποίου «Φαουτσιανή Συμφωνία» [Faucian Bargain] έγινε πρόσφατα πρώτο στην λίστα μεγαλύτερων πωλήσεων στο Amazon.

«Οι δύο κύριοι στόχοι του συστήματος υγείας μας – ενημερωμένη συγκατάθεση και δεύτερες γνώμες – μας απαγορεύτηκαν στην COVID», είπε ο Ντης σε συνέντευξη στο πρόγραμμα «Ηγέτες Αμερικανικής Σκέψης» της Epoch Times, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα στοιχεία που παρουσιάζονται στο βιβλίο του δεν έχουν μεταδοθεί στο αμερικανικό κοινό από τον Άνθονυ Φαούτσι, που ηγείται της απάντησης της χώρας στην πανδημία.

«Για παράδειγμα, αν ο μέσος Αμερικανός γνώριζε ότι σχεδόν οι μισοί θάνατοι στην Αμερική με COVID συνέβησαν σε γηροκομεία όπου λιγότερο από το ένα τοις εκατό των Αμερικανών διαμένουν, δεν θα είχαμε ποτέ αυτό το επίπεδο υποδούλωσης», είπε ο Ντης στον παρουσιαστή Γιαν Γεκίλεκ. «Αυτά είναι το είδος των στοιχείων που δεν παρουσιάστηκαν στους Αμερικανούς, άρα δεν τους δόθηκε το δικαίωμα της ενημερωμένης συγκατάθεσης.»

Ο Ντης συνέχισε αναφέροντας πολλούς «αντι ειδικούς» από δημοφιλή ιδρύματα όπως τα πανεπιστήμια Στάνφορντ και Όξφορντ, που «δέχτηκαν λάκτισμα στην καμπούρα» λόγω του σκεπτικισμού τους για ένα συγκεκριμένο μοντέλο COVID-19 που χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει τα μέτρα περιορισμού που έχουν επηρεάσει βαριά τις ζωές των ανθρώπων.

«Μας είπαν να εμπιστευτούμε τους ειδικούς», είπε. «Γιατί δεν μας επιτράπηκε να πάρουμε δεύτερες γνώμες από αντιειδικούς, πριν αποφασίσουμε να διακινδυνεύσουμε μια τεράστια πτώση σε εξετάσεις καρκίνου, 40 εκατομμύρια ανέργους, 20 τοις εκατό των μικρών αμερικανικών επιχειρήσεων που δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν, κατά μέσο όρο, σε όλη την χώρα;»

Ο Ντης μετά τόνισε μια εμφανή έλλειψη ελεγχόμενων επιστημονικών μελετών που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των μασκών. Σημείωσε ότι παρόλο που δεν υπήρξαν εγχώριες μελέτες που χρησιμοποίησαν ένα τυχαίο ελεγχόμενο δείγμα ανθρώπων χωρίς μάσκα, μια μελέτη της Δανίας το έκανε και βρήκε ότι η χρήση μάσκας δεν μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες κάποιου να κολλήσει τον ιό.

Ο Ντης επίσης ανέφερε μια μελέτη του Απριλίου 2020 που εκδόθηκε από το Κέντρο για Έρευνα Μεταδοτικών Νοσημάτων και Μέτρων στο πανεπιστήμιο της Μινεσσότα. Μετά από θυμωμένες κατηγορίες που καλούσαν την αφαίρεση της μελέτης, οι συγγραφείς εξαναγκάστηκαν να προσθέσουν μια μακροσκελή δήλωση που εξηγεί το πως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μάσκες δεν είναι αποτελεσματικές στην βοήθεια μείωσης της μετάδοσης του ιού.

«Και έτσι υπάρχει τώρα μια υποσημείωση, όπου βασικά απολογούνται στον όχλο για το γεγονός ότι προσπάθησαν να κάνουν πραγματική επιστήμη», είπε. «’Ετσι αυτό είναι το τι έχει γίνει πραγματικά η μάσκα. Είναι πέραν της υποκρισίας. Είναι ειδωλολατρία. Είναι “είμαι καλύτερός σου, είμαι εξυπνότερός σου, νοιάζομαι για τους άλλους περισσότερο από ό,τι εσύ.” Ενώ στην πραγματικότητα είναι εργαλείο άγνοιας.»

Όταν ερωτήθηκε αν πιστεύει πως η πανδημία χρησιμοποιήθηκε από γραφειοκράτες όπως ο Φαούτσι για να πάρουν μεγαλύτερη εξουσία, ο Ντης είπε ότι πιστεύει πως υπάρχουν «δυνάμεις που ανέμεναν για την κατάλληλη στιγμή» και είδαν την πανδημία COVID-19 ως ευκαιρία για να προωθήσουν την ατζέντα τους.

«Απλώς κοιτάξτε πόσο γρήγορα άτομα όπως ο Μπιλ Γκέιτς είχαν το μήνυμά τους ήδη ετοιμασμένο», είπε, «κοιτάξτε πόσο ακαριαία το μήνυμα συνετέθη.» Ο Ντης είπε: «Πιστεύω απολύτως ότι υπήρξαν δυνάμεις που εργάζονταν, αναμένοντας κάποιο είδος στιγμής για να εφαρμόσουν, αυτό που χρησιμοποιούν ακόμα και στην γλώσσα τους, μια “Μεγάλη Επαναρύθμιση”».

«Δεν γνώριζαν τι επρόκειτο να είναι, και είδαν αυτό το πράγμα να εμφανίζεται και κατάλαβαν ότι αυτή ήταν η στιγμή που έπρεπε να δράσουν», συνέχισε. «Δεν πιστεύω ότι αυτό συνδέεται με την προέλευση του ιού καθόλου, και αν δεν ήταν ο κορωνοϊός, απλώς θα ήταν κάτι άλλο.»

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε