Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Μια γυναίκα εισέρχεται σε θάλαμο εμβολιασμού COVID-19 σε κέντρο εμβολιασμού drive-in στην Lanxess Arena στην Κολωνία της Γερμανίας, στις 23 Νοεμβρίου 2021. (Wolfgang Rattay/Reuters)

Όλο και περισσότεροι Γερμανοί πολιτικοί υποστηρίζουν την υποχρεωτική εφαρμογή του εμβολιασμού COVID-19

Όλο και περισσότεροι Γερμανοί πολιτικοί υποστηρίζουν την ιδέα μιας γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού κατά του COVID-19, με ορισμένους υπουργούς να λένε ότι το μέτρο θα ήταν μια “έσχατη λύση”, αλλά μια πιθανότητα.

Οι συζητήσεις σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στη Γερμανία επιταχύνθηκαν μετά την πρόσφατη επαναφορά του πλήρους lockdown από τη γειτονική Αυστρία, η οποία επίσης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απαιτήσει τον εμβολιασμό COVID-19 για το σύνολο του πληθυσμού της από τον Φεβρουάριο.

Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν δήλωσε την Τρίτη ότι δεν αποκλείει παρόμοια βήματα, αν και οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από περιοχή σε περιοχή.

Ο Σπαν, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε αντιδράσεις για ένα σχόλιο που έκανε στις 22 Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα σχεδόν όλοι στη Γερμανία θα είναι είτε «εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν αναρρώσει, είτε θα έχουν πεθάνει», δήλωσε ότι το να γίνουν τα εμβόλια υποχρεωτικά «δεν είναι μια απόφαση που μπορούμε να πάρουμε σήμερα», αλλά το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται.

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, Γερμανός επιστήμονας και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), υποστήριξε κατά τη διάρκεια ενός talk show στον τηλεοπτικό σταθμό Bild ότι η χώρα «πρέπει να προχωρήσει προς την υποχρέωση εμβολιασμού», ανέφερε το The Local.

«Χωρίς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, προφανώς δεν θα πετύχουμε το ποσοστό εμβολιασμού στο οποίο πρέπει να φτάσουμε», τόνισε.

Ο Στέφαν Βάιλ, ο υπουργός-πρόεδρος της περιφέρειας της Κάτω Σαξονίας της Γερμανίας, δήλωσε ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολίων αποτελεί “παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας” και συνεπώς μπορεί να εφαρμοστεί μόνο ως “έσχατη λύση”.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ (Αριστερά) και ο γραμματέας του κρατιδίου του Βερολίνου Σαουσάν Σέμπλι φορούν μάσκες προσώπου καθώς συνομιλούν πριν από την 1000ή συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Γερμανίας (Bundesrat), στο Βερολίνο, Γερμανία, στις 12 Φεβρουαρίου 2021. (Clemens Bilan/Pool/Getty Images)

 

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια νομική διαμάχη για το θέμα αυτό. Οι επικριτές αναφέρουν δύο σημεία. Πρώτον, δεν υπάρχουν μακροχρόνιες μελέτες. Δεύτερον, και αυτό πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπόψη: ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποτελεί παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας, οπότε μπορεί να είναι μόνο η έσχατη λύση», δήλωσε ο Βάιλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Περίπου το 68% του πληθυσμού στη Γερμανία είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ περίπου το 7,3% των πολιτών έχει ήδη κάνει το τρίτο εμβόλιο. Η χώρα αντιμετωπίζει επί του παρόντος ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), το οποίο ώθησε περισσότερους πολιτικούς να υποστηρίξουν ένα κυβερνητικό μέτρο που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τον COVID-19.

Ο Κλάους Χόλετσεκ, υπουργός Υγείας της Βαυαρίας, δήλωσε ότι προηγουμένως ήταν αντίθετος στο να καταστεί ο εμβολιασμός COVID-19 υποχρεωτικός για τον γενικό πληθυσμό, αλλά τώρα πιστεύει ότι οι αξιωματούχοι πρέπει να συζητήσουν για το μέτρο αυτό και να το χρησιμοποιήσουν ως έσχατη λύση. Η Βαυαρία βρίσκεται στη νοτιοανατολική Γερμανία και αυτή τη στιγμή αναφέρεται από τους αξιωματούχους υγείας ως ένα από τα πιο πληγέντα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας.

Ο Κλάους Χόλετσεκ μιλάει στα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19 στο Βερολίνο της Γερμανίας, στις 19 Φεβρουαρίου 2021. (Filip Singer/Pool/Getty Images)

 

«Στην πραγματικότητα ήμουν πάντα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού», δήλωσε ο Χόλετσεκ στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk. «Προσωπικά, είμαι πλέον υπέρ αυτής της γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού ως έσχατη λύση», πρόσθεσε.

Στη Γερμανία, οι περιφέρειες και όχι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν τις περισσότερες εξουσίες να επιβάλλουν περιορισμούς για να περιορίσουν την πανδημία του ιού του ΚΚΚ. Η έξαρση των λοιμώξεων και ένα πιθανό τέταρτο κύμα έρχεται επίσης σε μια περίοδο που η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να παραδώσει την ηγεσία σε μια νέα κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησαν στις 22 Νοεμβρίου να μην πραγματοποιούνται ταξίδια στη Γερμανία. Δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένων άλλων χωρών της ΕΕ, βρίσκονται επί του παρόντος στο επίπεδο 4 του CDC. Η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ρουμανία, η Ιρλανδία, η Σλοβακία και η Τσεχική Δημοκρατία βρίσκονται στη λίστα.

Καθώς οι κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν να αυξάνουν τους περιορισμούς για τον ιό του ΚΚΚ τις τελευταίες ημέρες, μεγάλες διαδηλώσεις ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη την ήπειρο, με διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά των περιορισμών του COVID-19 και των σχετικών εντολών για τα εμβόλια.

Άνθρωποι λαμβάνουν μέρος σε διαδήλωση κατά των μέτρων COVID-19 και του υγειονομικού διαβατηρίου της χώρας, στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, στις 21 Νοεμβρίου 2021. (Hadrien Dure/BELGA MAG/AFP via Getty Images)

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν σε διαδηλώσεις στην Αυστρία και το Βέλγιο, με τους διαδηλωτές να αντιμετωπίζουν την αστυνομία, να κρατούν τα χέρια και να φωνάζουν “ελευθερία”.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν επίσης σε διαδηλώσεις στην Ελβετία και την Ιταλία. Οι Ελβετοί διαμαρτυρήθηκαν για το επικείμενο δημοψήφισμα σχετικά με την έγκριση ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τους περιορισμούς COVID-19, ενώ οι Ιταλοί διαδήλωσαν και πάλι κατά του συστήματος του “πράσινου διαβατηρίου” της κυβέρνησης.

Διαμαρτυρίες αναφέρθηκαν επίσης στις Κάτω Χώρες, την Ιρλανδία, την Κροατία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το γαλλικό νησιωτικό έδαφος της Γουαδελούπης, όπου οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα της αστυνομίας και απέκλεισαν δρόμους.

Οι επικριτές των συστημάτων διαβατηρίων εμβολιασμού COVID-19 δήλωσαν ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα δημιουργούσε μια κοινωνία δύο ταχυτήτων, ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων.

Από το NTD News

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε